آموزش طراحی سایت از مبتدی به حرفه ای
در این مقاله به الزامات داشتن یک وبسایت شخصی و آموزش طراحی سایت از مبتدی به حرفه ای میپردازیم، تا شما از طریق روشهای موثر بتوانید وبسایت شخصی خود را راهاندازی نمایید. در دنیای امروز که عصر دیجیتال و ارتباطات نامیده میشود، زندگی بدون اینترنت و حتی ابزارهای مرتبط با آن غیرممکن به نظر میرسد. در سالهای اخیر، با روی کار آمدن تجارت الکترونیک، وبسایتهای زیاد و مختلفی روی کار آمده اند و در نتیجه طراحی سایت و حتی آموزش طراحی سایت از مبتدی به حرفه ای، به دانشی پرطرفدار تبدیل شده است. در گذشته داشتن یک وبسایت فروشگاهی یا شخصی و … نیازمند به داشتن مهارت و دانش کدنویسی یا برنامه نویسی بود. اما در حال حاضر باوجود ابزارهای جدید و با کاربری بسیار راحت، وبسایتهایی ایجاد شده اند که روزانه میلیونها بازدید و فروش دارند که با کمترین برنامه نویسی ایجاد و ساخته شدهاند و اکنون به وبسایتهایی قدرتمند تبدیل شده اند.
شاید شما هم میخواهید یک سایت شخصی برای خود راه اندازی کنید یا به دنبال کسب دانش طراحی سایت برای کار در فضای وب هستید و فکر میکنید که این کار مستلزم دانش برنامهنویسی است و پیچیدگی بسیاری دارد. اما این یک اشتباه مطلق است و ما قصد داریم تا به شما آموزش طراحی سایت از مبتدی به حرفه ای را توضیح دهیم که چطور یک سایت را برای خود طراحی و راه اندازی کنید.
آیا میخواهید یک سایت فروشگاهی یا وبلاگ خبری داشته باشید. تفاوت ندارد چه سایتی میخواهید. با آرنیکاوب همراه باشید تا از کوچکترین مسائل برای ساخت یک وبسایت و آموزش سایت از مبتدی به حرفه ای، مطلع شوید.
اصولا هر چیز پیش نیازهایی دارد و ما برای ساخت یک وبسایت به یک دامنه، هاست و یا سرور و ابزارهای راه اندازی و ساخت سایت نیازداریم.
دامنه چیست؟
شما روزانه قطعا در محیط اینترنت به سایتهای زیادی مراجعه میکنید. از موتور جستجوهایی مانند گوگل و بینگ گرفته و یا سایتهای خرید و یا خبری. هر کدام از این سایتها چه موتور جستجو و چه سایتهای دیگر یک نام برای خود دارند و با این نامها میتوان سایتها و وبلاگهای مختلف را تشخیص داد. بعضیها پسوندهای متفاوتی دارند که معروف ترین و جهانی ترین آنها پسوند com است. پسوندی نیز برای هر کشور وجود دارد مانند ir که مختص کشور ایران است.
این روزها بیشتر دامنههای خوب و با معنی رزرو و خریداری شدهاند و شما برای داشتن یک دامنه با معنی باید چند روزی فکر کنید! میتوانید برای چک کردن دامنههای آزاد به وبسایتهای فارسی و یا سایتهای معروف مانند whois مراجعه کنید و با نوشتن نام دامنه به همراه پسوندهای مجاز، آزاد بودن دامنه را بررسی کنید.
دامنههای داخلی مانند ir اصولا قیمت پایینتری نسبت به دامنههای بین المللی مانند com دارند. در حال حاضر میتوانید با جستجو در گوگل و پیدا کردن یک سایت فروش دامنه، با کمتر از ۱۰ هزار تومان یک دامنه خوب تهیه کنید. ثبت دامنههای ir نیازمند ساخت شناسه در وب سایت ایرنیک است که آن هم کار سختی نیست. اما برای ساخت شناسه در این سایت به علت توضیحات و نقشه سایت گیج کننده کمی سردرگم خواهید شد. میتوانید بعد از ساخت شناسه در سایت ایرنیک به صورت مستقیم از همان سایت دامنه خود را خریداری کنید.
هاست و یا سرور چیست؟
بعد از ثبت دامنه، نوبت به خرید یک هاست میرسد. هاست محل ذخیره اطلاعات سایت شما خواهد بود. هاست یک سرور است که فضایی نیز برای ذخیره اطلاعات در آن در نظر گرفته شده است. سرور نیز مانند سیستم شما سخت افزار و حافظه دارد. همانطور که شما یک نرم افزار و یا اپلیکیشن را در موبایل و یا لپ تاپ خود نصب و اجرا میکنید، یک سایت هم نیاز به همین سخت افزار دارد تا بتواند بر روی آن نصب و اجرا شود. معمولا هاستهای رایگان و یا ارزان به صورت اشتراکی به فروش میرسند، یعنی یک سرور که قدرت بالایی دارد به چند قسمت تقسیم شده و بین تعدادی سایت به اشتراک گذاشته میشود. این نوع هاست برای سایتهایی که به سخت افزار کم نیاز دارند مناسب است و ما برای راهاندازی یک سایت از همین نوع هاست استفاده خواهیم کرد.
