سایت ساز چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
طراحی سایت یکی از مهمترین مواردی است که امروزه در مشاغل اینترنتی به آن توجه میشود و گاهی با چالشهایی نیز روبهرو است. سایت ساز این فرصت را در اختیار شما قرار میدهد تا در حداقل زمان یک وبسایت یا فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید. برنامهی سایت ساز در تلاش است تا با رعایت بهترین کیفیت در پیادهسازی وبسایتها و استفاده از پلتفرمهای حرفهای، این امکان را در اختیار صاحبان کسبوکارها قرار دهد تا با صرف کمترین هزینه و زمان به هدف خود دست پیدا کنند. اگر میخواهید بخش دیجیتال مارکتینگ کسب و کار خود را با طراحی سایت راهاندازی کنید و میخواهید بدانید که سایت ساز چیست و چه ویژگیهایی دارد؟ همراه آرنیکاوب باشید و ادامه این مطلب را از دست ندهید.
سایت ساز چیست؟
به طورکلی میتوان گفت: سایت ساز برنامهای است که امکان مدیریت یک وبسایت را در اختیار شما قرار میدهد. برای استفاده از این ابزار، نیازی به دانستن علم برنامهنویسی نیست؛ درواقع ساخت یک وبسایت از طریق سایت ساز برای هر شخصی امکانپذیر است. اصلیترین هدف ابزار سایت ساز، سهولت فرایند طراحی سایت برای کاربران است. معمولا این نرمافزارها توسط شرکتهای اختصاصی طراحی شده و در اختیار کاربران قرار میگیرند. تعداد زیادی سایت ساز وجود دارد اما اساس کار همهی آنها یکسان است. فعالیت سایت سازها به صورت آنلاین انجام میپذیرد. این ابزارها معمولا به صورت ماهانه و یا سالانه به کاربر ارائه میشوند و همهی امکانات مورد نیاز نظیر هاست، دامنه، محتوای سایت و… به صورت یکجا در اختیار کاربر قرار میگیرد.
نحوهی کار سایت ساز چگونه است؟
ساخت سایت
در ابتدای کار، سایت سازها چند نمونه قالب آماده به شما ارائه میدهند و از شما میخواهند که یکی را به دلخواه انتخاب نمایید. همچنین امکان ویرایش این قالب را در اختیار کاربر قرار میدهند. بنابراین شما به سادگی میتوانید براساس نیاز و سلیقه خود، محتوا، تصاویر و یا هر آیتم دیگری را در قالب ارائه شده ویرایش کنید.
مدیریت سایت
سایت سازها با درنظر گرفتن یک پنل مدیریتی، این اختیار را به کاربران میدهند تا کارهای مربوط به بهروزرسانی سایت از جمله دستهبندی محتوا، مدیریت فایلها و… را خودشان انجام دهند. تعدادی از امکانات موجود در این پنل عبارتند از:
- ویرایش صفحات سایت مانند گالری تصاویر و یا دستهبندی محتواها
- مدیریت و دسترسی افرادی دیگر توسط خودتان
- آپلود فایلهای جدید و مدیریت فایلهای قدیمی
- ویرایش شکل ظاهری سایت و قالب آن
- مشاهدهی آمار بازدیدکنندگان و فعالیتهای آنها
- امکان استفاده از بخش پشتیبانی آنلاین و مطالب آموزشی مرتبط با سایت سازها
مزایای استفاده از سایت ساز
سرعت بالا در راهاندازی وبسایت
معمولا طراحی سایت جزو آن دسته از مواردی است که نیازمند زمانی طولانی است. حتی اگر قصد داشته باشید که از کمک سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کنید باز هم به زمانی حدود دو هفته نیاز دارید. در حالی که به کمک ابزار سایتساز میتوانید در کمتر از یک ساعت سایت مورد نظر خود را راهاندازی نمایید. صرفهجویی در زمان، مهمترین مزیت ابزار سایت ساز محسوب میشود.
سهولت در استفاده
کارکردن با ابزار سایت ساز بسیار آسان است و از عهدهی هر شخصی برمیآید. این ویژگی شما را از نگرانیهای موجود در امر مدیریت وبسایت رها میکند و این وظیفهی مهم را به خودتان واگذار میکند. مدیریت وبسایت به کمک سایت ساز بسیار ساده و به راحتی امکانپذیر است و نیاز به زمان زیادی ندارد.
