محتوای کپی چگونه باعث افت رتبه سایت میشود؟
قطعا محتوای کپی برای هر فردی آزاردهنده است و همه علاقه دارند محتوای ناب و ارزشمند مطالعه کنند و وقت خود را هدر ندهند. موتورهای جستجو مانند گوگل مجبورند برای جلب رضایت کاربران خود محتوای موجود در سایتهای مختلف را پایش کنند و مطالب تکراری را شناسایی کرده و این گونه سایتها را کمتر به کاربر پیشنهاد دهند.به هر حال باز هم ممکن است هنگام جستجو به چنین سایتهایی برخورد کنید که که در ادامه دلیل این اتفاق را متوجه خواهید شد.
در این نوشتار به محتوای کپی و تکراری میپردازیم و دربارهی این که چرا محتوای تکراری باعث افت رتبهی سایت میشود؟ چرا برخی از محتوای تکراری همچنان نمایش داده میشوند؟ و اینکه چرا نباید از محتوای تکراری استفاده کنیم بحث میکنیم. اگر در مورد این موضوعات به اندازهی کافی اطلاعات ندارید پیشنهاد میکنیم تا آخر با این مقاله همراه باشید.
اصولا چه محتوایی را کپی می نامند؟
گوگل آن دسته از محتواها را تکراری به حساب میآورد که پیش از انتشار، یک نسخه از آن در وب وجود داشته باشد. وقتی میگوییم یک نسخه از آن یعنی دقیقا همان محتوا نه چیزی کمتر و نه چیزی بیشتر.
گاهی یک وبسایت مقالهای را منتشر میکند که فقط بخشی از آن از وبسایت دیگری کپی شده است. سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که آیا این مقاله هم شامل محتوای کپی می شود؟ در این مورد نیز پاسخ گوگل مثبت است. علاوه بر این محتوای کپی اقسام دیگری هم دارد. مثلا گاهی مواقع عوض کردن بخشی از مقاله یا خلاصه نویسی آن هم نمیتواند مانع از آن شود که گوگل از تکراری بودن آن صرف نظر کند.
یکی دیگر از انواع محتوای کپی duplicate content میباشد. duplicate content یعنی یک محتوا بدون تغییر دوبار درون یک وبسایت منتشر شده باشد. محتوای duplicate بدین معناست که دو صفحه وب درون یک وبسایت کاملا مشابه باشند. این تشابه میتواند از لحاظ خود محتوا باشد یا از این نظر که آدرس URL مربوط به دو صفحه کاملا مشابه باشد. این اتفاق معمولا در وبسایتهای بزرگ که دائما در حال تولید محتوا هستند ممکن است رخ بدهد. مثلا ممکن است دو صفحهی وب با آدرس مشابه که انتهای URL یکی از آنها / داشته باشد به عنوان محتوای تکراری محسوب شوند. اگر میخواهید مانع از بروز چنین خطاهایی شوید میتوانید از Google webmaster و یا از سایتهای پولی مثل ahrefs استفاده کنید. این دو ابزار محتوای تکراری درون وبسایتتان را به شما نشان میدهد.
چرا محتوای تکراری باعث افت رتبهی سایت شما می شود؟
همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد گوگل سعی میکند با سایتهایی که محتوای کپی دارند برخورد کند. این قبیل سایتها عمدتا به درد کاربر نمیخورند. برای اینکه سایتهایی با محتوای باارزش و غیرکپی در نتایج جستجو به کاربر نشان داده شوند، گوگل سایتهای بی ارزش را جریمه میکند و آنها در نتایج جستجو پایینتر نشان میدهد. این امر باعث ریزش مخاطبان این وبسایتها میشود و کسب و کار اینترنتی آنها با مشکلاتی مواجه میشود.
تشخیص این مسئله بر عهده الگوریتمی به نام google rankBrain میباشد. برای مطالعه بیشتر در مورد این الگوریتم می توانید این مقاله را مطالعه کنید. با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم کاملا روشن شد که سایتهایی که از لحاظ محتوایی بیارزش هستند هر روز پسرفت میکنند و سایتهای قدرتمند با محتوای بهروز و استاندارد جایگزین آنها میشوند.
چرا بعضی از سایتها که محتوای کپی دارند افت نمیکنند؟
حتما تا به حال با سایتهای خبری مواجه شدهاید که دائما در حال کپی اخبار از روی یکدیگر هستند. البته ممکن است فقط اینطور به نظر برسد چون هر خبر موضوعی مشخص دارد و هر خبرگزاری که آن را نقل کند انگار از جایی کپی شده است! اما بالاخره چرا سایتهایی که کپی میکنند گاهی در نتایج جستجو بالا هستند؟ این ماجرا میتواند چندین علت داشته باشد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
اعتبار سایت
سایت های خبرگزاری معمولا اعتبار زیادی دارند . منظورمان از اعتبار هم عمر دامنه و هم authority مربوط به دامنهی سایت میباشد. گوگل سایتهایی که اعتبار زیادی دارند را بررسی میکند و آنها را میشناسد. حتی اگر این سایتها محتوای کپی هم داشته باشند گوگل خیلی با آنها برخورد نمیکند و برای سایتهایی که اعتبار بالایی دارند این امتیاز مثبت را قائل شده است.
