خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

با دنیای جذاب متا تگ‌ها آشنا شوید

آیا تا به حال چیزی در خصوص متا تگ‌های وردپرسی شنیده‌اید؟ اگر قصد طراحی سایت با وردپرس را دارید یا اگر قصد بهبود سئوی سایت وردپرسی خود را دارید، پیشنهاد می‌کنیم این متن را کامل بخوانید.

متخصصین سئو و وب‌مسترها، مانند تمام افرادی که به صورت حرفه ای مشغول به فعالیت هستند، نیاز به یادگیری و استفاده از ابزاری خاص دارند. متا تگ یکی از همان ابزارهایی است که در زمینه بهینه سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو، از اهمیت فوق العاده زیادی در میان سئو کاران و وبمسترها، برخوردار است. این که متا تگ چیست؟ و چرا تا این حد برای سایت ها مهم است و چند نوع متا تگ وجود دارد را در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

متاتگ چیست؟

متا تگ‌ها (Meta Tag) کدهای HTML هستند که باعث می‌شوند صفحات وب سایت توسط موتورهای جستجو ایندکس شوند. هنگامی که از متا تگ ها به شیوه ای صحیح و حساب شده، استفاده کنید؛ این امکان را برای گوگل فراهم می‌آورید که محتوای وب سایت‌تان را در اولین صفحات جستجوی کاربران نمایش دهد.

متا تگ‌ها در وردپرس

متا تگ‌ها در وردپرس

یک سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که که آیا متا تگ‌ها ضروری هستند؟ متا تگ‌ها کمک می‌کنند تا اطلاعات مهمی برای موتورهای جستجوی وب فراهم شود. آن‌ها در جریان جستجوی سایت‌هایی که انگلیسی یا فارسی هستند نیاز به ذکر موارد اضافی را قطع کرده‌اند. زمان زیادی نیست که گوگل در رتبه‌بندی نتایج جستجو از متا تگ‌ها استفاده می‌کند. برخی از موتورهای جستجو دیگر از متاتگ‌ها استفاده نمی‌کنند و این به دلیل نارضایتی کاربران می باشد.

در عمل متا تگ ها محتوای سایت شما را نشان نمی‌دهند اما این به وضعیت جستجوی شما صدمه نمی‌زند اگر اطلاعات کوچکی را صادقانه به کار ببرید. گوگل هنوز تگ توضیحات را در بعضی شرایط به عنوان قسمتی از محتوای سایت شما درنتیجه جستجو نشان می‌دهد. بدون شک محتوا بزرگترین تاثیر را در رتبه بندی صفحات یافته شده دارد. بنابراین اگر می خواهید رتبه سایت خود را در اینترنت بالا ببرید مطمئن شوید که مطالب با کیفیتی داشته باشید.

انواع متا تگ

متا تگ ها انواع بسیاری دارند و برخی از آن‌ها نه تنها مفید نیستند بلکه استفاده از آن‌ها به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. تعدادی از متا تگ‌ها مانند کلمات کلیدی متا، همچون گذشته کاربرد نداشته و اثر بخش نیستند. در ادامه تعدادی از مهم‌ترین و مؤثرترین متا تگ‌های موجود را معرفی می‎کنیم.

متا تگ Title

تگ تایتل یا عنوان، همان تیتر مقاله ای است که بر روی صفحات وب سایت‌تان قرار می‌دهید. اولین چیزی که کاربر پس از سرچ کلمات موردنظر خود در جستجوهای گوگل می‎بیند، تگ تایتل است. از همین رو تأکید بسیاری بر نوشتن عنوان جذاب هنگام نگارش محتوا، وجود دارد.

 Meta Description یا متاتگ توضیحات

هنگام جستجوی کاربر، متنی کوتاه در زیر عنوان مقاله، نمایش داده می‎شود که متا دیسکریپشن نامیده می‌شود. در فارسی به آن تگ توضیحات می‌گویند که باید این نکات را هنگام نوشتن تگ توضیحات رعایت کنید: بیش از 160 کاراکتر نباشد، با کلمه کلیدی شروع شود و بیش از 3 بار کلمه کلیدی را در آن تکرار نکنید.

متا تگ Viewport

تمام کاربران اطلاعات مورد نیاز خود را در رایانه‌ها سرچ نمی‎کنند. بلکه به علت گسترش استفاده از گوشی‌های همراه هوشمند، کاربران بیشترین سرچ خود را از طریق موبایل انجام می‎دهند. پس ضروری است که نحوه نمایش وب سایت را با استفاده از این تگ، بر روی کامپیوتر و موبایل تنظیم کنید.