ابزارهای ساخت سایت چه هستند و چگونه کار میکنند؟
برای طراحی و راه اندازی یک وبسایت نیاز به چند ابزار است. میتوان سایت را از پایه به صورت کاملا اختصاصی با زبانهای برنامه نویسی تحت وب نوشت. یا اینکه از ابزارهایی استفاده کرد که به صورت آماده و نوشته شده ارائه میشوند و در آنها بر اساس نیاز تغییرات ایجاد کرد.
معروفترین زبانهای برنامهنویسی تحت وب PHP و ASP است و این زبانها به صورت تنها برای شما کاری انجام نمیدهند و ممکن است در سایتی از این نوع زبانها استفاده نشده باشد. حتی مرورگرهایی که شما روزانه با آنها کار میکنید توان تشخیص این زبانها را به صورت کامل ندارند. زبانهای دیگری وجود دارد که دقیقا نمیتوان آنها را زبان برنامهنویسی دانست بلکه بیشتر زبان نشانه گذاری شناخته میشوند که پر استفادهترین آنها HTML و CSS است. این دو زبان در طراحی و ایجاد جلوههای گرافیکی استفاده میشوند، شما هرچه که در نمای یک سایت میبینید با استفاده از این دو زبان نوشته شده است و با زبانهایی دیگر مانند جاوا اسکریپت و … تکمیل میشوند.
نگران نباشید نیازی نیست که زبان برنامه نویسی یاد بگیرید و ما قصد نداریم در این مطلب به آنها بپردازیم. ما در این آموزش برای ساخت وبسایت از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده خواهیم کرد. این سیستم، ابزاری آماده است که میلیونها سایت از آن استفاده میکنند. شاید موضوعات عجیبی شنیده باشید مانند اینکه امنیت در وردپرس وجود ندارد یا این سیستم کند است، اما ما به شما اطمینان میدهیم این حرفها در حال حاضر جز تخیلات به شمار میروند. سیستمهای دیگر مانند جوملا، دروپال و … نیز وجود دارد اما محبوب ترین آنها ورپرس است که ما به آن می پردازیم.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس با استفاده از زبان PHP نوشته شده است و در کمتر از ۵ دقیقا پایه یک وبسایت را برای شما آماده میکند. وردپرس صدها هزار قالب آماده دارد و برای اضافه کردن قابلیتهای متنوع از افزونهها کمک میگیرد. برای مثال میخواهید یک سایت داشته باشید که در آن یک قسمت چت و گفتگو نیز وجود داشته باشد. در وردپرس این کار با استفاده از یک قالب و افزونه به سادگی انجام میشود و حتی نیاز به نوشتن یک خط کد نیز نخواهید داشت. اما اگر کسی بخواهد مانند آن را خارج از محیط وردپرس راه اندازی کند نیاز به وقت و تخصص دارد.
پیشنهاد میشود مقاله وردپرس چیست؟ را بخوانید.
نکات یک دامنه استاندارد
- برای ثبت دامنه بهتر است از خط های تیره و عدد دوری کنید.
- نام دامنه هرچقدر کوتاهتر باشد بهتر در یادها میماند. این نوع دامنه بهتر به خاطر می ماند.
نام دامنه باید متناسب با کسب و کار شما باشد. مثلا سایتی که درباره آموزش است باید در نام دامنه کلمه آموزش گنجانده شود. این موضوع برای سئو اهمیت دارد.
برای خرید هاست بهتر است در اوایل هزینه زیادی نکنید و اگر در آینده قصد داشته باشید سایت خود را گسترش دهید میتوانید شرکت ارائه دهنده و یا قدرت آن را تغییر دهید. از خرید هاست از بعضی از شرکتهای بی کیفیت خوداری کنید. برای انتخاب شرکتی که قصد خرید هاست را از آن دارید، مهم ترین مورد پشتیبانی آن شرکت می باشد که همیشه پاسخگو باشند.
اگر به صورت جدی میخواهید آموزش طراحی سایت از مبتدی تا حرفه ای، داشته باشید از دو طریق میتوانید اقدام کنید:
جستجودر اینترنت و دریافت اطلاعات:
در این مورد چون آموزش به صورت پراکنده هست و در یک سری موارد با توجه به آپدیت نشدن و قدیمی بودن اطلاعات ممکن است با چالش روبهرو شوید.
ثبت نام در دورههای آموزشی طراحی سایت از مبتدی به حرفه ای:
این مورد راحتترین راه برای یادگیری طراحی سایت از مبتدی به پیشرفته است. اما نکاتی که باید حتما توجه داشته باشید، سوابق آموزشی شرکت آموزش طراحی سایت است، تا متوجه شوید چقدر دوره آموزشی طراحی سایت برای شما مفید و کامل خواهد بود.
شرکت آرنیکاوب با داشتن ۱۳ سال سابقه و رزومه درخشان، بحث آموزش طراحی سایت را به صورت کاملا حرفه ای آغاز کرده است و میتوان گفت از هر ۶ کارآموز حدود ۴ نفر استخدام شرکتهای معتبر شدهاند و مابقی کسب و کار آنلاین خود را دارند.
برای سفارش طراحی سایت و طراحی قالب وردپرس اینجا را کلیک کنید.