خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

دامنه چیست؟ویژگی‌های یک دامنه خوب

اگر که قصد راه‌اندازی اولین وبسایتتان را دارید، این مسئله کاملا عادی است که با برخی از اصطلاحات این کار، آشنایی نداشته باشید. یکی از کلمات تخصصی که احتمالا در همین ابتدای راه زیاد به گوشتان خورده، دامنه یا دامین می‌باشد. معنای این کلمه چندان پیچیده نیست و در این مقاله قصد داریم به طور کامل درمورد این موضوع که دامنه چیست صحبت کنیم. به یاد داشته باشید که یکی از مهم‌ترین گام‌های راه‌اندازی یک سایت خوب، آشنایی با مفاهیم پایه است پس پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

دامنه چیست؟

در پاسخ به سوال دامنه چیست باید به طور خلاصه گفت که، دامنه عبارتست از آدرسی که برای سایتمان در نظر می‌گیریم. به عبارتی دیگر، آدرسی که کاربر در نوار مرورگر وارد می‌کند تا در نهایت به سایت شما برسد، همان دامین می‌باشد. همان‌طور که می‌دانید در دنیای وب، میلیون‌ها سایت‌ وجود دارد. به همین دلیل به منظور راحت‌تر پیدا شدن آن‌ها، به هرکدام یک URL نسبت داده شده که که کاربر می‌تواند با استفاده از آن، به سایت موردنظرش دسترسی پیدا کند.

همان‌طور که می‌دانید، هر کامپیوتر یک آدرس یا IP مخصوص به خود دارد که از تعدادی عدد در کنار هم به وجود آمده است. مسلما به خاطر سپردن این اعداد، کار چندان ساده‌ای نیست. به همین دلیل، وجود یک نام دامنه کار را راحت‌تر می‌کند و باتوجه به ساختاری که دارد، خیلی آسان‌تر شناخته می‌شود. لازم به ذکر است که دامنه، یک کلمه یا عبارتی است که فقط و فقط برای معرفی یک سایت به کار می‌رود.

دامنه یا دامین چیست؟

کارکرد دامنه چگونه است؟

زمانی که کاربر نام سایت شما را در قسمت جستجوی مرورگر وارد می‌کند، یک درخواست به شبکه جهانی سرورها ارسال می‌شود. سرورهای اصلی، این درخواست را به نیم سرورها (Name Server) می‌فرستند و درنهایت، اتصال دامنه و هاست ازطریق آن‌‌ها میسر می‌شود. درواقع سایت‌ها با استفاده از نیم سرورها، دامنه را جایگزین آی پی می‌کنند. از طرفی، DNS یک تکنولوژی پیشرفته است که وظیفه تبدیل نام دامنه به آدرس IP را دارد. منظور از نیم سرور، کامپیوترهایی هستند که توسط شرکت هاستینگی که انتخاب کرده‌اید، مدیریت می‌شوند. به این رایانه‌ها، وب سرور گفته می‌شود که با استفاده از نوعی نرم‌افزار خاص اداره می‌کنند.

ارتباط دامنه و هاست چیست؟

احتمالا در اولین گام از راه‌اندازی یک سایت، به شما گفته می‌شود که باید یک دامنه و هاست تهیه کنید. درواقع هرجا نامی از دامنه می‌برند، معمولا به دنبال آن، صحبت از هاست نیز می‌شود! همان‌طور که در قسمت‌های قبلی گفتیم، آدرس سایت، نامی است که برای دامنه انتخاب می‌کنید. بدین ترتیب، هاست نیز به منزله خانه‌ای است که وبسایت خود را در آن قرار می‌دهید. درواقع هاست، یک کامپیوتر واقعی است که تمام فایل‌های وبسایت شما را محفوظ نگه می‌دارد. برای اینکه برای سایت خود چنین سیستمی داشته باشید، باید از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هاست، اشتراک دریافت کنید.

لازم به ذکر است که هاست و دامنه، دو سرویس کاملا جدا از یکدیگر هستند و برای هر سایت نیاز به هردو آن‌ها دارید. به گفته طراحان سایت و متخصصین این حوزه، بهتر است که دامنه و هاست را از یک شرکت خریداری کنید. اما اگر به هر دلیل این امر میسر نشد، مشکلی ایجاد نمی‌شود. فقط کافیست تنظیمات نام دامین را ویرایش کرده و اطلاعات NS یا همان نیم سرور که توسط شرکت هاست ارائه می‌شود را در پنل کاربری دامنه، در قسمت تنظیمات DNS وارد کنید.

حتما بخوانید: هاست چیست؟

ویژگی‌های یک دامنه خوب چیست؟

یکی از دغدغه‌هایی که هرکس در مراحل آغازین راه‌اندازی سایت با آن روبرو می‌شود، این است که نام دامنه را چگونه انتخاب کند؟ آیا باید شرایط خاصی را برای این کار در نظر بگیرد؟ پاسخ به این سوال مثبت است. چراکه سایت شما به وسیله نام دامنه به مخاطبینتان معرفی می‌شود. برای همین لازم است در زمان انتخاب آن، استانداردهایی را تحت نظر داشته باشید. در ادامه، درمورد اصول انتخاب یک دامین خوب توضیح خواهیم داد.

