وردپرس چیست؟ هرآنچه باید در مورد وردپرس بدانید
وردپرس چیست؟ این سوال معمولا برای اکثر افرادی که میخواهند خودشان سایت خود را راه اندازی کنند پیش میآید.در اصل، وردپرس ساده ترین و محبوب ترین راه برای ایجاد وب سایت است. جالب است بدانید وردپرس بیش از 40.0 درصد از تمام وب سایت های موجود در اینترنت را در اختیار دارد. بله! از هر چهار وب سایتی که بازدید می کنید بیش از یک مورد احتمالاً توسط وردپرس پشتیبانی می شود.
اگر شما هم میخواهید سایت شخصی، شرکت یا فروشگاه اینترنتی خود را با وردپرس راه اندازی کنید اما نمیدانید که وردپرس چه کاربردی دارد، شرکت طراحی سایت آرنیکاوب در نظر دارد در این مطلب شما را با اینکه این سیستم چه کاربردی دارد و وردپرس را چگونه میتوان به بهترین شکل استفاده کرد، آشنا کند.
- تعریف وردپرس
- تاریخچه وردپرس
- ویژگی ها و مزایای وردپرس
- افزونه های وردپرس
- مخزن وردپرس
- پوسته وردپرس
- وردپرس و سئو
- وردپرس و سایت ساز
تعریف وردپرس از زبان خودش:
وردپرس (WordPress) یک نرم افزار اوپن سورس(open source) است که توسط آن میتوانید وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازید.
به زبان ساده:
وردپرس، یک سیستم سایت ساز و پکیج راه انداز وبسایت، فروشگاه اینترنتی و وبلاگ (از هر نوع و هر مدل است) است که به صورت رایگان شما میتوانید آن را از طریق وبسایت رسمی وردپرس (فارسی یا انگلیسی) دانلود کرده و بر روی فضای اینترنتی خود نصب کنید. فضای اینترنتی همان فضایی است که سایت شما و محتویات آن بر روی آن فضا قرار میگیرد و سپس وبسایت خود را به طور کامل با جزئیات و امکانات متفاوت و طرح دلخواه بر روی آن راه اندازی کرده و مطالب و بخشهای مختلف سایت را خودتان مدیریت کنید.
وردپرس را میتوانید از اینجا دانلود کنید : دانلود آخرین نسخه وردپرس (فارسی)
برای مشاوره نصب و راه اندازی وردپرس با ما در تماس باشید : 09394040011
برای نصب رایگان و خرید هاست (فضای اینترنتی برای نصب وردپرس) اینجا کلیک کنید
به زبان حرفه ایتر:
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا (cms) متن باز( open source ) است که به وسیله آن میتوانید یک وبسایت ایجاد کنید. از آنجا که سیستم وردپرس رایگان است، هر کاربری میتواند فایلهای مربوطهی آن را دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهد. البته بدیهی است که وردپرس بخشی از نیازهای کاربران را برآورده میکند اما برای شخصی سازی و برآورده ساختن سایر نیازها، به متخصصینی نیاز است که تغییرات لازم را ایجاد کرده و یا سایر امکانات و ابزار مورد نیاز کاربران را فراهم نمایند.
وردپرس توسط فردی به نام مت مولنوگ – Matt Mullenweg نوشته و برنامه نویسی شد و اکنون به بزرگترین سیستم مدیریت محتوای جهان (طبق این آمار) تبدیل شده است.
تاریخچه وردپرس
مت مولنوگ (Matt Mullenweg)، طراح و پایه گذار وردپرس، اثر خود را در سال 2003 به کاربران وب عرضه کرد. وردپرس، در ابتدا نرم افزار کدبازی بود که توسط وبلاگنویسان به طور گسترده مورد استقبال قرار میگرفت. اما بعدها با بروزرسانی برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا، وردپرس پیشرفته به کاربران معرفی شد و به صورت امروزی درآمد که به وسیله آن میتوان انواع وبسایتهای فروشگاهی، شخصی، خبری و… را حرفه ای طراحی کنیم.
