از ویژگی های فروشگاه آنلاین چه میدانید؟
اگر صاحب کسب و کار در فضای سنتی هستید، به احتمال زیاد تا امروز با پیشنهادات زیادی در مورد راه اندازی فروشگاه آنلاین روبهرو شدهاید. به دنبال این پیشنهادات، احتمالا از خود پرسیده باشید که مگر تبدیل کسب و کار سنتی به فروشگاه آنلاین چه سودی برای من میتواند داشته باشد؟ چرا باید یک فروشگاه آنلاین داشته باشم؟ ویژگیهای فروشگاه آنلاین چیست؟
کاری که یک کارفرما یا مدیر یک کسب کار میتواند انجام دهد تا خون را با پمپاژ قویتری وارد رگهای بیزنس خود کند، تاسیس یک فروشگاه آنلاین است. چرا که روز به روز کسب کارهای سنتی در حال محو شدن هستند و در این عرصه کسب و کارهایی موفق خواهند بود که بازوی قوی فضای آنلاین و مشتریان اینترنتی داشته باشند. درادامه به تفصیل در مورد ویژگی های فروشگاه آنلاین صحبت خواهیم کرد.
فروشگاه آنلاین
فروشگاه آنلاین یا اینترنتی در واقع یک وبسایتی است که در آن کالا و یا خدمات در هر زمینه ای عرضه میشود. در این وبسایتها کاربر میتواند آن چه که نیاز دارد را به سبد خرید مجازی خود اضافه کرده و پس از پرداخت آنلاین هزینه آن از درگاههای اینترنتی، محصولات مورد نظر خود را سفارش دهد.
مخاطب این نوع فروشگاهها معمولا کسانی هستند که وقت آزاد برای خرید حضوری و یا توانایی لازم برای حضور در بازار را نداشته باشند. مشتری در هر مکان و زمانی که بخواهد، میتواند خرید خود را از این فروشگاهها انجام دهد. امروزه علاوه بر پوشاک و لوازم بهداشتی و…، مواد غذایی نیز به لیست کالاهای فروشگاههای اینترنتی افزوده شدهاند.
ویژگیهای فروشگاه آنلاین
طراحی سایت فروشگاهی به تنهایی باعث تاثیر چشمگیری در کسب و کار شما خواهد شد. اما هر سایتی این تاثیر را نخواهد داشت. بلکه برای داشتن کسب و کار آنلاین موفق باید به خوبی با ویژگیهای فروشگاه آنلاین آشنا باشید. در ادامه به بیان این ویژگیها خواهیم پرداخت.
مزایای فروشگاه آنلاین چیست؟
- دسترسی سریع و آسان. شما میتوانید ۷ روزه هفته و ۲۴ ساعته به کسب و کار خود دسترسی داشته باشید.
- مدیریت کسب و کارتان در هر زمان و در هر جایی که هستید امکان پذیر است. (از منزل، در حال مسافرت در هواپیما و غیره)
- توانایی گرفتن بازخورد مشتریان
- در فروشگاه آنلاین شما اگر نیاز به ملاقات باشد، افراد میتوانند وقت قبلی به صورت آنلاین بگیرند. (مثلا مشاوران کنکور )
- توانایی مدیریت مالی کسب و کار، میزان مالیات جهت پرداخت، میزان فروشها و وضعیت موجودی کالا.
- کاهش هزینههای تبلیغات در این نوع کسب و کارها امکان پذیر است. قابلیتی که اینترنت در اختیار شما قرار میدهد این است که به تمام افراد دنیا حتی در روستاهایی که اینترنت گسترش پیدا کرده خدمات و کالا بفروشید و با صرفهترین هزینههای تبلیغات، ببشترین کارایی و اثر بخشی را خواهید داشت.
- دقت کنید روزانه به جمع کسانی که از اینترنت استفاده میکنند اضافه میشود و جامعه هدف شما بزرگ و بزرگتر میشود.
