خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

راه‌های بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی

یکی از نکات امنیتی برای هر وب‌سایت وردپرسی، گرفتن یک نسخه‌ی پشتیبان یا در اصطلاح (backup) به صورت مرتب از سایت و پایگاه داده‌های سایت شما می‌باشد. وقتی شما یک نسخه‌ی پشتیبان از سایت خود ایجاد کردید دیگر در صورت بروز هرگونه مشکلی و حتی هک شدن سایت شما توسط هکرها لازم نیست نگران از بین رفتن زحماتتان باشید زیرا شما می‌توانید به داده‌ها و اطلاعاتی که قبلا ایجاد کرده‌اید دسترسی کامل داشته باشید.
شاید شرکت هاستینگ شما اقدام به بکاپ­ گیری طی دوره‌­های مشخص زمانی (روزانه، هفته‌­ای، ماهانه) کند، اما این احتمال را در نظر بگیرید که شاید در شرایطی خاص و به هر دلیلی نیاز باشد به فایل بکاپ دسترسی داشته باشید؛ بنابراین بهتر است فرآیند بکاپ گیری را به­ صورت دوره­‌ای انجام دهید. در این مقاله آموزشی از آرنیکاوب قصد داریم نحوه بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی و نحوه بازگردانی اطلاعات را آموزش دهیم.

آموزش راه های بک آپ گیری در وردپرس

بکاپ گیری در وردپرس به چه صورت است؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوایی است که اطلاعاتی جامع برای نمایش و ساخت سایت تهیه می‌­کند. این دیتاهای سایت ممکن است در بخش‌­های مختلفی باشند. بنابراین در عملیات بک آپ گرفتن از سایت وردپرسی باید از تمامی بخش­‌های وردپرس انجام شود. همچنین برای بکاپ گیری باید بدانید وردپرس اطلاعات را کجا ذخیره می­‌کند.
برای فرآیند بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی روش‌­های گوناگونی وجود دارد. استفاده از افزونه‌­­های بکاپ گرفتن از سایت و ذخیره خودکار اطلاعات در سرور­هایی نظیر دراپ باکس یا گوگل درایو، بکاپ گیری به­ صورت دستی و استفاده از بکاپ گیری در سی پنل روش‌­هایی برای تهیه نسخه پشتیبان است. استفاده از افزونه‌­های بکاپ گیری برای تهیه نسخه پشتیبان در وردپرس پیشنهاد نمی‌­شود.

اما به غیر از پشتیبان‌گیری از اطلاعات و داده‌ها باید از برخی فایل‌ها و فولدرهای موجود در هاست نیز پشتیبان‌گیری کنیم. زیرا باید به صورت مستقیم از این فایل‌ها نسخه بکاپ تهیه کنیم؛ مثل قالب‌ها، افزونه‎‌ها، تصاویر آپلود شده، فایل wp-config.php و … .

هر چند وقت یک بار باید از سایت وردپرسی خود بکاپ بگیریم؟

این موضوع بستگی به سایت شما دارد. اگر وب‌سایت شما یک وب‌سایت پر بازدید می‌باشد و یا محتوای آن هر روز در حال به روزرسانی است، پس لازم است که هر روز از آن پشتیبان‌گیری کنید. اگر شما یک سایت کوچک دارید که خیلی آن را به روزرسانی نمی‌کنید لازم نیست که هر روز از سایت خود بک‌آپ بگیرید.

تهیه یک نسخه پشتیبان با استفاده از خود وردپرس

وردپرس خود دارای یک ابزار مفید برای پشتیبان‌گیری از مطالب، داده‌ها و اطلاعات می‌باشد. این ابزار مفید می‌تواند از نوشته‌ها، دیدگاه‌ها، زمینه‌های دلخواه، دسته‌بندی‌ها و برچسب‌ها نسخه پشتیبان تهیه نماید. اما متاسفانه این ابزار امکان پشتیبان‌گیری از فایل‌های پیوست شده به مطالب را ندارد ولی روشی فراهم کرده است که می‌توانید فایل‌های پیوست شده‌ای که هنوز آنلاین هستند را به سایت جدید خود منتقل کنید.