ویژگیهای وردپرس چیست؟
هر شخصی در جایگاه برنامه نویس یا طراح وبسایت باید بداند وردپرس چیست؟ تا بتواند به نحو احسن از قابلیتهای آن استفاده کند. وردپرس بسیار کارآمد و حرفهای خواهد بود به شرطی که به خوبی با آن آشنا باشیم!
نصب آسان و راحت
یکی از شاخصترین ویژگیهای وردپرس نصب آسان آن است. به گونهای که در عرض چند دقیقه یک فرد نه چندان حرفهای، قادر به نصب و ایجاد صفحات جدید خواهد بود. سادگی و بدون دردسر بودن راهاندازی این سیستم مدیریت محتوا، باعث شده است که در بین طراحان سایت از محبوبیت ویژهای برخوردار باشد.
قابلیت ایجاد بخشهای گوناگون
پس از طراحی قالب وردپرس، میتوانید با استفاده از افزونهها، هر بخشی که در سایت خود با توجه به کاربری آن نیاز داشتید را به وجود آورید. به عنوان مثال سایت مورد نظر شما یک سایت فروشگاهی است و برای سایت فروشگاهی بخشهایی نظیر درگاه پرداخت، سبد خرید و… نیاز است تا تعریف شود و این امکان به راحتی با استفاده از افزونهها انجام پذیر است.
مدیریت آسان
پس از طراحی و شخصیسازی سایت وردپرسی خود، اقدام به انتشار محتوا خواهید کرد. اگر با سایر سیستمهای مدیریت محتوا کار کرده باشید، متوجه خواهید شد که مدیریت سایت با استفاده از وردپرس بسیار سادهتر است. وردپرس فضای مدیریتی قابل درک و سادهای دارد و هر فرد مبتدی میتواند از آن استفاده کند.
امنیت
پس از راهاندازی سایت مورد نظر یکی از اساسیترین مسائلی که باید به آن توجه کنیم، مسئله امنیت در برابر هک شدن است. وردپرس با بروز رسانیهای مستمر خود، امنیت سایتها را تامین میکند. اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که تضمین 100 درصدی امنیت در فضای وب، تا حدی امکان ناپذیر است و ممکن است در صورت استفاده از آخرین ورژن وردپرس باز هم مورد هجوم هکرها قرار بگیرید و دلیل آن احتمالا استفاده از هاست یا افزونههای نامعتبر است. بنابراین فراموش نکنید که در طراحی وبسایت امنیت را از همه لحاظ تامین کنید.
پشتیبانی مطلوب
یکی از موارد مهمی که در هنگام انتخاب سیستم مدیریت باید به آن توجه کنید، سطح پشتیبانی آن و اطلاعات قابل دسترس، در کشور شماست. خوشبختانه استفاده از وردپرس در کشور ما برای طراحی سایت بسیار مرسوم است و نیز از محبوبیت بالایی برخوردار میباشد، به همین دلیل مطالب و آموزشهای لازم، فایلهای مورد نیاز و آپدیتها، به راحتی در دسترس قرار میگیرند. همچنین در صورت بروز مشکل میتوانید به آدرسهای wp-persian.com و wordpress.org مراجعه کنید و در قسمت انجمنهای پشتیبانی، مشکلات و سوالات خود را مطرح کنید.
رایگان بودن
استفاده از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا از خیلی جوانب بسیار مقرون به صرفه تر از سایر سیستمها میباشد. در ابتدا لازم به ذکر است که امکان طراحی سایت در وردپرس به صورت کاملا رایگان وجود دارد و نیز بسیاری از افزونههای آن نیز رایگان هستند. آن دسته از افزونههایی که باید خریداری شوند و یا به حالت پریمیوم ارتقا داده شوند نیز، قیمت مناسبی دارند و شما میتوانید با کمترین هزینه، سایتی حرفه ای طراحی کنید. اگر شما در بازار طراحی وبسایت شاغل هستید، انتخاب وردپرس برای آن دسته از مشتریانی که سایتی با قیمت مناسب میخواهند، بهترین انتخاب است.
