معرفی انواع دامنه سایت و کاربرد آنها
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در حین راهاندازی سایت خود سوالاتی در مورد دامنه برایتان به وجود آمده باشد. برای مثال دامنه سایت چیست؟ انواع آن کدامند و چه کاربردهایی دارند؟ بهترین دامنه چه دامنهای است و… . با توجه به سوالات متعدد در ارتباط با دامنه، در این مقاله میخواهیم به تعریف دامنه، معرفی انواع دامنه سایت و کاربرد آنها که موضوع اصلی ماست و … بپردازیم.
منظور از دامنه چیست؟
منظور از دامنه یا دامین همان نشانی یا آدرس وب سایت اینترنتی شما میباشد. در حقیقت همان نشانی که کاربران در نوار مرورگر شما مشاهده میکنند همان دامنه (Domain) شما میباشد. با توجه به اینکه اینترنت به عنوان یک شبکه جهانی دارای وب سایتها و شبکههای زیادی است؛ تمام این شبکهها از URL و آدرس مخصوص به خود برخوردار میباشند و افراد و اینترنت از این طریق است که امکان شناسایی شما را دارند.
هر رایانه یک نشانی یا آدرس IP مخصوص به خود را دارد که با استفاده از این آدرس میتوان آن را شناسایی کرد. این آدرس متشکل از تعدادی از اعداد میباشد. ولی همانطور که میدانید به خاطر سپردن یک آدرس IP به خاطر اینکه شامل اعداد است کار آسانی نیست. به همین خاطر است که دامنه به کار برده میشود.
دامنه شامل یک اسم میباشد که کاربران میتوانند از آن برای پیدا کردن وب سایت مورد نظرشان استفاده کنند.
از زمانی که دامنه روی کار آمد کاربران به آسانی میتوانند وب سایت خود را پیدا کنند؛ و به این ترتیب لازم نیست یک سری اعداد طولانی را حفظ کنند. دامنه یک نشانی میباشد که تنها منحصر به خود است و فقط شمایید که از آن استفاده میکنید.
اسم دامین نشانی سایتی است که در نوار آدرس یا url مرورگر قابل مشاهده است. به عبارت ساده درصورتیکه سایت شما را به عنوان یک خانه در نظر بگیریم، اسم دامنه شما نشانی آن میباشد.پ
یک دامنه مناسب چه ویژگیهایی دارد؟
شناخت انواع دامنه سایتها و پیدا کردن یک دامنه مناسب و ثبت آن میتواند تاثیر زیادی در موفقیت بیزینس شما داشته باشد. به همین خاطر هم شما باید بتوانید بهترین دامین ممکن را برای خود پیدا کنید و وب سایت خود را ایجاد کنید.
اگر بخواهید یک دامنه مناسب انتخاب کنید، لازم است چند ویژگی را در نظر داشته باشید. برای اینکه بدانید دامنه خوب از چه ویژگیهایی برخوردار است با ما همراه باشید.
- آدرس دمین شما نباید سخت باشد. بنابراین پیشنهاد میکنیم که دامنه تا جایی که امکان دارد کوتاه باشد و تعداد کاراکترهایش از ۱۲ تا بیشتر نباشد.
- اسم دامنه شما باید به صورتی باشد که افراد به راحتی آن را فراموش نکنند و در زمانهای لازم خیلی راحت و سریع به یادشان بیاید. پس تلاش کنید از به کار بردن اعداد یا کاراکترهای اضافی مانند تکرار یک حرف در دامنه، دش و همچین مواردی در اسم دامنه، پرهیز کنید.
- سعی کنید اسمی که برای دامنه خود انتخاب میکنید مربوط به زمینه فعالیت شما باشد. اگر اسم دامنه مربوط به فعالیت سایت نباشد به نظر نام خیلی مناسبی نخواهد بود.
