سئو چیست؟
بسیاری از افراد تمایل دارند که وبسایت خود را برای شناسایی سریعتر توسط موتورهای جستجو بهینه کنند؛ بنابراین ممکن است گاهی اوقات با کلماتی روبرو شوند که معنی آن را به خوبی نمیدانند و کاربردشان را هم متوجه نمیشوند. در این مطلب، به بررسی تعدادی از کلمات کلیدی در حوزه SEO یا سئو میپردازیم. دانستن معنای این واژهها به شما کمک میکند تا کاربرد آنها را بهتر درک کنید. همچنین، این نوشته راهنمایی مناسب برای افراد مبتدی محسوب میشود. در ادامه با ما همراه باشید.
اولین و مهمترین اصطلاحی که باید در دنیای سئو بدانید، معنی خود کلمه SEO است. SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده و به دستهای از تکنیکهای بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستجو مانند گوگل اشاره دارد. این قوانین، به صاحبان وبسایت کمک میکند تا به رتبههای مناسب و ایدهآل در موتورهای جستجو دست یابند.
به طور کلی، دنیای سئو به بخشهای مختلف تقسیم میشود که هر کدام از آنها اصطلاحات ویژه خود را دارند.
به طور کلی این بخشها عبارتند از:
- سئو داخلی
- سئو خارجی
- الگوریتمهای گوگل
- سئو کلاه سفید
- سئو کلاه خاکستری
- سئو کلاه سیاه
- ابزارهای تحلیلگر و آنالیز سئو
در این قسمت هدف ما بررسی تعدادی از واژههای عمومی سئو است. تعدادی از این واژهها را در ادامه با هم بررسی میکنیم.
Serach Query
زمانی که کاربر در گوگل یا موتورهای جستجوی دیگر، سوال یا کلمات مورد نظر خود را تایپ میکند به این عمل Search Query گفته میشود.
نتایج گوگل یا SERPs
بعد از انجام Search Query توسط کاربر و فشردن دکمه Enter صفحهای از نتایج مختلف در مقابل او قرار میگیرد. به چنین صفحاتی که حاصل از جستجوی گوگل براساس درخواست کاربر است، Search Engine Result Page(s) گفته میشود.
رتبه صفحه در گوگل یا Google Page Rank
براساس الگوریتمهای گوگل، هر یک از وبسایتها در یک جایگاه از SERPs نمایش داده میشود؛ مثلا رتبه اول تا سوم صفحه نتایج ویژه وبسایتها پربازدید و رتبه بالا است. جالب است بدانید، رتبه هر وبسایت براساس هر کلیدواژه تغییر میکند و ثابت نیست.
رتبه الکسا یا Alexa Rank
وبسایت الکسا مانند گوگل به وبسایتهای مختلف یک رتبه یا رنک اعطا میکند که براساس رتبه داخل و خارج کشور تعیین میشود.
ترافیک سایت
نرخ ورودی کاربران به وبسایت و بازدیدکنندگان آن در دنیای سئو ترافیک سایت نام دارد.
جستجوی ارگانیک یا Organic Search
زمانی که کاربر براساس جستجو در گوگل وارد وبسایت مورد نظر شود، جستجوی ارگانیک اتفاق میافتد. ورود به سایت از طریق تبلیغات و بنرها در این دسته قرار نمیگیرد.
ترافیک طبیعی یا Organic Traffic
ترافیک طبیعی در اثر جستجوی ارگانیک به دست میآید.
نتایج طبیعی یا Organic Results
نتایج طبیعی آن دسته از نتایجی هستند که به وابسته گوگل ادز در رتبه اول تا سوم قرار نگرفته باشند و در کنار نام آنها کلمه Ad دیده نشود.
نقشه سایت یا Site Map
یکی از روشهای اجرای قوانین سئو در سایت، استفاده از نقشه سایت است. با ساخت نقشه سایت و قرار دادن آن در دسترس موتورهای جستجو کاربران و بازدیدکنندگان سایت میتوانند کلیه بخشها را به کمک همین نقشه ببینند. جنس این نقشهها معمولا از نوع PHP است.
سئو سایت چیست؟
چگونه به رتبه اول جستجو در گوگل دست یابیم؟ سئو مجموعه ای از فعالیت ها است که به شما کمک میکند که رتبه بهتری در نتایج گوگل کسب کنید این فعالیت ها شامل پیدا کردن نقاط ضعف و قوت سایت،شناسایی رقبا،استفاده از کلید واژه و محتوای مناسب و چندین فاکتور تاثیرگذاردیگر که باعث می شود موتور های جستجو شما را پیدا کنند. به زبان ساده تر همان چیزی است که شما را به رتبه های بالا تر و بهتر در گوگل می رساند و به شما کمک می کند که مرتبط ترین و مفیدترین مطالب را بدست آورید.
تا کنون حدود 200 فاکتور که توسط گوگل مورد اهمیت واقع شده شناسایی شده است.
همچنین بخوانید ویژگی های جدید SEO
اهمیت سئو
یکی از مهترین مسائلی که دارندگان سایت ها با آن مواجه هستند امار مخاطب یا همان بازدید از سایت است بدیهی است که یک سایت پربازدید هم به راحتی بین جامعه مخاطبان خود مطرح میشود و هم اگر بصورت فروشگاهی باشد مشتریان بیشتری پیدا خواهد کرد اما برای تحقق این امر کم هزینه ترین و محبوب ترین روش معرفی به موتور های جستجوست که اگر به درستی انجام شود ورودی سایت شما را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد.
