مهارتهای لازم برای طراحی سایت
تا به حال در مورد طراحی سایت و یا توسعه دهندگی وب سوال برایتان پیش آمده است؟ آیا میدانید با چه چیزی رو به رو خواهید شد؟ آیا تا به حال به شرکت در دوره های طراحی وب فکر کرده اید؟ اگر دوست دارید به عنوان طراح وبسایت کسب و کاری را آغاز کنید باید مهارتهایی را فرا گیرید. شرکت طراحی سایت آرنیکاوب در این مقاله شما را با مهمترین مهارتهای طراحی سایت آشنا خواهد کرد.
پیشنیازهای یک طراح سایت شدن حرفهای
توسعه وب سایت به مهارت های مختلفی نیاز دارد. بیشتر این مهارتها را میتوان در دورههای آموزشی طراحی سایت فراگرفت. یکی از مناسبترین دورهها در این حوزه، دوره آموزش آنلاین طراحی سایت آرنیکاوب است. یک طراح وب باید بتواند وب سایتی را ارائه دهد که نیازهای کاربر را برآورده میکند. در ادامه، نکاتی را در مورد زمینههای کلیدی و ابزارهای ضروری که طراحان وبسایت برای پیشرفت در حرفه خود باید توسعه دهند و با آنها آشنا باشند، را معرفی خواهیم کرد.
(HTML (Hypertext Markup Language
مهمترین و اولین مهارت، HTML است. فراگیری اچ تی ام ال که زبان ساختار تشکیل دهنده وب است، میتواند اولین قدم در طراحی وب باشد. در تعریفی دیگر HTML زبان نشانه گذاری و شروعی بر طراحی وب است. برای اینکه بتوانید در طراحی صفحات وب سلیقهها و ایدههای خود را به طور کامل پیاده سازی کنید باید HTML را فراگیرید. در غیر این صورت نرم افزارهایی هستند که به طور خودکار کدهای HTML را تولید میکنند.
(CSS (Cascading Style Sheets
CSS در کنار HTML قرار میگیرد. همانطور که HTML ساختار صفحات را تعیین میکند، آنچه باعث زیباتر و بصریتر شدن کار میشود CSS است که ظاهر گرافیکی زیباتری به طراحیهای شما میبخشد. در نتیجه دومین زبان کد نویسی مهم در طراحی وب CSS است و افراد، به دلیل ارتباط تنگاتنگ و جدایی ناپذیر این دو زبان با یکدیگر، HTML و CSS را معمولا همزمان با هم میآموزند. با اینکه یادگیری این دو زبان عامل مهمی در طراحی وب است اما دوست داران و توسعه دهندگان بک اند (back-end) اجباری نیست حتما CSS را یاد داشته باشند. با این وجود میتواند برای این دسته از افراد مزیت محسوب شود.
++PHP, ASP, Java, Perl, C
در کنار تمام موارد بالا برای برنامه نویسی صفحات وب، مهم است که حداقل یکی دو زبان برنامه نویسی را فراگیرید. این زبانها تعداد زیادی دارند اما از مشهورترینها و رایجترینها میتوان ++PHP, ASP, Java, Perl, C نام برد. ما PHP را برای یادگیری پیشنهاد میکنیم. در خصوص بقیه زبانها بررسی و مطالعه کنید و با توجه به نیازتان تصمیم بگیرید. البته این را در نظر بگیرید که برای طراحی صفحات وب یادگیری زبانهای برنامه نویسی ضروری نیست، ولی توسعه دهندگان وب حتما باید یاد بگیرند و برای شما میتواند یادگیری این زبانها پیشرفت و موقعیت شغلی ایجاد کند.
(UI (user interface)/UX (User experience design
ایجاد حس کاربری خوب در طراحی وب از جمله موارد بسیار مهم است که افراد حرفهای و طراحان وب حتما باید با آنها آشنا شده باشند. به طور مثال کدام رنگها ترکیب بهتری برای جذابتر کردن صفحات وب دارند و یا اینکه کاربر چگونه با صفحات وب طراحی شده شما بهتر ارتباط برقرار میکند، تا شما آنچه نیازهای هر دو طرف را برطرف میکند را طراحی کنید.
به صورت خلاصه میتوان گفت برای داشتن کاربران وفادار که دائما به سایت شما مراجعه میکنند نیاز دارید تا با UI/UX آشنا شوید و در طراحی وب خود از آنها بهرهمند شوید. افراد آزادکار (freelancer) با یادگیری این دو مبحث میتوانند پروژههای بیشتر و بهتری را بگیرند. پس برای شروع کار قدرتمندتر، وقتی برای مطالعه در این زمینه نیز بگذارید.
JavaScript
برای طراحی حرفه ای تر وبسایت میبایست JavaScript را فراگیرید. این مهارت برای افرادی بسیار مهم و لازم است که میخواهند خودشان وبسایت شان را طراحی کنند. اما برای افرادی که تنها میخواهند یک وبسایت را راه اندازی کنند لازم نیست.
