معرفی فریمورکهای css
احتمالا تاکنون با زبانهای نشانه گذاری HTML و CSS برخورد کرده اید. از این زبانها برای طراحی یا بهینه سازی وب سایت استفاده میشود. اما اگر بخواهید به صورت جدیتر در مورد این زبانها اطلاعات بدست آورید، با مفاهیم جدیدی آشنا خواهید شد. یکی از این موارد که مرتبط با CSS میباشد، فریمورکهای CSS است. در این مقاله از آرنیکاوب میخواهیم به معرفی فریمورکهای css بپردازیم. با ما همراه باشید.
در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که CSS خالص یا همان Pure CSS، خودش به شکل مجزا خیلی حرفهای و قدرتمند میباشد و معمولا هر گونه تغییری در ظاهر وب سایت را میتوانید با استفاده از این زبان اعمال کنید. ولی بعضی اوقات برای مواردی نظیر افزایش سرعت کار یا استاندارد کردن کدها از فریم ورکهای این زبان استفاده میکنیم.
معرفی بهترین فریمورکهای css
CSS دارای فریمورکهای بسیار زیادی است که در ادامه چندین فریمورک برتر را معرفی میکنیم تا با توجه به مزایا و ویژگیهای هر کدام، مورد متناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.
1- فریم ورک Bootstrap (بوت استرپ)
اگر بخواهیم بزرگترین فریم ورک زبان CSS برای طراحی کردن صفحههای فرانت اند یا سمت کاربر را نام ببریم، باید به بوت استرپ اشاره کنیم. سه فناوری اچ تی ام ال، سی اس اس و جاوا اسکریپت در این فریم ورک در کنار یکدیگر قرار دارند که در زمانهای لازم خ یلی ساده میتوانید از قابلیتهای آنها استفاده نمایید. پس درصورتیکه شناختی نسبت به زبانهای CSS و HTML داشته باشید، میتوانید به راحتی کار با Bootstrap را یاد بگیرید.
بوت استرپ جهت تقسیم صفحه، سیستم شبکه بندی (Grids)را به کار میبرد که اگر به دنبال فریمورکی مناسب برای طراحی کردن صفحههای ریسپانسیو هستید، بوت استرپ را به شما پیشنهاد میکنیم. از خصوصیات دیگر این فریم ورک میتوانیم به متن باز و رایگان بودن آن اشاره کنیم. اگر بخواهیم این فریم ورک را با نمونههای دیگر مقایسه کنیم باید بگوییم از همه نظر بوت استرپ نسبت به بقیه برتر است. برای مثال میزان وب سایتهایی که با استفاده از بوت استرپ ساخته شدهاند از بقیه بیشتر است.
2- فریم ورک Foundation
مورد دومی که در معرفی فریمورکهای css میخواهیم به آن بپردازیم، Foundation نام دارد. این فریم ورک در سپتامبر سال 2011 توسط کمپانی ZURB ساخته شد. در سال 2020 مقایسهای بین فَوُندِیشِن و سایر فریم ورکهای شناخته شده در آن سال انجام شد که در انتها معلوم شد اینترفیسی که این فریم ورک ارائه میدهد در مقایسه با نمونههای دیگر بسیار پیشرفتهتر و برجستهتر میباشد.
یکی از امکانات خیلی خوب Foundation، مجهز بودن آن به منوی ریسپانسیو یا همان واکنشگرا و همچنین سازگار بودن زیاد آن با انواع دستگاهها و مرورگرها میباشد.
برای معرفی ویژگی برتر Foundation باید بگوییم، طراحان با استفاده از این فریم ورک میتوانند از خلاقیتهای خود بسیار استفاده کنند و آنها را به نمایش بگذارند. به کمک فریم ورک Foundation که بسیار واکنشگراست، طراح میتواند به خوبی پروژه وب سایتش و شخصی سازی آن را کنترل کند.
3- فریم ورک Pure.CSS
این فریم ورک، یک فریم ورک CSS میباشد که کمپانی یاهو سازنده آن است. فریم ورک Pure.CSS حجم زیادی ندارد و خیلی سبک است (چهار کیلو بایت). به بیانی این فریم ورک مجموعهای از ماژولهای واکنشگرای سی اس اس میباشد که بدون اینکه لازم باشد به نصب وابستگیها (Dependencies)بپردازید، امکان افزودن آن به پروژه خود را دارید.
Pure.CSS رایگان است و اصول مرتبط با Seo را رعایت کرده است. جهت استفاده از رنگهای روشن و سایهها، این فریم ورک گزینه مناسبی است. کیفیت این رنگها در دیوایسها و سیستم عاملهای متفاوت یکسان است و کیفیتشان را از دست نمیدهند.
شما میتوانید جهت بهینه سازی رابط کاربریتان یا افزودن سایر امکانات، این فریم ورک را همراه با Bootstrap مورد استفاده قرار دهید و از قدرتی که این دو دارند با هم بهره بگیرید.
حال که به معرفی فریمورکهای css پرداختیم، یکی از سوالاتی که در مورد فریمورکهای CSS ممکن است داشته باشید این است که استفاده از این فریمورکها توصیه میشود یا نه؟
باید بگوییم این روزها فریم ورکها از محبوبیت خاصی برخوردارند و کار با آنها به یک استاندارد تبدیل شده است. چرا که کتابخانهها از قبل به خیلی از المانها و اجزای طراحی وب سایت مجهز شدهاند و برنامه نویسان این امکان را دارند برای انجام کارهای خود از این موارد استفاده کنند. با استفاده از این تکنولوژی نیازی نیست ساختمان را مجددا از نو بسازید و خود را مشغول کارهای تکراری کنید.
به این نکته هم اشاره کنیم که فریمورکها از عیبهایی هم برخوردار هستند ولی به صورت کلی مزیتهایشان خیلی زیادتر است و استفاده از آنها میتواند کمک زیادی به شما بکند.
برای کسب اطلاعات در زمینه css می توانید صفحه آموزش برنامه نویسی را ببینید.