نکات مهم و ضروری هنگام نصب وردپرس که باید انجام دهید!
اگر به تازگی سایت خودرا راهاندازی کردهاید میخواهید بدانید که چه نکات مهم هنگام نصب وردپرس چیست، در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید تا شمارا با مهمترین نکات هنگام راه اندازی وردپرس آشنا کنیم. در این مقاله در دوبخش به مهمترین نکات قبل و بعداز نصب هنگام وردپرس میپردازیم.
رعایت این نکات قبل از نصب وردپرس مهم و ضروری است:
احتمالا بعد از نصب وردپرس با دنیایی از سوال مواجه میشوید که قبل از شروع کار با وردپرس چه کارهایی باید انجام داد؟ مهمترین این موارد، مواردی است که به امنیت، سئو و سرعت سایت شما کمک شایانی میکند. با هم به بررسی این موارد میپردازیم.
1-عنوان سایت و معرفی سایت
اولین قدم بعد از نصب وردپرس مشخص کردن عنوان و معرفی سایت است. این قسمت به موتورهای جستحو نام و موضوع سایت شما را معرفی میکند و موتورهای جستجو با سایت شما آشنا میشوند.برای مشخص کردن این دو بخش، از پیشخوان وردپرس وارد تنظیمات عمومی شوید و قسمت عنوان سایت و معرفی کوتاه را پر کنید.
عنوان سایتی که شما در این قسمت مینویسید در تب مرورگرتان، نوار مدیریت در قسمت پیشخوان سایت که این گزینه به صفحه اصلی سایت شما لینک میشود و نام اعلانهایی که از سمت وردپرس برای شما ارسال میشود دیده میشود.عنوان سایت شما حتما نباید نام دامنهتان باشد، این عنوان را کوتاه و مختصر بنویسید.
در قسمت معرفی کوتاه، با چند کلمه کوتاه فعالیت سایت خود را توصیف کنید. این توضیحات بعد از عنوان سایت نمایش داده میشود. در قسمت معرفی کوتاه به حالت پیش فرض در وردپرس نوشته شده است که “یک سایت دیگر با وردپرس فارسی”، هرچه زودتر این متن پیش فرض را تغییر دهید چرا که این از مهم ترین نکات در هنگام راه اندازی و نصب وردپرس است.
2- تنظیم نشانی سایت و نشانی وردپرس
پس از قسمت عنوان سایت و معرفی کوتاه، نوبت به تنظیمات نشانی وردپرس و نشانی سایت است. در ادامه تنظیمات عمومی میتوانیم این دو بخش را مشخص کنید.
در قسمت تنظیمات نشانی سایت (URL) میبایست نام دامنه خود و آدرسی که کاربران در مرورگر خود تایپ میکنند را بنویسید. و در قسمت تنظیمات نشانی سایت (URL) آدرس فایلهای هسته وردپرس را مینویسید. فقط به این موضوع دقت کنید که در هر دو حالت آدرس باید شامل //:http بوده و در انتهای آدرس “/” (اسلش) نباشد.
3- تنظیم تاریخ، زمان و موقعیت مکانی
این مورد از مهم ترین نکات تنظیمات بعد از نصب وردپرس میباشد. برای تنظیم کردن این بخش نیز از قسمت تنظیمات عمومی اقدام نمایید. اگر از وردپرس فارسی استفاده میکنید برای تنظیمات تاریخ و زمان، کافی است که موقعیت مکانی تهران را انتخاب کنید. بقیه موارد به صورت اتوماتیک تنظیم میشوند. اهمیت این فسمت در زمان ارسال مطالب و قرارگیری آن در سایت برایتان مشخص میشود.
4- تغییر دادن ساختار پرمالینک یا پیوندهای یکتا
این ساختار یکی دیگر از مهم ترین نکات بعد از نصب وردپرس میباشد. در حالت پیش فرض پس از نصب آدرس سایت به صورت “yourdomain.com/?p=123” نوشته شده است که نه برای کاربران و نه برای موتورهای جستجو قابل فهم نیستند. در قسمت تنظیمات عمومی میتوانید ساختار مناسب را انتخاب کنید.
