هاست چیست؟مهمترین نکات خرید هاست مناسب
هاست چیست؟ پرسشی که بسیاری از افراد در زمان راه اندازی سایت با آن مواجه شده و نیاز دارند تا راجع به آن اطلاعات دقیقی کسب کنند. چرا که شناخت انواع آن، در انتخاب هاست مناسب سایت اهمیت فراوانی دارد.
در واقع هاست یا هاستینگ، فضایی است که تمام اطلاعات سایت در آن قرار میگیرد و ما در این مقاله از آرنیکاوب قصد داریم به زبانی ساده به معرفی این مفهوم بپردازیم. در انتها نیز، ضمن اشاره به انواع هاست، به شما کمک خواهیم کرد تا مناسبترین هاست وب سایت خود را انتخاب کنید. تا انتها همراه ما باشید.
هاست (Host) چیست؟
در پا سخ به سوال هاست چیست باید گت که همانطور که میدانید خرید هاست پس از خرید دامنه، دومین گام اصلی در راه اندازی سایت محسوب میشود. در زبان انگلیسی هاست به معنای میزبان است و در واقع یک بخش از سرور میباشد. به عبارت دیگر هاست یا سرویس میزبانی وب، فضایی است که تمام اطلاعات مورد نظر سایت همچون تصاویر، متن، فایلها و… روی آن قرار میگیرد.
اهمیت خرید یک هاست مناسب
اگر میخواهید سایتتان در هر ساعت از شبانه روز و با سرعتی بالا در دسترس کاربران قرار بگیرد؛ باید نسبت به کیفیت آن اطمینان داشته باشید. اگر نتوانید یک هاست خوب تهیه کنید، سایت شما دائما در نمایش برای کاربران دچار اختلال شده و این امر باعث ورود آسیبهایی جدی به سئو سایت خواهد شد.
به عبارت دیگر، اگر ماهها وقت صرف سئو محتوا و سئو سایت کرده باشید، اما در مقابل سایتتان به دلیل کیفیت پایین هاست از سرعت کمی برخوردار باشد، نه تنها در نتایج اولیه گوگل حضور نداشته بلکه درآمد کسب و کارتان نیز کاهش چشمگیری خواهد داشت.
بنابراین، برای طراحی سایت، باید به دنبال یک هاست مناسب باشید و به ویژگیهای هاستی که قصد خرید آن را دارید، توجه کنید. در ادامه خواهیم گفت که پیش از خرید هاست، باید چه ویژگیهایی را مدنظر داشته باشید. همچنان همراه ما در آرنیکاوب باشید.
هاست خوب دارای چه ویژگیهایی است؟
همانطور که توضیح دادیم، نباید به راحتی هر هاستی را برای میزبانی سایت خود خریداری کنید. چرا که یک هاست خوب میتواند به بهبود سئو، پیشرفت کسب و کار و احساس رضایتمندی کاربران از سایت کمک شایانی نماید. در ادامه ویژگی یک هاست مناسب را توضیح میدهیم. این ویژگیها عبارتند از:
در دسترس بودن هاست (up time)
به طور کلی uptime بودن یعنی میزان up یا در دسترس بودن هاستی است که سایت روی آن در حال اجرا است. یعنی اگر هاست، up باشد در دسترس تمام کاربران قرار گرفته و اگر down باشد، از دسترس کاربران خارج است.
بهتر است بدانید طبق تحقیقات صورت گرفته، اگر کاربران فقط برای یک بار به سایتی دسترسی نداشته باشند، دیگر به آن مراجعه خواهند کرد. بنابراین، ضروری است که پیش از خرید Host نظرات مشتریان شرکت هاستینگ مورد نظر خود را بررسی کنید.
امنیت هاست
یکی از خطرات همیشگی که تمام وبسایتها را تهدید میکند، خطر هکرها است. بنابراین، باید دقت کنید که هاستتان تا چه اندازه امنیت سایت را تأمین کرده و در مقابل خطرات هکرها مقاوم است.