بطور کلی می توان موارد زیر را از اهداف SEO برشمرد:
- در بازدید از سایت بسیار موثر است
- در برند سازی میتواند تاثیر گذار باشد
- می توانید در افزایش بازدید سایت از آن بهره ببرید
- در تبلیغات شما نقش مهمی خواهد داشت
ابزارهای سئو
ابزارهای SEO به شما کمک میکنند تا به راحتی قوانین و قواعد مورد تایید گوگل یا دیگر موتورهای جستجو را در سایت خود پیاده کنید. از طرفی، به آمار و ارقام مختلف سایت خود دسترسی دارید و میتوانید از این دادهها برای بهبود هر چه بیشتر سایتتان استفاده کنید؛ مانند نرخها و شاخصهای اندازهگیری محبوبیت محتوا یا وبسایت در بین کاربران و نتایج گوگل. در ادامه چند ابزار رایگان سئو را به شما معرفی میکنیم.
Keyword Suggestion (پیشنهاد دهنده کلمه کلیدی)
کلمات کلیدی در بالاآمدن در موتورهای جستجو نقش مهمی دارند. شما با استفاده از این ابزار میتوانید به بهترین کلمات کلیدی دست یابید.
Google Rank Checker (چک کننده امتیاز شما در گوگل)
موتور جستجوی گوگل با محاسباتی دقیق به سایت ها امتیاز می دهد. هرچه امتیاز شما بیشتر باشد سایت شما ارزش بیشتری دارد. در بیشتر سایت های مرتبط میتوانید با ابزار tools seo امتیاز خود را در گوگل محاسبه کنید.
Link Popularity (محبوبیت لینک)
محبوبیت لینک به شما نشان میدهد که وقتی شما در موتورهای جستجوی مختلف جستجو می شوید چه تعداد نتیجه ای از شما ظاهر می شود . به تازگی از این ابزار برای مقایسه سایت ها استفاده می شود.
Search Engine Position (وضعیت سایت شما در موتورهای جستجو)
این ابزار نیز تعداد نتایج جستجوی سایت شما را در موتورهای جستجوی بزرگ نشان می دهد.
TagCrowd
این ابزار به شما کمک میکند تا کلمات کلیدی مورد استفاده رقیبان خود را بشناسید و برخلاف Aherfs و SEMrush که پولی هستند، خدمات این ابزار رایگان بوده و کارکرد سادهای دارد. برای شروع، لینک محتوای مورد نظر خود را در بخش مورد نظر وارد کنید تا ابزار سئو آنلاین کلمات مختلف و کلیدواژههای مهم را استخراج کرده و در اختیار شما قرار دهد.
Keywords Everywhere
این ابزار در اصل یک افزونه برای مرورگر کروم و فایرفاکس است که دادههای زیادی را از نرمافزارهای دیگر مانند گوگل آنالیتیکس و کنسول جمعآوری میکند و در اختیار کاربر قرار میدهد. همچنین، دادهها و اطلاعات این ابزار را میتوانید به شکل خروجی اکسل و پی دی اف استخراج کنید.
Merchant Words
یک ابزار مفید برای کاربران آمازون که دادههای بیش از یک میلیارد جستجو در سرتاسر دنیا را در خود ذخیره کرده است. برای افزایش فروش، بهینهسازی محصولات و سئو آنها میتوانید از این ابزار استفاده کنید تا به روش منحصر به فرد آمازون در فروش و بازدید بالا دست یابید.
تاثیر واکنش کاربران بر سئو چیست؟
یک سوال مهم در این قسمت وجود دارد؛ آیا رفتار کاربر روی سئو تاثیر میگذارد؟ جواب ما به این سوال مثبت است. اگر پیگیر اخبار سئو و گوگل باشید، حتما میدانید که الگوریتمهای جدید موتور جستجو گوگل و به طور ویژه الگوریتم سئو RankBrain در تلاش است تا رفتار و واکنش کاربران را در هنگام جستجو آنالیز کرده و براساس آن نتایج مرتبط و بهینهتری را به مخاطب نشان دهد.
هر بار که کاربر براساس کلمه جستجو شده، یکی از نتایج گوگل را انتخاب میکند، این انتخاب توسط الگوریتمهای این موتور جستجوی قدرتمند بررسی میشوند تا در دفعات بعدی از همین دادهها برای بهبود تجربه کاربر استفاده شود. در کنار این مورد، مفهوم دیگری به نام Dwell Time وجود دارد که توسط گوگل محاسبه میشود. به نظر شما کاربرد Dwell Time در سئو چیست؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با معنی این شاخص آشنا شویم.
Dwell Time در حقیقت مدت زمان بین ورود کاربر به وبسایت و جستجو مجدد کلمه مورد نظر در گوگل است؛ به عبارت دیگر، فرض کنید شما کلمه کنکور را در گوگل جستجو میکنید و وارد یکی از لینکهای پیشنهادی میشوید. بعد از ورود به وبسایت گوگل محاسبه Dwell Time را آغاز میکند. پس از مدت کوتاهی بررسی محتوای سایت، متوجه میشوید که این مطالب برای شما کاربردی نیست؛ پس از سایت مورد نظر خارج و دوباره در گوگل جستجو میکنید. به حد فاصل ورود اولیه و سرچ دوباره کلمه کلیدی در گوگل Dwell Time میگویند.
هر چقدر این زمان بلندتر باشد، محتوای وبسایت برای کاربر و کلمه جستجو شده مفیدتر است، پس حالا دیگر میدانید که تاثیر رفتار کاربر بر سئو چیست. در بخش بعدی تعدادی از ابزارهای رایگان حوزه سئو را با شما به اشتراک میگذاریم.
شما می توانید برای برای اطلاع بیشتر در این زمینه به صفحه آموزش آنلاین طراحی سایت مراجعه کنید.