خدمات مشاوره و طراحی سایت در مشهد

سی پنل cPanel چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

برای میزبانی وب، کنترل پنل‌های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین آن‌ها سی پنل نام دارد. هم‌چنین این کنترل پنل یکی از پرکاربردترین کنترل پنل‌های میزبانی وب است. در این مقاله می‌خواهیم با سی پنل چیست و چه ویژگی‌ های دارد آشنا شویم. همراه آرنیکاوب باشید.

cpanel سی پنل چیست؟

سی‌پنل یک نمونه از محبوب‌ترین کنترل پنل‌های هاستینگ است. این کنترل پنل برپایه سیستم عامل لینوکس بوده که توسط ایجاد ابزار خودکار و رابط کاربری طراحی شده است. این مهم سبب می‌شود کار کردن با فضای وب راحت‌تر شود. موارد مختلفی را می‌توان برای محبوبیت کنترل پنل آمریکایی سی‌پنل نام برد که از مهم‌ترین آن‌ها سهولت استفاده از آن است. هم‌چنین این کنترل پنل از شناخته شده‌ترین ابزارها جهت مدیریت هاست‌های لینوکسی و سرورها است.

سی پنل چیست

امکانات سی‌پنل

مهم‌ترین امکاناتی که سی‌پنل در اختیار کاربران قرار می‌دهد به شرح زیر است.

  • پشتیبان‌گیری از وب سایت
  • پشتیبان‌گیری از داده‌ها به شکلی کامل و بخش بندی شده
  • مدیریت پایگاه اطلاعات
  • افزودن دامنه‌های گوناگون به هاست
  • مدیریت کامل وب سایت
  • آپلود آسان فایل‌ها روی سرور
  • تنظیم ایمیل‌های سایت
  • ایجاد حساب ایمیل و مدیریت آن
  • نصب دیتابیس جدید
  • چک کردن پهنای باند مصرف شده
  • نصب آسان سیست مدیریت محتوا روی هاست

مزایای  cPanel

موارد مختلفی را می‌توان به عنوان مزایای سی‌پنل نام برد که مهم‌ترین آن‌ها شامل پشتیبانی آنلاین، صرفه‌جویی در هزینه، یادگیری آسان و… است. این مزایا سبب شده تا این کنترل پنل آمریکایی در بین کاربران از محبوبیت بسزایی برخوردار شود. از دیگر مزایا سی‌پنل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • رابط کاربری مناسب
  • امکان نصب خودکار نرم‌افزار
  • استفاده آسان
  • پشتیبانی قوی
  • وجود منابع آموزشی فراوان
  • سازگاری با مرورگرهای مختلف

معایب  cPanel

یکی از اصلی‌ترین معایب کنترل پنل cPanel، وجود تحریمات ظالمانه آمریکا است. کاربران ایرانی از سوی شرکت سی‌پنل جهت استفاده از هاست لینوکسی تحریم هستند. البته که بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات این کنترل پنل، با دور زدن این تحریم‌ها شرایط مناسبی را برای استفاده از این کنترل پنل محبوب ایجاد کرده‌اند. دیگر معایب کنترل پنل cPanel به شرح زیر است.

  • وجود امکانات بسیار متنوع سبب ایجاد سردرگمی در کاربر می‌شود.
  • احتمال از بین رفتن تنظیمات مهم با ایجاد تنظیمات جدید
  • وجود ضعف‌های امنیتی در برخی از نسخه‌های کرک شده
  • اعمال تحریم بر دامنه ir

نسخه کرک شده

همان‌طور که بیان شد، ایرانیان از طرف شرکت cPanel تحریم بوده و IPهای کاربران ایرانی بلاک شده است، بنابراین تنها راه باقی مانده برای استفاده از این کنترل پنل، نسخه کرک شده سی‌پنل است. باید به این مهم توجه داشت که گرچه بهره‌مندی از نسخه کرک شده بدون دردسر خواهد بود اما مشکلاتی را به همراه دارد. یکی از اصلی‌ترین ضعف‌های آن امنیت است. به‌دلیل عدم وجود هیچ‌گونه آپدیتی بر روی نسخه کرک شده، امنیت آن به مرور زمان تضعیف می‌شود. هم‌چنین با بررسی‌ها و نظرسنجی‌های انجام شده از کاربران ایرانی این کنترل پنل، مشکلات مختلف دیگری نیز گزارش شده است. این مشکلات اعم از از دست رفتن اطلاعات، هک شدن اطلاعات، مشکلات HTTPS و داون تایم بالا است. البته کارشناسان و متخصصان این حوزه با ارائه راهکارهای مختلف سعی در کاهش این مشکلات دارند.