وردپرس به عنوان هسته یک سایت فروشگاهی
هم اکنون فریموورکها و افزونههای متعددی برای تبدیل وردپرس به یک سایت بزرگ فروشگاهی وجود دارند که توسط صدها هزار نفر در سرتاسر جهان در حال استفاده هستند و بدون کوچکترین مشکلی در روند کار وبسایت، به خدمات دهی به خریداران محصولات مشغولاند. افزونه هایی همچون WooCommerce و Easy Digital Downlods از آن جمله هستند. همچنین جدا از استفاده از افزونهها، در صورتیکه طراح قالب وردپرس شما توانایی پیاده سازی یک فروشگاه آنلاین را بدون استفاده از افزونههای فروشگاهی داشته باشد، میتواند از امکانات پیشفرض خود وردپرس برای این منظور استفاده کند.
کاریری متنوع
یکی از مزیتهای وردپرس طراحی انواع سایت با هر هدف و امکاناتی است به عنوان مثال: وبلاگ، وبسایت شخصی، وبسایت تجاری، فروشگاه آنلاین، وبسایت آموزشی، وبسایت کاری و… .
افزونههای وردپرس
در صورت جستجو در مورد سیستم مدیریت محتوای وردپرس، بدون شک به مطلب افزونهها روبرو خواهید شد. اما منظور از افزونههای وردپرس چیست؟
افزونهها برای وردپرس به منزله پلاگین برای نرم افزار هاست که کمک میکند بسیاری از طراحیها و بعضی امکانات خاص بر روی وردپرس قابل انجام شود. در آدرس WordPress.org/plugin directory در حال حاضر 48000 افزونه به صورت رایگان موجود است که البته با جستجو در سایر سایتها، این تعداد بیشتر نیز خواهد شد. به عنوان مثال با استفاده از افزونهها قادر خواهید بود:
- با نصب افزونه ووکامرس، سایت فروشگاهی راه اندازی کنید.
- Job Manager این افزونه امکان ساخت یک فرم شغلی را به شما میدهد.
- با استفاده از افزونه Envira Gallery وبسایت عکاسی خود را بسازید.
- افزونه Knowledge base این امکان را به شما میدهد که یک وبسایت ویکی داشته باشید.
و بسیاری دیگر از قابلیتهایی که افزونههای وردپرس به شما میدهند.
در بین کاربران وردپرس جملهای معروف وجود دارد که میگوید: برای این هم افزونه هست! که این جمله اشاره به امکان پیاده سازی تمامی ایدههایی است که شما در ذهنتان دارید! دامنه استفاده از افزونهها بسیار گسترده است و ممکن است یک افزونه در حد اضافه کردن یک آیکون باشد و یا افزونه پیشرفتهای مانند ووکامرس باشد که بتواند یک پلتفرم فروشگاهی را ایجاد کند.
مخزن وردپرس چیست؟
یکی از ویژگیهای وردپرس قابلیت توسعه توسط کاربران است. به همین منظور از طرف سایت وردپرس مخزنی آماده شده است که برنامه نویسان و علاقمندان بتوانند افزونههایی که طراحی میکنند را با نام خود در این مخزن به اشتراک با سایر کاربران وردپرس بگذارند. این ویژگی فرصتی نیز برای کسب درآمد برنامهنویسان از این طریق شده است و آنها میتوانند افزونههای خود را در صورتی که کیفیت مطلوب داشته باشد، به فروش برسانند.
پوستهی وردپرس
حالا که فهمیدیم وردپرس چیست باید از پوسته وردپرس صحبت کنیم. پوستهی وردپرس، قالب وردپرس یا همان WordPress Theme، طرح اصلی وبسایت وردپرس شماست! همان قالب سایت شما که کاربران میبینند. کارهای مختلفی را انجام میدهد که واضحترین و رایجترین آنها، تعیین آرایش قرار گرفتن عناصر مختلف صفحات وب در کنار یکدیگر میباشد. البته کسانی که به صورت فنی با وردپرس آشنایی داشته باشند، میدانند که مسائل دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان از قابلیت انعطاف پذیری مناسبی که در وردپرس وجود دارد استفاده کرد.
