فروشگاه ساز چیست؟ معرفی انواع فروشگاه سازها
طبق آمار به دست آمده امروزه مردم نسبت به خرید حضوری به خرید اینترنتی تمایل بیشتری پیدا کردهاند؛ به همین دلیل تجارت الکترونیکی از جایگاه ویژهای برخوردار شده است. اگر شما هم به دنبال راه اندازی فروشگاه آنلاین هستید ابتدا باید بدانید فروشگاه ساز چیست؟ در ادامه همراه آرنیکاوب باشید تا درمورد فروشگاه ساز و انواع آن بیشتر صحبت کنیم.
مزایای فروشگاههای آنلاین
قبل از این که بدانید فروشگاه ساز چیست بهتر است به شما بگوییم چرا باید به سمت فروشگاههای آنلاین بروید. در این قسمت به خلاصهای از مزایای فروشگاههای آنلاین نسبت به فروشگاههای فیزیکی میپردازیم.
دسترسی آسان
اگر شما به جای داشتن یک فروشگاه فیزیکی، یک فروشگاه آنلاین را برای خود افتتاح کنید؛ چه از نظر مکانی، چه از نظر زمانی، همیشه برای مشتری خود قابل دسترس خواهید بود. هنگامی که یک فروشگاه فیزیکی را اداره میکنید در روزهای تعطیل، شبها پس از ساعات تعطیلی و هنگام بروز مشکل برای خود یا فروشنده خود، مجبور به بستن فروشگاه میشوید. در صورتی که فروشگاه آنلاین این محدودیتها را ندارد. درواقع مشتری میتواند در هر زمان که بخواهد محصول مورد نظرش را انتخاب کند.
صرفهجویی در هزینهها
در صورت داشتن یک فروشگاه آنلاین، بسیاری از هزینههای شما کم میشوند؛ هزینههایی مانند حقوق فروشنده، اجاره مکان فروشگاه، هزینه رفت و آمد به فروشگاهتان و … . مهمتر از همه شما با داشتن یک فروشگاه آنلاین در وقت خود هم صرفهجویی کردهاید. البته فراموش نشود که برای راهاندازی یک فروشگاه آنلاین هم به یک سرمایه اولیه برای ایجاد وبسایت نیاز دارید.
انتخاب محصول راحتتر
شما در فروشگاه آنلاین خود میتوانید با طبقهبندی مناسب محصولات امکان دسترسی راحت را به مشتری خود بدهید. با وجود این امکان مشتری خرید سریع تر و لذت بخشی را تجربه میکند. حتی میتوانید با سنجیدن سلیقه مشتری پیشنهادهای خود را در صفحه اول به او نشان دهید اما در فروشگاههای فیزیکی راه رفتن دنبال مشتری برای کمک به او ممکن است مشتری را معذب کند.
در آخر طبق آمارهای بدست آمده میل خرید از فروشگاههای آنلاین در مردم بیشتر از خرید از فروشگاههای فیزیکی شدهاست. پس با توجه به این موضوع و این که داشتن یک فروشگاه آنلاین میتواند در اکثر هزینههای شما صرفه جویی کند؛ پیشنهاد میکنیم حتی اگر یک فروشگاه فیزیکی دارید برای فروش و سود بیشتر برای همان فروشگاه یک سایت آنلاین هم راهاندازی کنید.
حتما بخوانید: سفارش طراحی سایت فروشگاهی
فروشگاه ساز چیست؟
فروشگاه سازها ابزارهایی هستند که به بهبود بخشیدن به مدیریت و کارآمدی فروشهای اینترنتی میپردازند. حال که به اهمیت داشتن یک فروشگاه آنلاین پی بردید بهتر است به تعریف دقیقتر فروشگاه ساز بپزدازیم. فرض کنید شما قصد راهاندازی یک فروشگاه آنلاین را دارید؛ در این صورت شما به یک سیستم نیاز دارید که فروشگاهتان را برایتان مدیریت کند. یعنی باید سیستمی داشته باشید که به عنوان مثال از مشتری سفارش بگیرد، موجودی انبار را مشخص کند، مشتری بتواند با استفاده از آن پرداخت آنلاین انجام دهد و به طور خلاصه جزئیات یک فروشگاه کامل را برایتان پدید آورد. فروشگاهساز نقش این سیستم را برای شما بازی میکند. پس به طور کلی فروشگاهساز به سیستمی اطلاق میشود که به کمک آن بتوانید یک فروشگاه کامل را روی وبسایت خود پیاده کنید.
یک فروشگاه ساز خوب چه ویژگیهایی دارد؟
کنترل انبار و موجودی: این بخش شما و مشتریهایتان را از موجودی محصولاتتان مطلع میسازد.اگر مشکلی در نمایش موجودی برای مشتری یا حتی خودتان وجود داشته باشد؛ ممکن است دردسرهای زیادی را متحمل شوید.
متصل کردن مشتری به درگاه بانکی: این بخش یکی از مهمترین کارهایی است که یک فروشگاهساز برای فروشگاه شما انجام میدهد. ترتیب کار به این صورت است که وقتی مشتری محصول مورد نظرش را از سایت شما انتخاب میکند، سایت او را به صفحه درگاه بانکی هدایت کند. این گزینه راحتی و اعتماد را برای مشتری ایجاد میکند.