5-تصویر سایت یا نمادک وردپرس
در قسمت نمادک سایت میتوانید برای سایت خود تصویری مختص به سایت خود برای نمایش آن قرار دهید. برای انتخاب این تصویر کافی است به قسمت نمایش و سپس وارد شخصی سازی شوید و تصویر مختص به سایت خود را انتخاب کنید.
6- تنطیمات دیدگاهها
برای اینکه کاربران بتوانند نظرات و دیدگاههای خود را در سایت شما قرار دهند میتوانید در قسمت تنظیمات به قسمت گفتگو مراجعه کنید و این قابلیت را فعال کنید. همچنین میتوانید مشخص کنید که کاربران برای بیان نظرات خود باید وارد حساب کاربری خود شوند یا نه، یا قبل از تایید شما این نظرات نمایش داده شوند یا نه.
7- حذف محتوای پیش فرض وردپرس
بعد از نصب وردپرس، به طور پیش فرض محتوایی با نوشته “سلام دنیا!” در صفحه وبسایتتان نمایش داده میشود. پس از ویرایش تنظیمات اولیه به سراغ در قسمت تنظیمات عمومی، بخش نوشتهها وارد شوید و این نوشته پیش فرض را تغییر دهید. علاوه بر این عنوان در قسمت برگهها نیر، برگهای با عنوان برگه نمونه وجود دارد که به کاربر نحوه نمایش برگهها در قالب فعلی وردپرس را نمایش میدهد. که این برگه نیز باید خذف شود.
8- حذف دستهبندی پیش فرض وردپرس
پس از نصب وردپرس به طور پیش فرض دسته بندی با عنوان “دسته بندی نشده” وجود دارد که نمیتوانید آن را حذف کنید. فقظ میتوانید نام آن را تغییر دهید. برای تغییر در این نام پیش فرض وارد بخش نوشتهها، دسته بندی شده و نام دسته بندی خود را به دسته بندی مادر یا دسته بندی اصلی تغییر دهید. این قسمت از تنظیمات وردپرس کمک شایانی در رتبه بندی سایتتان در موتورهای جستجو دارد. در تنظیمات این قسمت بخشی به نام توضیحات وجود دارد که در آن توضیح کوتاهی در مورد دسته بندی خود بدهید. این توضیحات در قسمت بایگانی دسته بندی مربوطه نمایش داده میشود.
9- تغییر در ابرازکهای پیش فرض وردپرس
وردپرس دارای یک سری ابزارکهایی مانند جستجو، بایگانیها، آخرین نظرات و آخرین مطالب است که به صورت پیش فرض در سایت شما قرار میگیرد. با اعمال تغییرات در قسمت نمایش، ابزارکها، میتوانید تغییرات مورد نظر خود را اعمال کنید.
10- ساخت صفحه اصلی وردپرس
طبق آمار جهانی بیشتر از 36 درصد سایتهای دنیا با استفاده از وردپرس طراحی و ساخته شدهاند. دلیل این آمار بالای استفاده از وردپرس این است که به وسیله آن میتوان هر نوع سایتی را که به آن احتیاج دارید به وسیله وردپرس راهاندازی کنید.
اگر تصمیم گرفتهاید که صفحه اصلی سایت خود را از حالت وبلاگ خارج و به صفحه اصلی دلخواه خودتان تبدیل کنید از قسمت برگه، وارد بخش افرودن برگه جدید شوید و یک برگه با نام صفحه اصلی یا خانه ایجاد کنید. سپس وارد قست تنظیمات و سپس خواندن شوید. یک قسمت با نام “صفحه نخست شما نمایش میدهد” دارید، گزینه یک برگه یکتا را انتخاب کنید و سپس از لیست موجود برگهای که قبلا ایجاد کردهاید را انتخاب کنید.
11- ساخت منو وردپرس
از دیگر نکات مهم و ضروری ساخت منو است. پس از نصب وردپرس منو سایت شما خالی است و یا وردپرس به صورت پیش فرض هر برگهای که میسازید را به این منو اضافه میکند. برای ساخت منو دلخواه خود از قسمت نمایش به ویرایش فهرستها بروید.