یک سایت وردپرسی در واقع رایگان است، اما نصب آن، داشتن یک قالب اختصاصی حرفهای، پشتیبانی، هاست و فضای میزبانی همه هزینه دارند. تخصص ما در آرنیکاوب طراحی قالب برای سایت وردپرسی شماست، یعنی طراحی قالب وردپرس. شما میتوانید طراحی حرفهای سایت وردپرسی خود را بر اساس آن چیزی که نیاز دارید به ما بسپارید.
وردپرس به عنوان هسته یک سایت فروشگاهی
با این حال اگر نیازمند امکانات ویژهای مانند صدور فاکتور، اسلایدر های تخفیفی، ورود با شماره موبایل، نقشه و مکان تحویل کالا و حتی پیامک روند خرید می توانید از قالب های آماه فروشگاهی استفاده کنید. بهترین قالب فروشگاهی بر اساس امکانات مورد نیاز کسب و کار شما می تواند انتخاب شود. البته به فاکتورهایی مثل سرعت، پشتیبانی، تاریخ آپدیت و افزونه های سازگار هم باید توجه داشت. زیرا بعد از چند سال قابلیت توسعه فروشگاه و سازگاری با نسخه های وردپرس و php امکانپذیر باشد. این قالب ها در طیف متنوعی مناسب راه اندازی مارکت های فیزیکی و فروش فایل، مواد غذایی، آرایشی بهداشتی، فروش موبایل و لوازم دیجیتال، اپلیکیشن، فروش ارز دیجیتال و … هستند.
قالب های وردپرس فارسی و راستچین شده معمولا همراه بسته نصبی ارائه میشوند تا کاربران بتوانند به سادگی وب سایت خود را دقیقا مشابه دموی مشاهده شده راه اندازی کرده و تنها محصولات و توضیحات خود را در یک ویرایشگر دیداری جایگزین کنند. به همین سادگی!
برای اینکه برای سایت وردپرسی خودتان قالب مناسب انتخاب کنید، با جستجوی دانلود قالب وردپرس در گوگل، میتوانید سایتهای مناسبی را پیدا کنید که در این زمینه کار میکنند؛ سایت وبمسترفا نیز در این زمینه میتواند به شما کمک کند.
وردپرس و موتورهای جستجو
به طور کلی وردپرس به گونهای ساخته شده است که از محبوبیت خوبی نزد موتورهای جستجو برخوردار است. اما هرگز نباید فراموش کرد که توجه به سئو یا همان بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو (SEO -> Search Engine Optimization) برای سایتهای وردپرسی بسیار حائز اهمیت است. توصیهی اکید ما به کسانی که قصد استفاده از وردپرس را برای وبسایت خودشان دارند این است که اگر افزایش میزان بازدیدها از طریق موتورهای جستجو برایتان اهمیت دارد، حتما کار طراحی پوستهی خودتان را به کسانی بسپارید که اطلاعات خوبی از سئو دارند.
بهترین هاست مناسب وردپرس
حال که میدانیم وردپرس چیست و چگونه کار میکند، اشاره کردیم که، سامانه مدیریت محتوا ی وردپرس، یک نرم افزار open source بر پایه php می باشد. پس در حالت عادی برای وردپرس باید هاست های برپایه لینوکس تهیه کرد. طی سالهای اخیر ، برخی از هاستینگ های ایران و جهان دست به بهینه سازی هاستهای خود مختص وردپرس زدهاند و فضای میزبانی اختصاصی وردپرس تهیه کردهاند.