کوپن تخفیف: از زیرکانهترین کارهایی که یک فروشنده میتواند برای بالا بردن فروشش انجام دهد؛ قرار دادن هدیه یا به بیانی دیگر کوپنهای تخفیف به مناسبتهای مختلف برای مشتریان است.
طبقهبندی محصولات و سفارشات: با طبقهبندی محصولات خود میتوانید کار مشتری را برای پیدا کردن محصول مورد نظر راحتتر کرده و در نتیجه رضایت او را جلب کنید.
پیگیری سفارش: پیگیری سفارش قابلیتی است که شما باید حتما برای مشتری خود قرار دهید. چون در صورت نبودن امکان پیگیری سفارش اعتماد مشتری از شما سلب میشود.
امکان تبادل نظر بین کاربران: تصور کنید که شما قصد خرید محصولی را از یک فروشگاه آنلاین دارید. قطعا یکی از اقداماتتان رفتن به بخش نظرات مشتریها و خواندن آنهاست؛ چون میخواهید از صحت و سالم بودن یا حتی کاربردی بودن محصولی که میخواهید خریداری کنید مطمئن شوید. پس وجود امکان نظر دادن برای هر محصول اهمیت زیادی دارد.
ظاهر مناسب برای سایت: اولین چیزی که مشتری با وارد شدن به سایت شما به آن توجه میکند ظاهر اولیه سایت شماست. ظاهر نقش مهمی در جذب مشتری دارد. فروشگاهسازی، حرفهای محسوب میشود که قالبهای مختلف و جذابی را در اختیار شما قرار دهد. شما میتوانید برای سفارش طراحی سایت در مشهد و سایر کشور، از آرنیکاوب کمک بگیرید.
فروشگاه سازها چند نوع هستند؟
فروشگاه سازها به طور کلی به دو دستهی اصلی تقسیم میشوند.
- فروشگاهسازهای اشتراکی (SaaS)
- فروشگاهسازهای کد باز (Open Source)
فروشگاه سازهای کد باز (Open Source)
همانطور که از اسم این نوع فروشگاه سازها مشخص است فروشگاهساز کد باز به فروشگاهی گفته میشود که در آن شما به کدها دسترسی دارید؛ در واقع فروشگاهسازهای کد باز میتوانند توسعه یابند. اگر شما یا کسی که قرار است سایت فروشگاهی شما را طراحی کند به برنامه نویسی مسلط باشد بهتر است از این نوع فروشگاهسازها استفاده کنید. در ادامه به معرفی چند تا از بهترین فروشگاهسازهای کد باز میپردازیم:
- فروشگاه ساز Opencart
- فروشگاهساز WooCommerece
- فروشگاهساز Magento
- فروشگاه ساز PrestaShop
- فروشگاهساز VirtueMart
- فروشگاهساز Drupal
فروشگاه سازهای اشتراکی (SaaS)
برخلاف فروشگاهسازهای کد باز، در فروشگاهسازهای SaaS قابلیت دسترسی به کد ها وجود ندارد و برای استفاده از این فروشگاهسازهای باید از طریق شرکت عرضه کنندهی فروشگاهساز مورد نظر اقدام به خرید اشتراک کنید. این سیستم ها به صورت اشتراکی کار میکنند و شما میتوانید با خرید اشتراک به صورت سه ماهه، شش ماهه، یا یک ساله از این سیستمها استفاده کنید.
با این که شما برای داشتن فروشگاهساز اشتراکی باید هزینه پرداخت کنید اما به این نکته هم توجه کنید که اگر شما از این نوع سیستمها استفاده کنید دیگر نیاز به پرداخت هزینه برای قالبها و پلاگینها ندارید و همچنین لازم نیست به طور کامل به برنامه نویسی مسلط باشید. نکتهی دیگری که قابل توجه است این است که شما با تهیه این نوع فروشگاهساز ها از شرکتهای عرضه کننده خیالتان راحتتر است چون در صورت بروز مشکل میتوانید به تیم پشتیبانی شرکت مورد نظر مراجعه کنید. از بهترین فروشگاهسازهای اشتراکی قابل استفاده در ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فروشگاهساز Shopify
- فروشگاه ساز شاپفا
- فروشگاهساز Portal
- فروشگاه ساز Webzi
- فروشگاهساز کاموا
- فروشگاهساز سبد خرید
- فروشگاه ساز سازیتو
- فروشگاهساز بیدک
حالا شما به طور کامل میدانید که فروشگاه ساز چیست و با انواع آن آشنا هستید. در نهایت برای داشتن یک فروشگاه آنلاین خوب میتوانید از هر نوع فروشگاه ساز که خودتان فکر میکنید مناسبتر است و با تواناییهای شما همخوانی دارد استفاده کنید. همچنین شما میتوانید با بت سفارش خود در شرکت طراحی سایت آرنیکاوب سایت اختصاصی خود را داشته باشید و از پشتیبانی تیم مشاوران آرنیکاوب بهرهمند شوید.