داشتن فایل پشتیبان (Backup)
از دیگر ویژگیهای یک هاست خوب، بک آپ گرفتن توسط شرکت هاستینگ است. به یاد داشته باشید که علاوه بر خطر هکرها، ممکن است یک افزونه اشتباه نصب کرده و یا تنظیمات سایت را به درستی انجام ندهید. در هر یک از موارد گفته شده، کل اطلاعات سایت در معرض خطر است و بک آپ گیری، راه حل عبور از بحران حذف تصادفی اطلاعات است. پس توصیه میکنیم شرکتی را انتخاب کنید که خدمات Backup منظم، ارائه دهد.
خدمات پشتیبانی هاست
احتمال دارد سایت در هر ساعتی از شبانه روز، دچار مشکل شده و یا مسدود شود. بنابراین، خدمات پشتیبانی از هاست، از دیگر ویژگیهای ضروری است که باید به آن توجه کنید. خدمات پشتیبانی مواردی همچون خدمات زیر را شامل میشود:
- چت آنلاین
- پشتیبانی 24 ساعته
- وجود شماره تماس برای برقراری ارتباط در مواقع ضروری
- ایمیل پشتیبانی
- پرسش و پاسخ از طریق سایت
ظرفیت ذخیره اطلاعات
فضایی که برای ذخیره اطاعات سایت نیاز دارید، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از این رو، پیش از خرید هاست به میزان ظرفیت ذخیره اطلاعات هاست حتما توجه کرده و هاستی که مناسب چنین فضایی باشد را انتخاب کنید.
ارائه پنل مدیریت
شرکت هاستینگی که از آن خرید میکنید، بایستی یک پنل مدیریتی کامل را در اختیارتان قرار دهد تا از این طریق بتوانید مدیریت و کنترل سایت خود را به خوبی برعهده گرفته و محتوای مورد نظر را منتشر کنید.
قیمت مناسب
هرچند براساس بودجهای که برای راه اندازی سایت درنظر گرفتهاید، میتوانید یک هاست مناسب را تهیه کنید اما فراموش نکنید که قیمت بالای هاست لزوما دلیلی بر کیفیت بالای آن نیست. بالعکس، قیمت ارزان هاست، به هیچ عنوان دلیلی بر بی کیفیت بودن و یا مزیت فوق العاده آن نمیباشد. در نتیجه بهترین میزبان، هاستی است که قیمت مناسبی براساس خدمات ارائه شده داشته باشد.
پهنای باند
پهنای باند، فضایی است که برای هر سایت در نظر گرفته میشود و در ازای هر بازدید از سایت، آپلود یا دانلود فایل، مقدار مشخصی از آن فضا کسر میشود. میزان پهنای باند به صورت ماهانه مشخص میشود. مثلا هاستی تهیه میکنید که پهنای باند آن، 20 گیگ است و در ازای ورود هر یک عددکاربر، فضایی معادل 1 مگابایت از حجم کلی فضا کسر میشود.
بنابراین، با توجه تعداد بازدیدهای سایت، آپلودها و دانلودهایی که ماهانه انجام میدهید باید هاستی با پهنای باند مناسب را انتخاب کنید.
نوع هاست
این ویژگی یکی دیگر از معیارهای مهم در انتخاب هاست محسوب شده و پیش از خرید باید به نوع هاستی که قصد خریدش را داردید؛ توجه کنید. در واقع با توجه به نوع استفاده ای که از سایت میکنید بهتر است هاست متناسب با آن را نیز تهیه کنید.
برای آشنایی بیشتر با انواع هاست، در ادامه راجع به این موضوع صحبت میکنیم. همچنان همراه ما باشید.
انواع هاست
همانطور که اشاره کردیم. بر مبنای نوع استفادهای که از سایت دارید، هاست مناسب را باید انتخاب کنید. به این صورت، انواع هاست عبارتند از:
هاست ابری (Cloud hosting)
هاست ابری، گزینه مناسبی برای راه اندازی یک سایت حرفهای است. توسط هاست ابری میتوانید منابع مورد نیاز خود را در صورت بروز مشکل، از سایر سرورها تأمین کنید. هاستهای ابری، نسبت به سایر هاستها در برابر حملات هکرها از مقاومت بالاتری برخوردارند.