در بستر میزبانی مختص وردپرس، با بهینه سازی دیتابیس و زیر ساخت هاست، سعی شده بهترین عملکرد برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس رقم بخورد. در واقع با خرید هاست وردپرس ، وبسایت شما بر روی همان هاستهای لینوکسی قرار میگیرد اما بهینه سازی انجام شده در بستر این هاست های لینوکسی به گونه ای است که عملکرد وبسایت وردپرسی شما به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.
هاست مخصوص فروشگاه ساز ووکامرس
همچنین برخی از سرویس های هاستینگ جدیدا دست به اقدام ویژه ای زده اند و سرویس هاست ووکامرس ارائه میدهند.
ووکامرس که معروفترین و کاربردیترین پلاگین فروشگاه ساز وردپرس میباشد، دارای قابلیتهای متعددی است و طبق ادعای سرویس های ارائه دهنده هاست ووکامرس، با بهینه سازی دیتابیس مختص وبسایتهای فروشگاهی، عملکرد سایتهای فروشگاهی در این بستر میزبانی وب به حداکثر میزان ممکن خواهد رسید.
وردپرس یا سایر سیستمهای سایت ساز؟!
طبق آمار رسمی وردپرس، 33% از وبسایتها از وردپرس استفاده میکنند! و در ایران بیش از 65% از وب سایتها وردپرسی هستند.
شما نیز همین الان تصمیم بگیرید تا وبسایت وردپرسی خود را راه اندازی کنید. در محیط وب و همچنین در میان کاربران مختلف، اینگونه مباحث زیاد مطرح است که طرفداران هر کدام از سیستمهای مدیریت محتوا، سعی دارند تا نرم افزار محبوب خودشان را به عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر، معرفی کنند. اما حقیقت آن است که چنین بحثهایی فرد را به یاد بحثهای انجام شده میان کاربران و طرفداران ویندوز و لینوکس می اندازد و تمام اینها در حالی است که طرح اینگونه مباحث از پایه دچار اشکال است. چرا که هر کدام از این نرم افزارها و یا سیستم عاملها، برای محیطها و کاربردهای خاص خودشان طراحی شده اند و مناسب همان کار هستند.
برای روشن شدن بحث تصور کنید از شما سوال کنند که به نظر شما یک خودروی سواری بهتر است، یا یک خودروی سنگین؟ خب قطعا پاسخ شما این خواهد بود که هر کدام از اینها برای کار خاصی طراحی و ساخته شدهاند و نمیتوان به طور کلی چنین مقایسه ای را انجام داد.
روی هم رفته سیستم وردپرس از لحاظ موتورهای جستجو یا سئو، از لحاظ سرعت بارگزاری، کیفیت خدمات، آسانی کاربرد و همچنین امنیت و افزونههای مختلف جایگاه بسیار خوبی دارد و پیشنهاد میکنیم که از این سرویس استفاده کنید.
علاوه بر ویژگیهای فوق، وردپرس قابلیت دسترسی راحت برای ویرایش را دارا میباشد. بنابراین اگر میخواید سایت وردپرسی خود را راه اندازی کنید، با ما تماس بگیرید تا با کمترین هزینه این کار را برای شما انجام دهیم. مراحل طراحی سایت وردپرس به این صورت است که ابتدا درخواست شما با توجه به نوع سایت درخواستی بررسی و برآورد قیمت و اعلام میگردد؛ سپس سایت شما بنابر تقاضای مشتری، وردپرس یا برنامه نویسی، سایت شما طراحی و به شما تحویل خواهد شد. همچنین اگر میخواهید شخصا طراحی سایت وردپرسی خود را انجام دهید، دوره آموزش طراحی سایت آرنیکاوب، به شما صفر تا صد آموزشی طراحی سایت و کار با وردپرس را آموزش میدهد.
با وردپرس چه سایتهایی را میتوان ساخت؟
حال که فهمیدم وردپرس چیست، بد نیست بدانید، سالها پیش، وردپرس در درجه اول ابزاری برای ایجاد یک وبلاگ ساده بود، که به لطف تغییراتی که در کد اصلی، و همچنین اکوسیستم عظیم افزونهها و تمهای وردپرس ایجاد شد، امروزه میتوانید هر نوع وبسایتی را با وردپرس ایجاد کنید.
