۶ روش طراحی کاربردی UI و UX دیزاین
UIو UX دو بعد جدایی ناپذیر در طراحی هستند. با رعایت این دو میتوانید طراحی زیبا و کاربردیای داشته باشید و کاربران خود را راضی نگه دارید. علم طراحی UX مخفف عبارت (User Experience Design) فرایند سهولت استفاده در حین استفاده از خدمات و جلب رضایت کاربران را بر عهده دارد؛ همچنین علم طراحی UI مخفف عبارت (User Interface Design) به طراحی و موضوعات گرافیکی میپردازد. لازم است که علم UIو UX را هر روز بهروزرسانی کرد و با توجه به اهمیت این دو موضوع، با دانستن روشهای طراحی UIو UX میتوان به موفقیتهای زیادی دست یافت. با وجود قالبهای آماده وردپرس همه نام خود را طراح سایت گذاشتهاند اما با یادگیری تکنیکهای مهم طراحی UI, UX میتوان خود را از دیگران متمایز کرد. در این مقاله به بررسی ۶ روش طراحی کاربردی UI و UX میپردازیم.
رعایت اصل تناسب در طراحی عناصر
در هنگام طراحی عناصر، باید این موضوع را در نظر بگیرید که اصل تناسب باید به خوبی در طراحی شما رعایت شود. دقیقا این مفهوم به چه چیزی اشاره دارد؟ در یک کلام باید بگوییم به ارتباط و نسبت اشیاء با یکدگیر. حتما برای شما هم پیش آمده که وارد سایت یا اپلیکیشنی میشوید که هیچ یک از اجزاء آن با یکدیگر تناسب ندارند. اندازه دکمهها خیلی بزرگ یا خیلی کوچک است. اگر میخواهید روی اهمیت چیزی تاکید کنید، آن را کمی بزرگتر و اگر کم اهمیتتر است، آن را کمی کوچکتر طراحی کنید تا مخاطب دچار سردرگمی نشود.
رعایت اصل سلسله مراتب
یکی از نکات طراحی کاربردی UI و UX این است که شما به عنوان طراح، یک هدف و مفهومی در ذهن خود دارید که میخواهید با طراحی و عناصر مختلف آن را به مخاطب و بیننده القا کنید؛ اما باید بدانید که اگر با زبان و اصول درستی این کار را انجام ندهید، کاربر به هیچ عنوان با طرح شما ارتباط نگرفته و آن را درک نمیکند. یکی از مهمترین موارد در طراحی سایت و اپلیکیشن، در نظر گرفتن سلسله مراتب است چون بر چگونگی پردازش مفاهیم و عناصر در ذهن مخاطب اثر میگذارد. به کمک اصل سلسله مراتب در طراحی عناصر میتوانید عناصر مختلف را از نظر میزان اهمیت دستهبندی کنید و در اختیار کاربر بگذارید.
اصل تکرار در طراحی رابط و تجربه کاربری
برای تقویت بخشهای مختلف طرح خود، باید از اصل تکرار استفاده کنید تا مخاطب دائما آن را ببیند و مفهوم آن را درک کند. همچنین، استفاده از این اصل، باعث یکپارچگی هر چه بیشتر و بهتر بخشهای مختلف طرح خواهد شد. مفهوم تکرار در عناصر مختلف مانند فونت، رنگ، تصویر، آیکون، کارتها، نوشتهها و موارد دیگری منعکس میشود. وقتی از چنین قوانینی در طرح خود پیروی میکنید، انتقال حس و هدف طرح به بیننده بسیار راحت شده و تجربه خوبی برای وی ایجاد میشود.
اصل الگو برگرفته از اصل تکرار
قاعده الگو از اصل تکرار مشتق شده است و میگوید، یک دسته از عناصر مهم را انتخاب و با تکرار آنها در بخشهای مختلف، یک الگو و جریان مشترک بسازید. این جریانات مشترک و آشنا در ذهن مخاطب حس آشنایی را تداعی میکند و با کلیت طراحی یا عناصر احساس بیگانگی ندارد. بخشهای مختلف را راحتتر میشناسد و کمتر به مشکل یا آزمون و خطا دچار میشود. به این ترتیب، وجود یک الگو ثابت و همیشگی در طراحی عناصر به بهتر شدن تجربه کاربر کمک میکند.
اصل تاکید در طراحی
به کمک اصل الگو و تکرار یا بسیاری از قوانین دیگری که در طراحی عناصر محصول دیجیتال وجود دارد، میتوانید تاکید خود را روی بخشهای مختلف به کاربر نشان دهید. به این ترتیب، میتوانید مهمترین اطلاعات را در یک طرح کلی و اجمالی به کاربر منتقل کنید.