- استفاده از بازاریابی ویروسی در جهت برند سازی و توسعه.
- فروش برون مرزی (کسب درامد ارزی -صادرات ).
- عموما شرکتها با کسب کارهای سنتی و روشهای سنتی مبادرت به ایجاد نمایندگی یا پیدا کردن نماینده فروش و غیره در کشور مقصد داشته اند. ولی امروز شما میتوانید بدون هزینههای فوق به تاسیس یک فروشگاه آنلاین بپردازید که به زبان (انگلیسی٫ آلمانی٫ عربی) دلخواه شما طراحی شده و شما را به مشتریان جدید متصل میکند.
- پرداخت اینترنتی با هرگونه درگاه درخواستی و حتی پرداخت در هنگام تحویل کالا درگاههای پرداخت بین المللی.
- نمایش به صورت تفکیکی و دستهبندی شده، نمایش قیمتها، آخرین تخفیفات، ترفیعات فروش، قرار دادن اطلاعات مختلف درباره محصولات و کالا امکان مقایسه دو کالا مشابه در یک تصویر برای خریدار شما.
- بانک اطلاعاتی قوی از مشتریان که اطلاعات لازم را به راحتی و با سهولت به مشتریانتان برسانید. از طریق ایمیل، پنل اس ام اس، پرتال شخصی آنها و صفحه اخبار و اطلاع رسانی آن.
- امکان تغییرات قیمت کالاها تنها با یک کلیک با تمامی نوسانات ارزی موجود در بازار.
- ایجاد یک فروشگاه با ارزهای رایج دنیا برای مشتریان بین المللی.
- دستهبندی تولید کنندگان و برندهای مختلف برای بررسی راحتتر کاربر.
- ایجاد دستههای پر بازدیدترین پر فروشترین.
- ایجاد قالبهای منحصر به فرد برای بیزنس شما که پشنهاد میشود اینجا را مطالعه کنید.
- دسترسی مشتری به شما و کسب اطلاعت از طریق چت آنلاین و پنل کمک توسط اپراتور شما.
- یک وبسایت فروشگاهی آنلاین به شما این فرصت را میدهد که بتوانید از طریق بازاریابی ویرویسی راحتتر و سریعتر شناخته بشوید و در مراحل برندسازی شما با دشواری روبهرو نخواهید شد. شما با قرار دادن کلیپهای کوتاه گرافیکی و تبلیغات اینترنتی مزیت ایجاد کنید و زودتر به گوش مشتریان خود برسید.
معایب
در کنار تمامی مزایایی که فروشگاههای آنلاین دارند، معایبی نیز برای صاحب کسب و کار و یا مشتری مطرح است که باعث میشود بسیاری از مشتریها از خرید آنلاین اجتناب کنند.
- امکان پاسخگویی سریع و در لحظه به مشتری وجود ندارد و ممکن است در ساعاتی سوال پرسیده شود که کارمندان فروشگاه آنلاین در ساعات استراحت یا تعطیلی به سر میبرند.
- امکان امتحان کردن محصولات مانند لباس و یا کفش برای مشتری وجود ندارد و همین سبب نارضایتی مخاطبان شما خواهد شد.
- توانایی کسب اعتماد در فروشگاههای آنلاین بسیار مهم است و مشتری باید با خاطری آسوده بتواند خرید امن داشته باشد. بسیاری از افراد حتی در صورت داشتن مجوزهای لازم توسط فروشگاه مورد نظر، نمیتوانند به خرید آنلاین اعتماد داشته باشند.
برای راه اندازی فروشگاه آنلاین چه شرایطی لازم است؟
بسیاری از افراد تصور میکنند اگر یک وبسایت داشته باشند و محصولات خود را در آن بارگذاری نمایند، فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کردهاند و هر روز باید میلیونها فروش به دست آورند!