دلیل استفاده از سی‌پنل توسط کاربران ایرانی

علارقم مشکلات بیان شده این کنترل پنل برای کاربران ایرانی، دلیل استفاده از آن چیست؟ در واقع باید گفت بدون cPanel مدیریت سرور بسیار سخت پیش می‌رود و برای انجام برخی از فعالیت‌های ساده نیاز به دانش فنی پیشرفته است. البته که می‌توان با استفاده از یادگیری خط فرمان این مهم را انجام داد، اما باید توجه داشت که عملی سخت و دشوار خواهد بود.
سی‌پنل یکی از پرکاربردترین ابزار مدیریت وب سایت و فضای هاست است و به‌طور معمول در هاست‌های مشترک مورد استفاده قرار می‌گیرد. cPanel این امکان را در اختیار مبتدیان قرار می‌دهد تا محیط سرور خود را به آسانی مدیریت کنند. البته که وجود امکانات بسیار زیاد ممکن است کمی برای کاربران تازه‌کار سخت و طاقت‌فرسا باشد.

چگونگی ورود به  cPanel

برای ورود به سی‌پنل دو روش متفاوت وجود دارد. این دو روش شامل استفاده از نوار آدرس و IP است.

نوارد آدرس

کاربران با بهره‌مندی از نوار آدرس مرورگر خود می‌توانند وارد سی‌پنل شوند. برای استفاده از این روش باید در انتهای آدرس وب سایت خود، عبارت “۲۰۸۳:” را اضافه کرد. به‌عنوان مثال برای ورود به سایت website باید به شکل http://wesite.com:2083  اقدام کرد. هم‌چنین به‌جای تایپ این عبارت می‌توان از عبارت cPanel استفاده کرد.

ورود از طریق IP

کاربرانی که به تازگی اقدام به راه‌اندازی وب سایت خود کرده‌اند، به احتمال زیاد سوابق DNS آن‌ها در سرور پخش نشده است؛ بنابراین نمی‌توانند از طریق روش اول وارد سی‌پنل خود شوند. در این شرایط باید از طریق IP آدرس خود اقدام کرد. برای ورود به سی‌پنل خود از این طریق باید در انتهای IP آدرس خود عبارت “۲۰۸۳:” را اضافه کرد.
البته روش‌های دیگری مانند بوکمارک کردن نیز وجود دارد که دیگر نیازی به اضافه نموندن عبارات مختلف به آی‌پی یا آدرس سایت نیست. کاربران پس از اولین ورود خوبه صفحه cPanel،  این صفحه را بوکمارک کرده و برای ورود دفعات بعدی تنها با یک کلیک می‌توانند وارد شوند. یکی از مواردی که تضمین‌کننده امنیت سی‌پنل تا حدودی می‌شود، عدم افشای نام کاربری و رمز عبور سی‌پنل است.

جایگزین سی‌پنل

ممکن است کاربران به دلایل متعددی تصمیم داشته باشند که برای کنترل پنل خود جایگزینی قرار دهند. گزینه‌های پیش‌رو که تشابه زیادی به لحاظ مزیت و کارایی با سی‌پنل دارند به شرح زیر است.

Plesk

لایسنس استاندارد پلسک، بیشترین شباهت را به به cPanel دارد و امکان مدیریت هرچه بهتر دیتا بیس، برنامه‌، دامنه‌ها و دیگر موارد را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این کنترل پنل برای مدیریت چندین سرور بی‌نظیر بوده و از برترین مزیت‌های آن سازگاری با سیستم عامل ویندوز است.

دایرکت ادمین

دایرکت ادمین direct admin مشابه سی‌پنل بر روی سیستم عامل لینوکس اجرا می‌شود؛ البته که تفاوت‌های مختلفی با یکدیگر دارند. یکی از تفاوت‌های آشکار سی‌پنل و دایرکت ادمین عدم سردرگمی کاربران تازه‌کار در استفاده از امکانات است. همان‌طور که بیان شد در نسخه سی‌پنل در بسیاری از موارد وجود امکانات بسیار متنوع موجب سردرگمی کاربران می‌شود، در صورتی که این معزل در نسخه دایرکت ادمین با قرارگیری امکانات به اندازه و مورد نیاز، از بین رفته است.

برای مدیریت کارآمد وب سایت خود، نیازی به تخصص در سی‌پنل نیست و تنها با دارا بودن دانشی ابتدایی می‌توانید به راحتی از کار با این کنترل پنل محبوب لذت ببرید.

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×