با CSS آشنا شوید و مزایای CSS3 را بشناسید.
CSS یا همان Cascading Style Sheets (به معنی برگههای آبشاری)، یکی از زبانهای برنامه نویسی برای نمایش المانها و زیباسازی صفحات وب است. با آمدن CSS، نحوه نمایش عناصر داخل صفحات وب، بهبود یافت و قابلیت کنترل بخشها و عناصر صفحه به وجود آمد. از نظر متخصصان، زبان برنامه نویسی CSS، مکملی برای HTML میباشد، که به منظور پر کردن نقاط ضعف و خلاهای آن توسعه یافته است. و نسل جدید آن یعنی css3 از مزایای بیشتری نیز برخوردار است.
به بیانی سادهتر، با استفاده از این زبان قادر خواهید بود به صفحات سایت خود فرم دهید و کارهای مربوط به ظاهر آن، مانند چیدمان عناصر، تغییر رنگ بندی و… را انجام دهید. از این زبان معمولا در زمینه برنامه نویسی فرانت اند سایتها استفاده میشود. در این مطلب به بررسی مزایای css3 در طراحی سایت میپردازیم.
تاریخچهای کوتاه در مورد CSS
اولین نسخه این زبان برنامه نویسی، درسال 1996 توسط کنسرسیوم استاندارد وب تولید شد. از CSS برای کارهایی مانند ایجاد لیست، تعیین اندازه فضای اشغالی تگها و… استفاده میشد. دومین نسخه آن در سال 1998 معرفی شد. امکاناتی مانند ایجاد کادر و تعیین مکان آنها، سلکتورها و … در CSS2 به وجود آمد.
مزایای css3
آخرین نسخه این زبان برنامه نویسی با عنوان CSS3 منتشر شده است. این ورژن از CSS، مزایای زیادی در اختیار برنامه نویسان قرار داده است. در ادامه این مطلب با مزیت های CSS3 آشنا خواهید شد.
حتما بخوانید: سی اس اس(css) چیست؟
سازگاری با نسخههای قدیمیتر
یکی از بارزترین و بهترین مزایای css3، سازگاری با نسخههای قبل خود است. با استفاده از این ویژگی فوق العاده، طراحان مجبور نخواهند بود مجدد طرح خود را با ورژنهای قبلی طراحی کنند و به راحتی میتوانند طرحشان را در تمامی ورژنها اجرا کنند.
تغییرات راحت و آسان
به دلیل شکسته شدن ماژولها به ابعاد کوچکتر در این نسخه، خیلی راحت میتوان قسمتی از آن را به صورت مجزا تغییر داد. با استفاده از این ویژگی، دیگر لازم نیست به صورت کلی ماژول را تغییر دهید.
سازگاری با انواع پلتفرمها
css3 با انواع پلتفرمها سازگاری دارد و در نسخههای موبایل، تبلت و… به خوبی و به طرزی صحیح به نمایش درمیآید. این ویژگی به ریسپانسیو شدن سایت، کمک شایانی خواهد کرد.
نمایش بهتر اجزای صفحه
نمایش صحیح اجزای سایت، در جذب مخاطب بسیار اثرگذار است. طراحان سایت با استفاده از بردرها بر روی صفحات، قادر به نمایش بهتر اجزای سایت خواهند بود.
تصاویر و انیمیشن
یکی دیگر از مزایای css3، امکان قرار دادن تصاویر مختلف در وبسایت، به صورت یکپارچه است. این تصاویر شامل ویدئوها، تصاویر سه بعدی و انیمیشن نیز میشود. همانطور که میدانید استفاده از انیمیشن و ویدئو تاثیر چشمگیری در جلب نظر کاربر دارد.
تست سریع و آسان پروژه
css3 نیازمند زمان زیادی برای آزمایش و خطا بود. اما امروزه با ورود CSS3 به دنیای برنامه نویسی، متخصص میتواند به صورت یکپارچه کل پروژه را بررسی کند. دلیل این امر، وجود ماژولهای سبکتر و کوچکتر در CSS3 میباشد.