12- تغییر نام کاربری
اگر نام کاربری admin را برای وردپرس خود در نظر گرفتهاید آن را تغییر دهید و به یک نام اختصاصی تبدیل کنید و برای پسورد، از پسوردی قوی شامل حروف کوچک و بزرگ، اعداد، سیمبل و یا نشانهها استفاده کنید.
13- تغییر در پروفایل خود
در این قسمت میتوانید تغییراتی در ظاهر وردپرس خود ایجاد کنید که به شما انگیزه بیشتری در کار کردن میدهد. مثلا ویرایشگر صفحات را فعال یا غیر فعال کنید، میتوانید رنگ بندی مدیریت سایت خود را شخصی ساری کنید، نوار ابراز وردپرس را فعال یا غیر فعال کنید و تغییرات دیگری که در ظاهر وردپرس شما تاثیرگذار است.
برای این تغییرات از قسمت کاربران وارد بخش شناسنامه شما شوید و تغییرات مورد علاقه خود را انجام دهید.
14- عکس پروفایل و گراواتار
برای نام کاربری خود یک عکس پروفایل خوب انتخاب کنید. در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. در هرجایی از سایت که از گراواتار پشتیباتی کند، اگر از آدرس ایمیلتان برای ثبت نظر استفاده کنید، تصویری که برای ایمیل خود انتخاب کردهاید را به نمایش میگذارد. گراواتار از بزگترین مزیتهای وردپرس است.
15- اضافه نمودن کاربران و نویسندگان جدید
رمانی که وردپرس خود را نصب میکنید برای اضافه نمودن کاربران جدید، یا نویسندگانتان احتیاج دارید نامهای کاربری جدیدی را به آن اضافه کنید. برای این کار از بخش کاربران وارد بخش افزودن کاربر جدید شوید. در این قسمت میبایست ایمیل کاربر جدید، نام کاربری، کلمه عبور و نقش کاربر را مشخص نمایید.
اگر کاربرانتان از گراواتار استفاده کرده باشند و از همان ایمیل برای دسترسی وردپرس نیز استفاده کنید در هرجایی از سایت که محتوایی را انتشار دهند، محتوا با نام کاربری و عکس پروفایلشان نمایش داده میشود که به زیبایی سایت شما کمک شایانی میکند.
16- افزونههای اضافه را حذف کنید
از دیگر نکات مهم هنگام نصب اولیه وردپرس سه افزونه به صورت پیش فرض در آن وجود دارد که نام آنها سلام عزیزم، ضد هرزنامه و وردپرس فارسی میباشد. تنها افزونهای که برایتان کاربردی ندارد، افزونه سلام عزیزم Hello Dolly است که جملات آن کاربردی برای سایتتان ندارد. علاوه بر این افزونه اگر افزونههای دیگری نیز وجود دارند که به کارتان نمیآیند آن را حذف کنید، تا از شلوغی وردپرستان جلوگیری کنید.
17- تغییر نام ایمیل کاربریتان
هنگامی که سایتی را طراحی میکنید و برای مشتری است، پس از اتمام کار بهترین کار تغییر آدرس ایمیل خود به ایمیل مشتری است، در غیر اینصورت تمام اعلانهای ورد پرس به آدرس ایمیل خودتان میآید. برای تغییر ایمیل از قسمت تنظیمات وارد بخش عمومی و سپس آدرس ایمیل بروید.
پس از تنظیمات اولیهای که بر روی وردپرس انجام دادهاید احتیاج به یک سری افزونه برای ادامه کار و راحتی آن دارید. قبل از صحبت درمورد این افزونه به مزایا و معایب آن میپردازیم.
بعداز نصب وردپرس، رعایت این نکات در اولویت است
1- امنیت(مهم ترین و اولین کار بعد از نصب وردپرس که باید انجام داد):
امنیت سایت یا وبلاگ وردپرسی شما مهم ترین چیزی است که باید از آن محافظت کنید و ازجمله اولین کارهای شما بعد از نصب وردپرس محسوب میشود؛ برای این کار به این چند نکته توجه کنید :
- وردپرس و همچنین افزونههای خود را همیشه بهروز نگه دارید(بهروز رسانیهای وردپرس و افزونهها شامل رفع مشکلات و باگهای امنیتی و همچنین افزودن ویژگیهای جدید میباشد)
- افزونه امنیتی وردپرس به نام Acunetix WP Security را نصب کنید.