لازمه داشتن یک فروشگاه آنلاین، در مرحله اول سایت نیست. بلکه اولین چیزی که در این زمینه نیاز است دانش و تخصص لازم برای مدیریت و دانستن ویژگیهای فروشگاه آنلاین به صورت کامل است. در ادامه به شرایطی که برای شروع به کار در فضای وب نیاز دارید میپردازیم.
محصول خود را بشناسید
قبل از شروع به کار، محصول و یا خدمتی که قصد ارائه آن را دارید را مشخص کنید و در مورد آن تحقیق کنید. دقت داشته باشید کالایی که در فروشگاه اینترنتی خود به فروش میگذارید، باید نیاز جامعه باشد و به اندازهای ارزشمند باشد که مشتری برای آن هزینه بپردازد. بسیاری از کسب و کارهای آنلاین وجود داشتهاند که به دلیل عدم توجه به آنچه که در بازار اینترنتی عرضه میکنند و نیاز بازار، خیلی زود مجبور به توقف کار خود شدهاند.
وبسایت خود را راه اندازی کنید
برای اینکه بتوانید خدمات خود را به بهترین شکل عرضه کنید تا کاربر بهترین تجربه خرید آنلاین را داشته باشد، و از طرفی شما نیز بتوانید کسب و کار خود را مدیریت کنید، باید یک سایت فروشگاهی حرفه ای طراحی کنید. طراحی یک سایت با تمامی امکاناتی که شما نیاز دارید کار چندان راحتی نیست و باید یک تیم برنامه نویسی قوی را برای این کار انتخاب کنید.
از تجربه دیگران استفاده کنید
شروع کسب و کار اینترنتی نیز مانند هر کار دیگری، نیازمند مشاوره است. البته دقت داشته باشید که هر شخصی که در اینترنت فعالیت میکند و فروش دارد، نمیتواند برای شما مشاور خوبی باشد، بلکه برای پیدا کردن مشاور خوب، بسیاری از شرکتها هستند که خدمات مشاوره توسط افراد با تجربه ارائه میدهند.
تفاوت بازارهای سنتی و آنلاین در چیست؟
در بازارهای سنتی که در واقع تبادل پول با کالا یا خدمات است، به دلیل ارتباط چهره به چهره و دیدن کالا از نزدیک و حتی تست آن، مشتری میتواند با اعتماد و اطمینان بیشتری خرید خود را انجام دهد، در صورتی که در خرید آنلاین این ویژگی وجود ندارد.
در بازار های اینترنتی امکان خرید هر چیزی در هر ساعت از شبانه روز و بدون محدودیت جغرافیایی وجود دارد و دیگر مخاطب درگیر رفت و آمد و صرف وقت در ترافیک و… نمیشود. همچنین در تجربه خرید آنلاین مشتری میتواند انواع برند ها از یک محصول را در کنار یکدیگر ببیند و مقایسه کند و همچنین از نظرات سایر مشتریها در مورد آنها اطلاع یابد در صورتی که این فرصتها در بازار سنتی یا وجود ندارد و یا بسیار محدود است.
به طور خلاصه هر کدام از بازارهای آنلاین و سنتی مزایا و معایب خود را دارند. اما با توجه به شرایط امروز جامعه و با ورود تکنولوژی به زندگی اکثر افراد، نیاز جامعه به خرید آنلاین بیشتر احساس میشود و هر کسب و کار سنتی باید بتواند در فضای مجازی نیز فعالیت خود را شروع کند.
سخن پایانی
ورود به بازار آنلاین نیازمند شناخت کافی از اصول آن است و در غیر این صورت با کوچکترین سهل انگاری، منجر به شکست و تلف شدن وقت و سرمایه خواهد شد. در ابتدای کار باید از ویژگیهای فروشگاه آنلاین به خوبی اطلاع داشته باشید تا بتوانید به بهترین شکل آن را مدیریت کرده و به موفقیت برسانید. با کسب اطلاعات لازم از طریق مشورت با افراد باتجربه و راه اندازی وبسایت، میتوانید فروش خود را دو برابر بیشتر از فروش در فروشگاه سنتی خود کنید.