افزونه پشتیبان گیری

بکاپ گیری به‌وسیله افزونه‌های وردپرس این امکان را در اختیارمان می‌گذارد که بدون انجام هیچ فعالیت اضافه‌ای، فرآیند بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی را انجام دهیم. تنها کافی است که برای یک‌بار تنظیمات لازم برای عملیات بکاپ گیری توسط افزونه وردپرس را انجام دهیم. همچنین می‌توان برای این فرآیند بازه زمانی خاصی را مشخص نمود که تا مدت معلوم شده پشتیبان گیری انجام شود. همان‌طور که بیان شد می‌توان این اطلاعات را که از آن‌ها نسخه پشتیبانی گرفته شده را بر روی گوگل درایو و دراپ باکس ذخیره نمود. این‌گونه کار بسیار آسان و راحت می‌شود. با وجود موارد بیان شده از مزیت‌های استفاده از افزونه بکاپ گیری می‌تواند گزینه بسیار خوبی باشد؛ پس چرا باز هم استفاده از آن پیشنهاد نمی‌شود؟

نحوه بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی

چرا استفاده از افزونه پشتیبان گیری توصیه نمی‌شود؟

سهولت در پشتیبان‌گیری بدون دخالت کاربر و ذخیره سازی خودکار در مکان‌های تضمین شده دو مزیت عالی افزونه بکاپ است، پس مشکل این نوع بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی چیست؟ در ابتدا باید به این نکته توجه کنید که در وردپرس ممکن است برخی از افزونه‌ها با یکدیگر دچار تداخل شوند و عملکردشان با مشکل روبه‌رو شود و شما با تصور این که افزونه طبق برنامه‌ریزی در حال بکاپ گیری است در زمان نیاز به نسخه پشتیبان با فایلی ناقص و خراب مواجه می‌شوید. بنابراین نمی‌توان ریسک کرد و امر مهم و حیاتی بکاپ‌گیری را به افزونه سپرد.

فرایند بکاپ گیری در وردپرس

برای بکاپ گیری در وردپرس باید یک سری فعالیت­‌های کلی انجام داده شود. این فعالیت­‌ها عبارتند از:

  1. در اولین قدم باید تمامی پوشه‌­ها و فایل‌­های وردپرس که در public_html هستند را به فایلی فشرده تبدیل کنید.
  2. سپس وارد php myadmin شده و از پایگاه داده وردپرس، با استفاده از export، یک نسخه خروجی تهیه کنید.

پس از انجام این دو فرآیند حال دو فایل با فرمت­های zip و sql داریم که اولی مربوط به پوشه­های وردپرس و دومی مربوط به پایگاه داده‌­های وردپرس است. این دو مرحله روند کلی بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی را نشان می‌­دهد. در ادامه به توضیحی کامل­‌تر خواهیم پرداخت.

فرایند بکاپ گیری

مرحله اول؛ بکاپ گیری از وردپرس

در این مرحله باید از تمامی پوشه­‌ها و فایل­‌های وردپرس که در public_html قرار دارند یک بکاپ بگیرید. فرمت فایل­‌های بکاپ گرفته شده باید zip باشد. در ساخت این نسخه بین دایرکت ادمین و کنترل پنل هاست سی پنل فرق ندارد. به­ هر شکل باید از مسیر public_html یک نسخه فایل فشرده تهیه شود. سپس وارد هاست شده و گزینه مدیرت فایل­‌ها (file manager) را انتخاب می­‌کنید. بعد از وارد شدن به بخش مدیریت فایل‌­ها، وارد قسمت public_html می­‌شوید و گزینه انتخاب همه (select all) را فعال می­‌کنید. پس از انتخاب تمام موارد داخل public_html، راست کلیک کرده و گزینه compress را انتخاب می‌­نمایید.

پس از انتخاب compress، پنجره­ایی باز می­‌شود که باید در آن فرمت فایل خروجی را zip انتخاب کنید. در انتهای پنجره می‌­توانید محل ذخیره فایل و عنوان آن را وارد کنید. بنابراین با انتخاب فرمت zip  و وارد نمودن اسم فایل ذخیره شده، انتهای صفحه بر روی گزینه compress file کلیک می­‌نمایید. باید منتظر بمانید تا پوشه شما بسته به حجم پوشه‌­ها، در مسیر تعیین شده و با نام مشخص شده تهیه شود. حال پس از ایجاد فایل خروجی، باید آن را دانلود و در سیستم خود ذخیره‌­سازی کنید.

مرحله دوم؛ بکاپ گیری از پایگاه داده وردپرس

پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، وارد هاست سایتتان می­‌شوید و بر روی گزینه phpmyadmin کلیک کرده و وارد صفحه پایگاه داده می­‌شود. ممکن است هنگام ورود به این صفحه از شما نام کاربری و رمز عبور بخواهد. در صورت درخواست این موارد، نام کاربری و رمز عبور هاست را وارد کنید.

