5 نکته برای تولید محتوای متنی خواناتر
با توجه به افزایش استفاده از فضای وب و استفاده کاربران از آن، تعداد وبسایتها و وبلاگها هم روز به روز افزایش پیدا میکند و این به معنی نیاز محتوا برای آنها است. محتوا (content) دستههای مختلفی دارد: متن، ویدئو، عکس، پادکست، کپی رایتینگ و… . تولید یک محتوای خوب و متناسب با نیاز کاربرانتان باعث جلب رضایت آنها و حس اعتماد به برند شما میشود. این روزها کاربرهای وردپرس در اینترنت قصد دارند خیلی سریعتر از محتویات یک مقاله بهره ببرند و آن را ساده درک کنند. از طرفی هم مدیر و نویسنده سایتهای آموزش وردپرس مشهد سعی بر طولانیکردن محتوا برای سئوسازی محتوا دارد که اینکار میتواند خواندن مقالات را کمی دشوار کند. اگر میخواهید مقالات شما در عین سئوی مناسب از خوانایی خوبی برخوردار شوند، میتوانید این 5 نکته برای تولید محتوای متنی خواناتر را در نظر بگیرید.
مخاطب خود را بشناسید
همیشه باید بدانید برای چه کسی مینویسید و مخاطب شما چه افرادی هستند. اگر شما در مورد لِگو دست به قلم میشوید و مخاطب شما بچهها هستند، باید به گونهای ساده بنویسید که متن شما برای آموزش کودکان کاملا قابل فهم باشد. اما اگر مخاطب شما افراد تحصیل کرده هستند میتوانید کاملا از واژههای چالش برانگیز استفاده کنید. پس در ابتدا به مخاطب خود دقت کنید و با توجه به سطح درک، سواد و سن مخاطب خود محتوا را ارائه کنید. در ادامه به 5 نکته برای محتوای متنی خوانا میپردازیم.
هر پاراگراف را با مفهومی روشن بنویسید
اولین نکته برای تولید محتوای متنی این است که اطمینان داشته باشید که هر پاراگرافی که مینویسید درک آن برای مخاطب مورد نظر شما آسان خواهد بود. توصیه میشود در ابتدای هر پاراگراف مهمترین جمله خود را بنویسید و سپس در ادامه پاراگراف به توضیح آن بپردازید. این به مخاطب شما کمک میکند تا با خواندن جمله اول هر پاراگرف مفهوم مقاله را درک کند. اطمینان داشته باشید که پاراگرافهای شما خیلی طولانی نباشد(کمتر از 7 جمله برای هر بند مناسب است).
از جملات کوتاه استفاده کنید
سعی کنید جملات را کوتاه بنویسید. درک جملات کوتاه آسانتر از جملات بلند است و همچنین احتمال اشتباهات نگارشی و املایی را پایین میآورد. معمولا به جملههایی که کمتر از 20 کلمه دارند جمله کوتاه گفته میشود، هرچند این مورد در زبانهای مختلف میتواند تفاوت داشته باشد.
استفاده کم از واژههای سنگین
از کلماتی که معنا و مفهوم آن به سختی برای مخاطب قابل درک است استفاده نکنید. سعی کنید کلماتی را که میتوانند چند معنا داشته باشند استفاده نکنید چراکه مخاطب برای درک آن سردرگم میشود. در صورتی که میتوانید این کلمات را از محتوای خود حذف کنید. البته این یک مورد توصیهای هست و گاها شما مجبور هستید از کلماتی استفاده کنید که در بین مردم رایج نیست، برای اینکه اطمینان کنید مخاطب شما به درستی مفهوم این کلمات را درک میکند میتوانید توضیحی کوتاه در مورد آن ارائه کنید.
استفاده کلمات عبور یا ربط
میتوانید با تکنیک استفاده از واژههای انتقال نوشته خود ار خواناتر کنید. واژه های انتقال عبارتند از کلمات مهم، مهمترین، بنابراین، و یا علاوه بر آن. این کلمات مخاطب را هدایت میکند و یا به اصطلاح سیگنال میدهد که چیزی در ادامه جمله درحال آمدن است. اگر قصد خلاصه کردن جملات را دارید، از اول، دوم، سوم، و غیره استفاده کنید. اگر میخواهید مقایسه کنید، از “بهتر”، “کمتر”، “تنها”، “در حالی که” یا “هر دو” استفاده کنید. اگر می خواهید نتیجه گیری کنید، از “نتیجه” یا “در نتیجه” استفاده کنید.
واژههای انتقال رابطه بین دو جمله را آشکار میکنند و اگر درست استفاده شود باعث درک بهتر جملات برای خواننده میشوند.
ترکیب کردن کلمات
برخی جملات برای اینکه جذابتر شوند نیاز به تغییرات کوچکی دارند، برخی کلمات را میتوانید ترکیب کنید. بعضی افراد از کلمات “و” یا “خیلی” استفاده میکنند. ترکیب آنها با کلماتی مانند “نیز” یا “علاوه بر این” می تواند نوشتههای شما را جذابتر کند.
استفاده از بازخوانی
همیشه سعی کنید بعد از نوشتن یک مقاله آنرا یکبار بازخوانی کنید و نکات بالا را در آن در نظر بگیرید، اینکار باعث کاهش اشتباهات املایی و نگارشی مقاله شما میشود و شما با اطمینان خاطر نسبت به انتشار آن اقدام خواهید کرد.
سخن پایانی
در این مقاله ما سعی کردیم به بررسی پنج نکته برای تولید محتوای متنی خواناتر بپردازیم. با رعایت این نکات ساده محتوای شما همیشه خوانده میشود و باعث رضایت کاربران خود هستید.