- نام کاربری خود را هرگز ادمین قرار ندهید.
2- سئو:
بالا بردن سئوی سایت یا بهینهسازی کردن سایت به روشهای مختلف، مهمترین کار برای جذب کاربر و بیننده به سوی سایت شما خواهد بود، ممکن است پس از مدتی ببینید که تعداد بازدیدکنندگان سایت شما به اندازهای که انتظار داشتهاید نرسیدهاند. باید این مطلب را نیز مد نظر داشته باشید که اکثر بازدیدکنندگان سایت شما از طریق جستجو در موتورهای جستجو (مثلا گوگل) جذب میشوند، بنابراین بالا بودن سئو سایت در تعداد بازدیدکنندگان از سایت شما تاثیر زیادی دارد. افزونه Yoast SEO کمک زیادی به شما میکند.
3- پشتیبانی:
بعد از نصب وردپرس از مهمترین کارهایی که باید انجام داد تهیهی یک پشتیبان حرفهای و خوب برای سایت مورد نظر میباشد تا اگر مشکلی برای سایت شما به وجود آمد، مثلا اگر مشکلی در کار با افزونهها داشتید در سریعترین زمان ممکن توسط پشتیبان بر طرف شود، گروه آرنیکاوب با ارائهی پشتیبانی سایتهای وردپرسی قوی ساعته برای هر نوع سایتی نیاز شما را به پشتیبانی پس از نصب وردپرس رفع خواهد کرد.
4- افزونه کش – Cache(اولین کار بعد از نصب وردپرس، به جهت افزایش سرعت سایت):
از دیگر کارهای مهم بعد از نصب وردپرس نصب یک افزونهی کش میباشد و ما افزونهی W3 Total Cache یا WP Super Cache را به شما پیشنهاد میکنیم این افزونه با کش کردن دیتابیس سایت، افزایش سرعت لود سایت، فشردهسازی فایل های CSS و جاوا با استفاده از Minify، امکان استفاده یکپارچه از سیستم CDN و … به کاربرپسندتر شدن سایت کمک میکند.
5- حذف تم های استفاده نشده:
از آخرین نکات مهم پس از نصب وردپرس میتوان به حذف تم های اضافه است. کاربران وردپرس تعدادی تم را قبل از تصمیمگیری و انتخاب تم اصلی نصب و امتحان میکنند، حتما تمهایی را که دیگر از آنها استفاده نمیکنید حذف کنید. زیرا آنها ممکن است در کارهای روزمرهی سایت اختلال ایجاد کنند و همچنین ممکن است برای امنیت سایت خطرآفرین باشند.
سخن پایانی
در این مطلب سعی بر آن داشتیم که نکات مهم و اولیه هنگام نصب وردپرس را معرفی کنیم. با مطالعه این مطلب شما دانستید که چه میزان این تنظیمات ضرروری و وجود این ابزارها در سایت وردپرسی میتواند چه مزایا و معایبی را به وجود آورد. به شما پیشنهاد میکنیم همین الان سری به پیشخوان وردپرستان بزنید؛ نکات ذکر شده را بررسی کنید و برای بهبود وبسایتتان نکات گفته شده را انجام دهید.
میشه گفت این روزها همه مشتری ها می خواهند که وبسایت شان یک نسخه موبایل هم داشته باشد.این نوع طراحی عملا تبدیل به یک قابلیت ضروری شده است،یکی برای بلک بری،دیگری برای Iphone، نت بوک و … .تمامی رزولوشن ها باید در طراحی واکنشگرا لحاظ شود. در پنج سال آینده باید منتظر دستگاه های جدید باشیم و به طبع طراحی برای آن ها هم نیاز اصلی مشتریان خواهد بود. به نظر شما این روند پیشرفت تکنولوژی کی متوقف می شود؟ معلومه دیگه هیچ وقت…