صرفهجویی در هزینه
راهاندازی سایت به کمک سایت ساز، بسیار کم هزینهتر از روشهای اختصاصی و یا استفاده از CMSها است. البته شاید هزینهای که در ابتدای کار میپردازید به نظرتان زیاد باشد اما باید توجه داشته باشید که دیگر نیازی به پرداخت هیچ هزینهای در جریان کار نیست. به طورمثال اگر از روش طراحی سایت اختصاصی استفاده کنید علاوه بر پرداخت هزینههای طراح باید هزینههای مربوط به هاست و دامنه را نیز در نظر بگیرید.
در ادامه برای مدیریت سایت خود نیز به یک فرد متخصص در زمینهی برنامهنویسی احتیاج دارید؛ بنابراین باید هزینههای مربوط به نیروی انسانی مؤثر در وبسایت خود را نیز به دیگر هزینهها اضافه کنید. این در حالی است که شما به کمک ابزار سایت ساز و تنها با پرداخت مبلغ مشخصی در ابتدای کار، مدیریت و هر آنچه مربوط به سایتتان است را خودتان برعهده میگیرید.
عدم نیاز به مهارت و توانایی
مدیریت وبسایت امری سخت و پیچیده است و نیازمند تخصص و دانش برنامهنویسی میباشد اما سایت ساز این امکان را در اختیار کاربران قرار داده است که بدون هیچ زمینه قبلی، مدیریت وبسایت خود را عهدهدار شوند. استفاده از این ابزار به شما این فرصت را میدهد که بدون نیاز به فردی متخصص، محتوا و ساختار سایت خود را ویرایش و مدیریت کنید.
پشتیبانی دائم
پشتیبانی ۲۴ ساعته یکی دیگر از اصلیترین مزیتهای سایت ساز محسوب میشود. شما برای این پشتیبانی مجبور به پرداخت هزینه نیستید. اگر هیچ اطلاعاتی در زمینهی طراحی سایت ندارید توصیه میشود که از این قابلیت مهم استفاده کنید. استفاده از ویژگی پشتیبانی این امکان را به کاربر میدهد که در صورت بروز هرگونه مشکل و یا سؤالی با افراد توانگر و متخصص در ارتباط باشد.
انواع سایت ساز
حال که میدانید سایت ساز چیست و نحوه کار آن چگونه است خوب است که با انواع آن آشنا شوید.
سایت ساز آنلاین
نوعی نرمافزار تحتوب است که از طریق برخی از شرکتهای خصوصی طراحی شده و در اختیار کاربران قرار میگیرد. سایت ساز تحتوب این فرصت را به کاربر میدهد تا به آسانی و در کمترین زمان وبسایت خود را راهاندازی و مدیریت کند. معمولا از طریق چنین سایت سازهایی میتوان وبسایتهای تبلیغاتی و تجاری ایجاد کرد.
سایت ساز آفلاین
نوعی نرمافزار است و بر روی کامپیوترهای شخصی قابل نصب میباشد. این نرمافزارها که از آنها به عنوان نرمافزارهای طراحی سایت نیز یاد میشود توسط کاربر به صورت آفلاین طراحی شده و سپس بر روی هاست و دامنه راهاندازی میگردند.
بهترین سایت سازها
همانطور که میدانید استفاده از روشهای اختصاصی برای طراحی سایت در گذشته بسیار رایج بوده است اما امروزه روشهای دیگری نظیر CMSها و سایت سازها توجه کاربران بسیاری را به خود جلب نمودهاند. بهترین نوع سایت ساز چیست؟ سایت سازهای ویکس و اسکوئراسپیس، دو نمونه از بهترین و معتبرترین سایت سازهای موجود در بازار محسوب میشوند اما متأسفانه زبان فارسی را پشتیبانی نمیکنند و همهی مطالب آموزشی و مدیریتی آنها به زبان انگلیسی است. بنابراین اگر بهدنبال سایت ساز مناسب برای راهاندازی وبسایت خود هستید بهتر است از نمونههای داخلی و ایرانی استفاده نمایید.