در صفحه ایجاد شده دیتابیس خود را انتخاب می­‌کنید. پس از انتخاب وارد سربرگ export می­‌شوید. در این سربرگ فرمت را sql انتخاب و گزینه go را کلیک می­‌نمایید. منتظر بمانید دیتابیس بسته به حجم اطلاعات، فایل خروجی آن تهیه شود و در پایان فایل sql را دانلود و در سیستم ذخیره می‌­کنید. پیشنهاد می­‌شود این فایل را در محل دیگری برای اطمینان بیشتر ذخیره کنید. پس از انجام این دو مرحله، عملیات پشتیبان گیری از وردپرس به‌­طور کامل انجام گرفته است. پس از فرایند بکاپ گیری از سایت وردپرسی می­‌توانید در هر زمان که نیاز بود از بکاپ‌­های خود با خیال راحت استفاده کنید.

بازگردانی اطلاعات از وردپرس

نحوه بازگردانی بکاپ

حال که به ­طور کامل با نحوه بکاپ گیری در وردپرس آشنا شدید، به سراغ نحوه بازگردانی بکاپ از سایت وردپرسی می­‌رویم. اما چه زمانی نیاز به بازگردانی بکاپ است؟ گاهی به ­دلیل نصب و استفاده از چندین پلاگین در وردپرس، بین افزونه‌­ها اختلالی به ­وجود می‌­آید یا برخی از کاربران اقدام به استفاده از پلاگین­‌های نامعتبر می­‌کنند که هک شدن وردپرس را به همراه دارد. در این شرایط تنها کاری که می‌­توان انجام داد استفاده از آخرین بکاپ گرفته شده است. در برخی از موارد ممکن است مشکل آن­قدر بزرگ باشد که حتی با بررسی تمام خط‌­های کدنویسی، باز هم نتوان کدهای مخرب را شناسایی کرد.

مرحله اول: آپلود پوشه zip

برای بازگردانی بکاپ ابتدا باید وارد هاست خود شوید و سپس file manager را انتخاب کنید. در صفحه باز شده مسیر public_html را دنبال کرده و سپس گزینه Upload را انتخاب کرده و سپس فایل بکاپ گرفته شده را انتخاب می­‌نمایید. در زمان کلیک گزینه upload صفحه‌­ای ایجاد می­‌شود که در آن با کلیک بر select file می‌­توانید مسیر فایل بازگردانی را انتخاب کنید. بعد از تمام شدن آپلود فایل در مسیر public_html، فایل wp-admin.zip را انتخاب و بر روی ­­extract کلیک نمایید تا فایل از حالت فشرده خارج شود. پس از آن پنجره­ای باز می­‌شود که باید در آن مسیر صحیح خارج شدن فایل از حالت فشرده را تایید کنید. به این منظور کافی است بر روی دکمه extract کلیک کنید تا پوشه‌­ها و فایل‌­های سایت را از حالت فشرده خارج نمایید.

نحوه بازگردانی بکاپ

مرحله دوم: ساخت دیتابیس در وردپرس

در این مرحله لازم است ابتدا یک پایگاه­ داده جدید ایجاد کنیم و سپس آن پایگاه داده قبلی را در این دیتابیس درون‌­ریزی کنیم. برای ساخت دیتابیس باید ابتدا به صفحه اصلی کنترل پنل هاست مراجعه کنید و سپس بر روی گزینه MySQL database wizard کلیک نمایید تا وارد صفحه ساخت دیتابیس جدید در هاست شوید. در اینجا باید یک نام برای پایگاه داده خود انتخاب کنید و پس از آن بر روی گزینه Next Step کلیک نمایید. پس از آن باید نام کاربری و رمز ورود انتخاب کنید و در نهایت دیتابیس موردنظر خود را بسازید. جالب است بدانید استفاده از اطلاعات دیتابیس قبلی می‌­تواند سبب کاهش مراحل بازگردانی بکاپ در وردپرس شود.

در چنین حالتی لازم نیست مرحله چهارم برای بازگردانی را انجام دهید. اگر بر روی دکمه Next Step کلیک کنید وارد صفحه­‌ای می‌­شوید که در آن پس از انتخاب اطلاعات پایگاه داده خود می‌­توانید آن را ایجاد نمایید. استفاده از دکمه Password Generator به شما کمک می­‌کند تا از یک رمز قوی برای پایگاه داده خود بهره­‌مند شوید. توجه داشته باشید این رمز بسیار مهم است؛ بنابراین بهتر است آن را در جایی کپی و نگهداری کنید. پس از پر کردن فیلدهای بعدی و کلیک بر روی دکمه Next Step پیغام موفقیت‌آمیز بودن این مرحله را دریافت خواهید کرد.