دلیل محبوبیت هاست ابری نیز همین امنیت بالای آن است. در اینگونه هاست، چند سرور بر روی شبکه وجود داشته و همزمان از امکانات موجود استفاده میکنند.
هاست اشتراکی (Shared hosting)
میزبانهای اشتراکی، فضایی را در اختیارتان قرار میدهند که علاوه بر شما چندین سایت دیگر نیز به صورت اشتراکی از فضا و منابع هاست استفاده کنند. هاستهای اشتراکی به دلیل ارزان بودن جزء پرطرفدارترین هاستهای موجود محسوب میشوند. این در حالی است که سرعت پایین، امنیت نه چندان بالا و استفاده اشتراکی از منابع میزبان، باعث میشود هاستهای اشتراکی برای سایتهای با حجم اطلاعات فراوان گزینه مناسبی نباشند.
هاست مجازی (Virtual hosting)
هرچند میزبان مجازی نسبت به هاستهای اشتراکی هزینه بیشتری دارد اما صاحب آن به تنظیمات بیشتری دسترسی داشته و همین امر باعث میشود عملکرد او چندین برابر افزایش یابد.
هاست مجازی این امکان را به شما میدهد که میزان دلخواهی از فضای سرور را استفاده کرده و براسای همان فضا، هزینه پرداخت کنید.
هاست اختصاصی (Dedicated host)
همانطور که از نام این هاست پیدا است، هر میزبان تنها روی یک سرور قرار گرفته و مالک آن میتواند به صورت اختصاصی از منابع ان استفاده کند. هاست اختصاصی معمولا برای سایتهای دارای حجم بالایی از اطلاعات مفیدند. در واقع در ازای خرید این host به هر مقدار از پهنای باند، حافظه و فضای دیسکی که احتیاج داشته باشید؛ دسترسی خواهید داشت.
هاست وردپرس (مدیریت شده)
با افزایش محبوبیت وردپرس، محبوبیت هاستهای وردپرس نیز به سرعت افزایش یافته است. این نوع میزبان، گزینهای مناسب برای افرادی است که با سایتهای وردپرس کار میکنند. چرا که امنیت و میزان فضای هاست دقیقا متناسب با فضای وردپرس، در نظر گرفته شده است. هرچند هاستهای وردپرس هزینه بیشتری نسبت هاستهای اشتراکی دارند اما برای شروع به کار مورد بسیار مناسبی هستند.
هاست لینوکس
لینوکس، سیستم عامل هاستهای لینوکس محسوب میشود که از زبانهای برنامه نویسی PHP، Python، Perl و CGI پشتیبانی میکند. بسیاری از صاحبان سایتها که از زبان برنامه نویسی PHP استفاده میکنند؛ در زمان بکارگیری هاست با مشکلات متعددی مواجه میشوند. بنابراین اگر جزء این دسته از افراد هستید به راحتی و بدون نگرانی از این هاست استفاده کنید.
در پایان
ما در این مقاله از آرنیکاوب تلاش کردیم تا ضمن پاسخ به این پرسش که هاست چیست؛ به مزایا و اهمیت آن نیز بپردازیم. در واقع، هاست یا میزبان، بخشی از سرور است که اطلاعات سایت در آن قرار گرفته و باید در خرید آن دقت کافی داشته باشید.
در میانه مطلب اشاره کردیم که ضروری است پیش از خرید هاست به ویژگیهای آن همچون امنیت، پهنای باند، قیمت مناسب، ظرفیت ذخیره اطلاعات، خدمات پشتیبانی و… توجه کنید. در ادامه، انواع هاست و کاربردهای هر یک از آنها را معرفی کردیم. به عنوان مثال، گفتیم که اگر در طراحی سایت خود از زبان PHP استفاده کردهاید، بهتر است هاستی همچون لینوکس را تهیه کنید.
به نظر شما یک هاست خوب چه ویژگیهای دیگری دارد؟ آیا تا بحال از خدمات شرکتهای هاستینگ استفاده کردهاید؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.