متا تگ  Alt یا متن جایگزین برای تصاویر

عکس‌ها قسمت مهمی از محتوایی هستند که بر روی صفحات وب درج می‌شوند. به همین دلیل برای درک بهتر محتوای عکس از سوی گوگل، با استفاده از تگ Alt توضیح مختصری برای عکس‌ها قرار داده می‎شود.

متاتگ هدینگ یا تگ H1 تا H6

وجود تگ هدینگ (heading) باعث می‎شود، گوگل درک کامل تری از ساختار محتوای بارگذاری شده بر روی صفحه وب سایت، داشته باشد. مهم‌ترین تیتر صفحه را H1 به خود اختصاص می‎دهد و به همین ترتیب H6 از کمترین اهمیت در صفحه برخوردار است.

قرار دادن متا تگ ها در سایت

برای قراردادن متاتگ ها در سایت، به سادگی آن‌ها را در قسمت هدر قرار دهید. در پایین تگ <title> شما می‌توانید متا تگ هایی چون تماس، زبان، نویسنده، کپی رایت و… را قرار دهید و این‌ها اساساََ در همه صفحات قرار خواهند گرفت.

اما در باره اطلاعات داینامیک مثل کلمات کلیدی و توضیحات چطور؟ این اطلاعات برای هر وب پیج سایت شما اختصاصی هستند. قرار دادد آن ها در قسمت Header.php به این معنی است که در سراسر سایت شما تغییر نخواهند کرد.

برای قرار دادن توضیحات،کلمات کلیدی وسایر متاتگ ها که برای هر وب پیج اختصاصی هستند دو راه پیش روی شماست : یا می توانید آن ها را شبیه منابع عمومی اضافه کنید یا اینکه از پلاگین ها استفاده کنید.

generic meta tag

اگر شما هدف مشخصی از برای وب سایت خود دارید می توانید از اطلاعاتی برای ایجاد متا تگ های عمومی و قرار دادن ان ها در بخش header استفاده کنید.

مثال: یک متا تگ توضیحات برای سایت وردپرس داستان جانوران

meta name=”description” content=”Special stories and >

tales about dogs, cats, birds, ferrets, and other

</”domestic animals as told by Harriet Smith

این سبک دستی اضافه کردن توضیحات است. اما وردپرس این کار را برای شما راحت‌تر کرده است. به صورت پیش‌فرض این امکان در وردپرس قرار دارد اما در تنظیمات افزونه‌هایی مانند Yoast: WordPress SEO یا All In One SEO Pack هم بخشی برای اضافه کردن توضیحات وجود دارد.

هم‌چنین گوگل از این متاتگ به صورت مستقیم استفاده نخواهد کرد.

پوشش کامل تمام دلایلی که متا تگ ها مهم هستند را می توانید در لینک زیر دنبال کنید.

Search Engine Watch

UC Berkeley’s Guide to Search Engines    Search Engine Watch’s How to Use HTML Meta Tags

WebDeveloper’s Back to Basics: Meta Tags

W3 Organization’s Global Structure of an HTML Document and Meta Tags

header.php code and tutorial

 منابع مفید برای مطالعه در مورد متاتگ‌ها 

Google does not use the keywords meta tag in web ranking

Search Engine Watch

UC Berkeley’s Guide to Search Engines

Search Engine Watch’s How to Use HTML Meta Tags

W3 Organization’s Global Structure of an HTML Document and Meta Tags

header.php code and tutorial

 

در این مقاله برای آشنایی شما با دنیای وسیع متا تگ‌ها به برخی از مهم‌ترین متا تگ‌های وردپرس که متخصصین سئو و وب‌مسترها از آن‌ها بهره می‎برند اشاره کردیم. همچنین بررسی کردیم که متا تگ‌ها چگونه به ایندکس شدن صفحات سایت از سوی گوگل کمک می‎کنند و با ایجاد درک بهتر برای موتورهای جستجو، باعث افزایش بازدید کاربران از وب سایت‌تان خواهند شد.

 

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

  1. محمد نوشته است:

    سلام،اگر ما بخوایم دستی متا تگ دسکریپشن و کیورد رو اضافه کنیم فقط تو صفحه اصلی و هدر سایت قرار میگیره، حالا اگه بخوایم هر مطلب رو اتوماتیک تگ دسکریپشن و تایتل خدش رو اضافه کنیم چیکار کنیم، یعنی تایتل یه مطلب بشه تگ دسکریپشنش برچسباش بشه متاکیورد. این و میتونید دستوری براش بگید؟

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×