پشتیبانی از فرمتهای رنگی جدید
در این زبان برنامهنویسی امکان استفاده از انواع فرمتهای رنگی مانند: RGBA، RGB، HEX و سایر فرمتهای غیر مرسوم وجود دارد. تمامی آنها به خوبی در CSS3 قابل پشتیبانی هستند.
طرح چندستونه
یکی از مزیتهای CSS3 این است که میتوان بدون استفاده از چندین div طرحهای چندستونه شکل داد. مرورگر پس از خواندن و قبول این ویژگی CSS3، آن را در وبسایت نمایش میدهد. هم اکنون تنها مرورگرهای Safari و Firefox قادر به اجرای این ویژگی هستند.
سایه متن
ویژگی سایه متن CSS3 به صورت گسترده توسط طراحان مورداستفاده قرار میگیرد. این ویژگی CSS3 به طراحان این اجازه را میدهد که از ابزاری برخوردار باشند که تقریبا در تمام مرورگرها قابل پیاده سازی است. با این خصیصه، متون دارای بُعد میشوند و خود را در صفحه متمایز میکنند.
شعاع حاشیه (Border Radius)
ویژگی border- radius به شما این امکان را میدهد که گوشه تمام تصاویر پشت زمینه ما گرد باشد. این ویژگی یکی از پرکاربردترین ویژگیهای مورد استفاده توسط طراحان است. با این ویژگی CSS3 طراحی صفحه تمیزتر از آب در میآید. البته شاید این ویژگی از منظر بعضی دوستان آن قدرها هم ضروری نباشد، اما با این وجود با به کار بردن این خصیصه CSS3، حکم سنگ گرانبهایی را دارد که هر کسی از وجود آن با خبر نیست.
سایه (Box Shadow)
این ویژگی بدون هیچ کد اضافه یا تصویر پیش زمینه، به طرح شما سایه اضافه میکند. ضمنا ویژگی box shadow، بدون تاثیر بر روی قابلیت خوانده شدن محتوا، جزییات طرح را افزایش میدهد.
سایز بندی (Box Sizing)
این ویژگی به طور خاص برای تنطیم لایه (Padding) و حاشیه (Boarder) تا مقداری تعیین شده، مناسب است. با استفاده از این ویژگی، طراح نوع محاسبه مرورگر برای طول و عرض یک المان را متوجه می شود.
کوئریهای مدیا
یکی از ویژگیهای جدید CSS3 این است که برای کوئریهای مدیا، استایلهای متفاوتی برای ابزارهای مختلف تعریف میکند. این ویژگی از آن جهت مفید است که طراح لزوما نمیبایست برای هر ابزار یک استایل شیت جداگانه بنویسد. همچنین برای دسترسی به قابلیت و ویژگیهای مرورگر کاربر، به هیچ نوع جاوا اسکریپتی نیاز نیست.
سایز فایل و زمان لود
یکی از نقاط قوت CSS3 نسبت به CSS وجود زبانی است که از سرعت بالاتر لود پشتیبانی میکند. زبان CSS3 بر این مبنا پایه گذاری شده است که فایلها بهتر به کار برده شوند. همچنین این زبان با سرعت بالای لود خود، برای سایتهایی مناسب است که ترافیک بالایی دارند.
نتیجه
همانطور که مشاهده کردید، CSS3 نسبت به CSS به دلیل وجود ویژگیهای زیاد، بسیار تواناتر است. بیشتر این ویژگیها کار طراح را آسان و در عین حال حرفهای میکند. در این نوشته ما چند مورد از ویژگیهای مهم CSS3 را برای شما نقل کردیم. امیدواریم در آینده برای سفارش طراحی سایت، حتما از طراح بخواهید که از این نوع زبان استفاده کند.
به گروه آرنیکاوبــ اعتماد کنید.