خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

CSS (سی اس اس) چیست و چه کاربردی دارد؟

برای به دست آوردن یک پاسخ ساده به پرسش CSS (سی اس اس) چیست، باید ساعات زیادی را صرف مطالعه کرده و با دنیای گسترده این زبان در طراحی سایت، آشنا شوید. اما با مطالعه مجموعه مقالات CSS آرنیکاوب، به تمام آنچه از این زبان برنامه نویسی نیاز دارید، دست خواهید یافت، همراه ما باشید.

CSS (سی اس اس) چیست؟

مخفف عبارت (Cascading Sheet Style) و به معنی برگه های به سبک آبشاری می‎باشد. سی اس اس یک زبان برنامه نویسی ظاهری است که وظیفه سنگین طراحی ظاهر سایت‌ها را برعهده دارد. CSS  در سال 1996 توسط کنسرسیوم جهانی وب ایجاد و توسعه داده شد که طی این سال‌ها کمک بزرگی به دنیای وب و طراحی سایت‌ها کرده است. به طور خلاصه زبانی برای شکل دادن و تنظیم نحوه‌ی آرایش عناصر مختلف صفحات وب است.

به طور کلی می‎توان گفت که این زبان برنامه نویسی، به شرح عناصر HTMLمی‌پردازد. به این صورت که خصوصیاتی مانند رنگ‌ها، سایز، جاگیری و چیدمان را به به برچسب‌های HTML اختصاص می‎‌دهد.

CSS چیست

تفاوت‌های  CSS و Html

یکی از جالب‌ترین تشبیهاتی که برای شناخت عمق تفاوت این دو زبان، توسط متخصصین برنامه نویسی بیان شده این است که HTML همچون جسم یک انسان است که دارای اسکلت بندی و استخوان است در حالی‌که CSS لباس‌هایی است که بر تن این فرد پوشانده می‌شود و باعث زیبایی او می‎شوند.

به علت ارتباط عمیقی که میان این دو زبان برقرار است غیرقابل تفکیک از یکدیگر می‎باشند زیرا هدف نهایی آن‌ها ایجاد یک صفحه وب است. به بیانی ساده HTML اسکلت و اساس یک سایت است، در حالیکه CSS از طریق رنگ بندی‌ها و جلوه‌های بصری باعث زیبایی وب‌سایت می‌شود.

HTML  دارای عناصری است که به شما در نوشتن هر چیزی که برای سایت در نظر دارید کمک می‎کنند، به این نحو که برای نوشتن تیتر 2 صفحه، باید چنین چیزی را بنویسید

<h2>This is a Heading</h2 > اما CSS به شما کمک می‎کند فونت، رنگ و محل قرارگرفتن H2 در صفحه مورد نظر خود را طراحی کنید.

تفاوتCSS وHTML

یک مثال

معمولا هر صفحه‌ی وب اطلاعات مورد نیاز خودش را حداقل از دو فایل دریافت می‌کند که معمولا یکی از آن ها فایل html بوده و دیگر CSS می‌باشد. در صورتی که هر دوی این فایل‌‌ها سالم بوده و آسیبی ندیده باشند، صفحه‌ی مورد نظر به طور کامل و بدون نقص نمایش داده می‌شود. برای مثال سایت گوگل را در نظر می‌گیریم که به طور معمول این‌گونه نمایش داده می شود.

حالا فرض کنیم که فایل html بنا به هر دلیلی پاک شده باشد. در این صورت اصلا صفحه‌ی مورد نظر را نمی‌توان نمایش داد. در این مواقع معمولا اگر تنظیمات خاصی صورت نگرفته باشد، کاربران صفحه ای را ملاحظه خواهند کرد که پیغام خطای 404 را نمایش می‌دهد.

سی اس اس چیست

اما در صورتی که فایل css بنا به هر دلیلی پاک شده و یا آسیب دیده باشد، تمام محتوای صفحات وب یعنی نوشته ها و تصاویر نشان داده می‌شوند. منتها دقیقا هیچ کدام از عناصر سرجایشان نخواهند بود!  تصور کنید اگر فایل css آسیب ببیند، چه اتفاقی برای آن سایت و کاربرانش می افتد؟ مسلما نمی توان به درستی از آن استفاده کرد.

بنابر این در مواقع مشابه، به یاد داشته باشید که مشکل اعمال نشدن فایل سی اس اس است. البته در بیشتر مواقع که کاربران با موارد مشابهی از این قبیل مواجه می‌شوند علت این است که اینترنت داخلی مشکل داشته و مثلا ممکن است به دلیل سرعت پایین، مرورگر نتوانسته باشد فایل css مورد نظر را دریافت و بارگذاری کرده باشد.

مزایای CSS

 پیوسته بودن و صرفه جویی در زمان

در  Cssبا تعیین یکباره مشخصات و ایجاد یک خط فرمان، دیگر نیاز به اعمال تغییرات در هر صفحه سایت نیست. بنابراین تمام صفحات را با یک دستور می‎توانید کنترل و طراحی کنید.

افزایش سرعت و بهبود سئو سایت

وجود کدهای کمتر، باعث می‎شود مرورگرهای موتورهای جستجو، زمان کمتری را صرف ایندکس کردن سایت شما کنند. در نتیجه سرعت بارگذاری سایت افزایش می‎یابد و سئو سایت ارتقاء پیدا می‎کند.

جلوگیری از دوباره نویسی کدهای HTML

دیگر نیاز نیست در تگ‌ها تغییرات مداوم ایجاد کنید و با یک بار مشخص کردن فونت صفحه، به مشکل کدنویسی برنمی‏‌خورید.

سازگار بودن با دستگاه های گوناگون

CSS این امکان را فراهم می‎کند تا صفحات وب سایت بر روی دستگاه‌های مختلفی مانند رایانه و تلفن‌های همراه، نمایش داده شود.

سخن پایانی

در این مقاله برای شناخت تفاوت‌های CSS و HTML، به تعریف این دو زبان برنامه نویسی پرداختیم. گفتیم برای این‌که بدانید CSS (سی اس اس) چیست و چگونه شروع به انجام آن کنید، به یک نرم افزار NotePad نیاز دارید و مطالعه مجموعه مقالات CSS آرنیکاوب. علاوه بر این اگر می‌خواهید حرفه‌ای تر وارد دنیای CSS شوید می‌توانید در دوره‌های آموزشی CSS گروه آرنیکاوب شرکت کنید.

آموزش برنامه نویسی css

 

4/5 - (12 امتیاز)

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×