برای مثال، وردپرس نه تنها تعداد زیادی از سایتها و وبلاگهای تجاری را پشتیبانی میکند، بلکه محبوبترین راه برای ایجاد یک فروشگاه تجارت الکترونیک نیز هست! با وردپرس میتوانید انواع سایت ها زیر را ایجاد کنید:
وب سایت های تجاری
فروشگاه های تجارت الکترونیک
وبلاگ ها
انجمن ها
شبکه های اجتماعی
سایت های عضویت
… تقریباً هر چیز دیگری که بتوانید رویاپردازی و بخواهید با آن کسب و کارتان را آغاز کنید کنید.
اگر میخواهید برای طراحی سایت وردپرسی خود یک قالب حرفه ای و شکیل و اختصاصی داشته باشید، به صفحه طراحی سایت مشهد مراجعه کنید یا با شمارههای زیر تماس بگیرید.
مشاوره : 09394040011 – 05138821727
سوالات شما درباره وردپرس
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا (cms ) متن باز ( open source) است که به وسیله آن میتوانید یک وبسایت ایجاد کنید.
با وردپرس چه سایتهای را میتوان ایجاد کرد؟
یکی از مزیتهای وردپرس طراحی انواع سایت با هر هدف و امکاناتی است به عنوان مثال: وبلاگ، وبسایت شخصی، وبسایت تجاری، فروشگاه آنلاین، وبسایت آموزشی، وبسایت کاری.
مزیتهای وردپرس چیست؟
رایگان بودن، امنیت بالا، سرعت بالا، قالبهای متنوع، قابلیت بهینه سازی موتورهای جست و جو و… میباشد.
با سلام،
دوره های آموزشی در تهران هم برگزار میشن؟
اگر نه آیا دوره هایی به صورت آنلاین وجود دارن که بشه استفاده کرد؟
و نهایتاً در غیر اینصورت در تهران کجا رو پیشنهاد میکنید که با کیفیتی نزدیک به کار شما فصول مرتبط با طراحی سایت رو بشه یاد گرفت؟
سلام. دوره هامون به صورت آنلاین هم برگزار میشن. برای اطلاع از جزئیات و شرایط دوره آموزش طراحی سایت این لینک رو مشاهده کنین.
https://arnikaweb.com/education/
سلام
بنده رباتی نیاز دارم که بتوانم مطالب سایت را به تلگرام منتقل کنم
لطفا از طریق لینک زیر درخواستتون رو ثبت بفرمایید.
https://arnikaweb.com/web-design-order/
سلام ممنون از مقالتون من با جوملا کار میکنم به تازگی میخوام روی وردپرس شروع به فعالیت کنم میخواستم حتما باید هاست وردپرس تهیه کنم ؟؟ البته الان شرکتی که ازش هاست میگیرم هاست نگار که واقعا هم راضی هستم از هاست های جوملاشون بخش مشاورشون میگن که میتونم هاستمو ارتقا بدم رایگان به هاست وردپرس ولی خواستم بدونم از نظر شما اینکار واجبه؟
این به این معنا نیست من به هاست نگار اعتماد ندارم نه! اتفاقا چند سالی هستش که منو حمایت میکنن کلی پشتیبانی نا مربوط میدن و واقعا بهترین شرکت هاستینگ هستند اما خواستم نظر شما هم بدونم ممنونم. منتظرپاسخ شما هستم
ممنون از توضیحات.
خواهش میکنم. ممنون از شما که این مطلب رو تا آخر خوندین.
سلام روز بخیر
شرایط درج ریپورتاژ در سایتتون رو می خواستم بدونم. این ریپورتاژ را برای افزونه صفحه ساز المنتور و قالب های وردپرس می خواستیم.
سلام. لطفا با این شماره در ارتباط باشید. 09394040011