طراحی واکنشگرا
با فراگیر شدن استفاده از گوشیهای هوشمند امروزه میبایست در طراحی صفحات وب این نکته رعایت شود که طراحی به گونهای باشد که کاربران موبایلی با احساس بهتری با سایت شما در نسخهای که در گوشی مشاهده میشود داشته باشند. برای این منظور لازم است با طراحی واکنشگرا (responsive) آشنایی پیدا کنید.
مهارت ارتباطات
مهارت ارتباطات شاید مهم به نظر نرسد اما قطعا شما به عنوان طراح وب و یا توسعه دهنده لازم است در این خصوص مهارت داشته باشید تا کارهایتان با مشتریان بهتر و سادهتر به انجام برسد. در تمام انواع ارتباطات و فعالیتها میبایست با افراد دیگر در ارتباط موثر باشید و بتوانید به درستی اهداف و طرحها خود را ارائه کنید و خواستههای مشتریان را به درستی درک کنید. هرچقدر در حوزه فعالیت خود حرفهایتر باشید اما نتوانید به درستی با مشتریان مدنظر خود ارتباط بگیرید، نخواهید توانست در کارتان موفقیت چشمگیری داشته باشید.
مدیریت سرور
دانش مدیریت سرور میتواند نقش به سزایی در کسب و کار شما داشته باشد و کسب اطلاعات در خصوص نحوه کار سرور میتواند بسیار ارزشمند باشد. در صورتی که بدانید سرور چگونه درخواستها را مدیریت میکند در روند طراحی وب شما تاثیر میگذارد و میتوانید صفحات بهتر و بهینهتری را طراحی کنید. البته متاسفانه بیشتر طراحان وب از این مسائل دوری میکنند در حالی که میتوانند تاثیر فوق العاده آن را روی کار خود در آینده مشاهده کنند. توسعه دهندگان وب نیز در حد متوسط بهتر است مدیریت سرور را یاد بگیرند تا در وجود هرگونه خطا در سرور بتوانند اقدام به برطرف کردن خطا کنند.
مدیریت پروژه:
مدیریت پروژه در تمام کسب و کارها نیاز است و طراحی وب نیز از این قاعده جدا نیست. هنگامی که از ابزار مدیریت پروژه استفاده میکنید پروژه شما در مسیر بهتری پیشرفت میکند و درصد موفقیتتان را تا میزان زیادی بالا میبرد و در رسیدن به هدف و مقصود به شما کمک میکند. پس هیچگاه این مهارت را فراموش نکنید.
(SEO) سئو
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر، سئو نام دارد. سئو یکی از موارد مهم و ضروری برای راه اندازی وب سایت است. برای بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو لازم است فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید. از محتواسازی با کیفیت تا بک لینک که اگر به درستی با آنها آشنایی پیدا کنید، میتواند در جایگاه سایت شما تاثیر به سزایی بگذارد.
حتما در خصوص بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر (SEO) حداقل نکات و مفاهیم اولیه را فراگیرید.
چگونه مسیر شغلی خود را به عنوان یک طراح سایت انتخاب کنیم؟
برای قرار دادن توپ در مسیر شغلی خود به عنوان یک طراح، باید با دانستن مهارتهای لازم طراحی سایت شروع کنید. می توانید دوره های عملی طراحی وب و کدنویسی سایت را بیاموزید. اینگونه شما با مهارت های اساسی در مورد نحوه ایجاد یک وبسایت از ابتدا تا انتها، آشنا خواهید شد.
شما می توانید با یادگیری مجموعه مهارت های جدید مانند طراحی UI و UX، مجموعه حرفه ای خود را بسازید. پس از ایجاد نمونه کارها، می توانید یک حوزه را انتخاب کنید که در آن پیشرفت کنید. شما می توانید انواع مختلف توسعه وب، توسعه اپلیکیشن موبایل و توسعه front end را یاد بگیرید. این مهارت به شما کمک می کند تا برای ورود به حرفه طراحی وب آماده شوید.
چه مشاغلی برای طراح وب وجود دارد؟
مشاغل مختلفی در صنعت طراحی وبسایت وجود دارد که عبارتند از:
طراح UX
توسعه دهنده برنامه های کاربردی
برنامه نویس چند رسانه ای
مدیر محتوای وبسایت
متخصص چند رسانهای
متخصص سئو
محقق UX
طراح وب
توسعه دهنده وب
این موارد از جمله موارد مهم مهارتهای لازم طراحی سایت بودند. دیگر مواردی که تجربه کردهاید را با ما در میان بگذارید. شما میتوانید با ما تماس بگیرید و در دوره طراحی وب، آرنیکاوب شرکت کنید.