نسبت محتوای کپی شده به کل محتوای وبسایت
از نظر اکثر متخصصین سئو اگر حتی 30 درصد مطالب سایت شما کپی باشد خللی در مخاطبین سایت ایجاد نمیکند. این یعنی از هر 10 محتوایی که روی سایت شما بارگزاری میشود حداکثر تا 3 محتوای آن را میتوانید کپی کنید. البته توصیهی ما این است که تا این اندازه هم از مطالب کپی استفاده نکنید.
درج منبع
با درج منبع به گوگل میفهمانیم که مطلب را کپی نکردهایم و صرفا داریم با ذکر منبع آن را بازنشر میکنیم. حتی در صورت آن که تنها به ذکر نام منبع بسنده کنیم و به سایت مرجع لینک ندهیم. اینجا متوجه میشویم که چطور سایتهای خبری با آن میزان اخبار کپی و تکراری همچنان در نتایج جستجو جزو اولین نتایج دیده میشوند. آنها اکثرا هنگام کپی کردن اخبار از یک وبسایت دیگر منبع خبر را هم ذکر می کنند.
چگونه به گوگل ثابت کنیم خودمان تولیدکنندهی محتوا هستیم؟
یکی از مشکلاتی که در دنیایی وب وجود دارد سرقت اطلاعات است. به این معنا که برخی سایتها به محض آن که محتوای خود را منتشر میکنید آن محتوا را دقیقا کپی کرده، در سایت خود قرار میدهند. حالا اگر وبسایتی که محتوای شما را کپی کرده است از کسب و کار آنلاین شما اعتبار بیشتری داشته باشد، گوگل این محتوا را به نام آن سایت ثبت میکند! اینجا است که میگوییم آش نخورده و دهن سوخته! در این صورت شما حتما نیاز پیدا میکنید به گوگل ثابت کنید تولیدکننده و صاحب اصلی محتوا شما هستید.
این اتفاق از باور غلطی که بین فعالان وب وجود دارد ناشی میشود. بسیاری از افراد تصور میکنند که به محض انتشار محتوای خود، موتورهای جستجو نظیر گوگل این محتوا را index میکنند اما باید بگوییم که اینطور نیست. پایش اطلاعات با میزان اعتبار سایت شما رابطهی مستقیم دارد. یعنی مثلا اگر سایت شما تازه تاسیس است و هنوز اعتباری به هم نزده، پایش محتوای سایت شما ممکن است هر 10 روز یک بار صورت بگیرد.
حالا ممکن است صاحبان سایتهای تازه تاسیس بپرسند تکلیف ما در برابر سرقت محتوا چیست؟ پیشنهاد میکنیم به محض آن که محتوایی را در سایتتان قرار دادید گوگل را برای پایش (index) محتوای خود باخبر سازید. این کار از طریق google webmaster tools صورت میگیرد. وارد آن شوید و در قسمت fetch as google محتوای خود را که در سایتتان قرار دادهاید را به گوگل معرفی کنید. حالا دیگر مطلب جدید شما در گوگل ثبت شده است. کافی است عنوان مربوط به محتوای خود را در گوگل جستجو کنید تا مطلبتان را همان ابتدا مشاهده کنید.
پیشنهاد دیگری که وجود دارد این است که از شبکههای اجتماعی برای انتشار مطالبتان استفاده کنید. بهتر است مطالب تازهای که تولید میکنید را از طریق برخی از شبکههای اجتماعی که جامعهی مخاطبین بالایی دارند به اشتراک بگذارید. این کار صحت ادعای شما یعنی مالکیت محتوا را ثابت میکند. توصیهی ما google+ میباشد که مربوط به خود گوگل است. بهتر است روند Fetch as google را یک سال ادامه دهید تا زمانی که وبسایت تازه تاسیس شما اعتباری نزد گوگل بهدست آورد.
استفاده از محتوای کپی چه مشکلاتی به همراه دارد؟
برخی از سایتها که مشکل تولید محتوا دارند با دست به کپی محتوا میزنند و با تغییر مقالات سایتهای دیگر محتوای سایتهای خود را تولید میکنند. در اینجا گوگل بر روی سایتهای تازه تاسیس فوکوس بسیار زیادی دارد و تحت کنترل گوگل هستند و پس از گذاشتن محتوای کپی در نظر گوگل ارزش کمتری پیدا میکنند.
راز موفقیت در سایتهای تازه تاسیس تولید محتوای مناسب و بهینه میباشد.