- از پسوندهایی که رایج هستند برای دامنه خود استفاده کنید. کاربران عموما نشانی سایتها را با استفاده از پسوندهای رایج در گوگل یا سایر موتورهای جستجو سرچ میکنند. پس توصیه میشود پسوندی را برای دامنه خود انتخاب کنید که نسبت به سایر پسوندها کاربران با آن آشناتر باشند.
- توجه کنید که در ثبت دامنه بعضی از کاراکترها مجاز نیستند بنابراین از درج کاراکترهای غیر مجاز در دمین پرهیز کنید.
انواع پسوند دامنه وب سایت
هماکنون میخواهیم به معرفی انواع دامنه سایت و کاربرد آنها بپردازیم. با ما همراه باشید.
۱- پسوند .com
این پسوند را میتوانیم به عنوان رایجترین پسوند در بین همهی پسوندهای دمین بدانیم. کام در واقع مخفف کلمه commercial به معنای تجاری میباشد. به همین دلیل به افرادی که میخواهند تجارت الکترونیک خود را داشته باشند استفاده از این پسوند بسیار توصیه میشود.
اغلب کمپانیهای فعال در سراسر دنیا از پسوند .com برای ایجاد دامنه خود استفاده میکنند.
۲- پسوند .int
پسوند .int مخفف واژه international به معنای بینالمللی میباشد. این پسوند را برای ایجاد دامنه سازمانهای بینالمللی به کار میبرند.
۳- پسوند .net
کلمه net در این پسوند مخفف کلمه network به معنی شبکه است. به همین خاطر این پسوند برای کمپانیهایی که در زمینه عرضه خدمات اینترنتی مانند هاست، فروختن دمین و…، فعالیت میکنند پیشنهاد میشود و مناسب است.
۴- پسوند .gov
منظور از gov که در این پسوند استفاده شده است مخفف واژه government به معنای دولت میباشد. در نتیجه پسوند .gov برای ایجاد دمین سایتهای دولتی به کار میرود.
۵- پسوند .org
این پسوند که مخفف واژه Organization به معنی سازمان میباشد یکی دیگر از پسوندهای رایج است. به صورت معمول سازمانهای خصوصی که فعالیتهای تجاری ندارند از پسوند .org برای دامنه خود استفاده میکنند.
شناخته شدهترین وب سایتی که از این پسوند استفاده میکند و میتوانیم آن را مثال بزنیم Sanjesh.org میباشد که دارای فعالیتی کاملا غیر تجاری و آموزشی است.
۶- پسوند info
پسوند info مخفف واژه Information (اطلاعات) میباشد. به صورت معمول وب سایتهایی که در زمینه اطلاع رسانی در مورد انواع حوزهها فعالیت میکنند، پسوند info را برای دمین خود مورد استفاده قرار میدهند.
۷- پسوند .edu
این پسوند مخفف واژه education یعنی کسب علم و دانش میباشد. به همین خاطر هم وب سایتهایی که دارای محتوای آموزشی هستند از این پسوند برای دامنه خود استفاده میکنند.
۸- پسوند name
این پسوند را میتوانیم نخستین پسوندی بدانیم که برای اشخاص حقیقی معرفی شده است. افرادی که میخواهند سایتی با نام خودشان ایجاد کنند، میتوانند برای ایجاد دمین خود پسوند name را به کار ببرند.
سخن آخر
اگر بخواهیم به معرفی انواع دامنه سایت و کاربرد آنها بپردازیم تعداد آنها بسیار زیاد است اما سعی کردیم تعدادی از آنها را معرفی کنیم تا به هر کدام از آنها که نیاز داشتید و برای وب سایت شما مناسب بود آن را برای دامنه وب سایت خود انتخاب کنید.
البته همانطور که گفتیم تعداد پسوندهای دامنه وب سایت بسیار زیاد است که در ادامه برخی دیگر از آنها را هم نام میبریم.
- پسوند .biz
- پسوند .mobi
- پسوند .ws
- پسوند .travel
- پسوند .ac
- پسوند .tv
- پسوند .ir
و….