مرحله سوم: درون ریزی دیتابیس

در این مرحله لازم است وارد phpmyadmin شوید و با انتخاب دیتابیس ساخته شده، درون‌ریزی فایل بکاپ را انجام دهید. پس از ورود به phpmyadmin و انتخاب پایگاه داده جدید، بر روی دکمه import کلیک کنید. حال لازم است در صفحه import روی Choose File  کلیک کرده و فایل .sql ذخیره شده را که قبلا از آن بکاپ تهیه کرده بودید را انتخاب کنید. در نهایت با کلیک روی دکمه go که در انتهای صفحه قرار دارد عملیات انتقال اطلاعات پایگاه داده را انجام دهید. سپس در باکسی که با رنگ سبز به شما نشان داده می­‌شود، پیغام موفقیت آمیز بودن مراحل درون ریزی دیتابیس را مشاهده نمایید.

فراموش نکنید که ایجاد فول بکاپ یا نسخه پشتیبان کامل از وب‌سایت اهمیت زیادی برای مدیریت صحیح یک سایت وردپرسی دارد. انجام فرآیند بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی را به هیچ وجه به آینده موکول نکنید و در زمان مشخص آن را انجام دهید تا با مشکلاتی نظیر از بین رفتن اطلاعات مواجه نشوید. در این مقاله سعی کردیم نحوه بکاپ گیری در وردپرس را به صورت کامل توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و راهنمایی در این زمینه می‌توانید با کارشناسان ما در آرنیکاوب در تماس باشید.

معرفی چند افزونه مفید برای پشتیبان‌گیری از اطلاعات سایت

در ادامه به معرفی چند افزونه مناسب برای بکاپ‌گیری از وردپرس به شما معرفی کردیم که در زمان کمتر و راحت‌تر بتوانید از آن‌ها استفاده کنید.

 افزونه‌ی WP DB Backup

این افزونه یکی از بهترین و معروف‌ترین افزونه‌های بکاپ گیری از سایت وردپرسی است. این افزونه به شما اجازه می‌دهد تا از هر قسمت سایت وردپرسی خود که خواستید پشتیبان‌گیری کنید و برای استفاده‌ی بهینه آن را به صندوق پستی خود ارسال نمایید. فقط کافی است این افزونه را نصب، فعال و تنظیم کنید تا به صورت خودکار نیز از سایت شما بک‌آپ تهیه کند.

افزونه بکاپ گیری از وردپرس

 

 افزونه‌ی BackupBuddy

توسط این افزونه می‌توانید از تمامی اطلاعات خود در وردپرس یک پشتبیان‌گیری کامل انجام دهید. از امکانات این افزونه می‌توان به پشتیبان‌گیری کامل از پایگاه داده شما، ارسال ایمیل اطلاع رسانی در صورت کامل و یا ناقص بودن پشتیبان‌گیری، انتقال درست از وردپرس اشاره کرد.

بکاپ گرفتن از وردپرس

 افزونه‌ی UpdraftPlus

از دیگر افزونه‌های بک‌آپ وردپرس که کاملا رایگان می‌باشد، افزونه UpdraftPlus است. این افزونه فاقد بخش‌های اضافی برای سفارشی‌سازی این افزونه یا تنظیمات پیچیده است. دقیقا مشابه با افزونه BackupBuddy، این افزونه محل‌های مختلفی برای ذخیره‌ی نسخه پشتیبان در اختیار شما قرار می‌دهد. ایمیل،DVD و… از نمونه مکان‌هایی هستند که برای ذخیره فایل تهیه شده مناسب به نظر می‌رسند.
اما تفاوت این افزونه با افزونه BackupBuddy این است که با استفاده از این افزونه می‌توان فایل‌ها را علاوه بر مکان‌هایی که نام برده شد، در بخش‌هایی مثل گوگل درایو(google drive) نیز ذخیره کنید.

پشتیبان گیری از وردپرس

بکاپ از هاست

برای این کار باید از کنترل پنل هاست خود اقدام کنید.

افزونه‌های بسیار زیادی علاوه بر این موارد برای وردپرس وجود دارد که می‌توان برای بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی استفاده کرد. همچنین راه‌های متفاوتی برای بکاپ‌گیری از سایت وردپرسی وجود دارد.

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×