سادگی در نوشتار

از آنجایی که قرار است مخاطب شما آدرس سایتتان را در مرورگر تایپ کند، بهتر است نام دامنه را به گونه‌ای انتخاب کنید که نوشتار پیچیده‌ای نداشته باشد. درغیر این صورت، امکان بروز خطا بسیار بالا می‌رود و ممکن است که کاربران سایت، شما را پیدا نکنند و یا به سایت‌های رقیب هدایت شوند. همچنین از انتخاب اسامی طولانی بپرهیزید. چراکه به خاطر سپردن و تایپ آن برای کاربران دشوار خواهد بود!

نام دامنه باید به حوزه کاری شما مربوط باشد

اگر کسب و کارتان را به تازگی راه‌اندازی کرده‌اید و قرار است اولین شعبه آن را به صورت اینترنتی افتتاح کنید، بهتر است از همان ابتدا نام برند، که همان دامنه شما نیز می‌شود، با حوزه فعالیتتان ارتباط داشته باشد. به عنوان مثال، اگر در سایتتان می‌خواهید کتاب بفروشید، بهتر است نام دامنه با کتاب و مطالعه و… مربوط باشد. این موضوع، احتمال موفقیت سایت را بسیار بالا می‌برد و ازطرفی، تاثیر بسزایی در ماندگار شدن نام شما در ذهن مخاطب دارد.

کوتاه بودن نام دامنه

دقت داشته باشید نامی که برای سایت خود انتخاب می‌کنید، نباید بیش از 12 حرف داشته باشد. به طور کلی، نام‌های بلند و طولانی خیلی سخت به خاطر سپرده می‌شوند و این موضوع سبب می‌گردد تا درصد زیادی از مخاطبینتان را از دست بدهید. البته اگر نام شرکت یا سازمانتان کمی طولانی است، می‌توانید به جای استفاده از عبارات طولانی، تنها حروف اول کلمات آن را کنار هم بگذارید و مخفف بسازید. البته استفاده از حروف اختصاری هم شرایط خاص خود را دارد. به عنوان مثال، کاراکترهای یک مخفف، نباید بیش از 4 مورد باشند. به طور کلی، پیشنهاد می‌شود که نام کوتاه و معنادار برای سایت خود انتخاب نمایید.

حتما بخوانید: معرفی انواع نام دامنه سایت و کاربرد آن

 

حتما پسوند .com دامنه را ثبت کنید

وجود پسوندهای بین‌المللی، مانند: .com و .net یا .org از نظر موتورهای سئو بسیار اهمیت دارند و سبب افزایش اعتبار دامنه نیز می‌شوند. علاوه بر این، کاربران هم سایت‌هایی که از پسوندهای بین‌المللی استفاده کرده‌اند را معتبرتر می‌دانند. همچنین اکثر کاربران اینترنت، عادت دارند که نام سایت‌ها را با پسوند .com وارد کنند. به همین دلیل، یکی از توصیه‌هایی که بهتر است در زمان انتخاب نام دامنه به آن دقت کنید، ثبت پسوند بین‌المللی آن است. بنابراین بهتر است در زمان خرید دامنه، ابتدا پسوند بین‌المللی آن را ثبت کنید و اگر به پسوند داخلی نیاز داشتید، آن را هم خریداری کنید.

ویژگی های یک دامنه خوب

نام انتخابی باید فقط یک شکل نوشتاری داشته باشد

نام دامنه باید تنها یک شکل نوشتاری داشته باشد؛ به این معنا که اگر آن را پشت تلفن تلفظ کنید، بتوانند به راحتی متوجه شکل صحیح نوشتار آن شوند. بنابراین باید به سادگی در تلفظ و نوشتار یونیک آن دقت داشته باشید. علاوه بر این، در هنگام انتخاب، به املای درست کلمات دقت کنید. چراکه باعث می‌شود مخاطب متوجه جابجایی حروف در کلمات به کار رفته در اسم دامنه نشود و همین امر، سبب از دست دادن تعداد زیادی کاربر خواهد شد.

منحصربه فرد بودن نام دامنه

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که باید برای انتخاب دامنه سایتتان به آن دقت داشته باشید، خاص بودن آن است. به یاد داشته باشید که اعتبار برندهای دیگر متعلق به خودشان است و هرچند که از نظر قانونی ایرادی در استفاده از نام‌های مشابه برندهای معروف وجود ندارد، اما همین موضوع، اعتبار شما را در نظر کاربران کاهش می‌دهد.

در نام دامنه از اعداد یا کاراکتر استفاده نکنید!

اگر تاکنون به دنبال دامنه مناسب کسب و کارتان بوده‌اید، احتمالا برایتان پیش آمده که نام‌های انتخابیتان موجود نباشند و توسط افراد دیگر خریداری شده باشند. در چنین شرایطی، اشتباهی که معمولا اکثر افراد مرتکب می‌شوند این است که به نام دامنه خود، علامتی مانند خط فاصله، نقطه و یا اعداد اضافه می‌کنند! اما این کار چندان اصولی نیست و سبب اشتباه گرفتن سایت شما با سایر سایت‌ها خواهد شد.

هماهنگی نام دامنه با نام برند

احتمالا شما هم با وبسایت‌هایی روبرو شده‌اید که نام سایت هیچ ارتباطی با نام برند ندارد. این موضوع، باعث سردرگمی مخاطب می‌شود! یکی از موارد مهمی که در زمان خرید دامنه باید به آن دقت داشته باشید این است که نام دامنه را همان نامی که برای کسب و کار خود در نظر گرفته‌اید، بگذارید. این کار،‌ سبب راحت‌تر شدن فرآیند برندسازی و جلب اطمینان مشتریان نسبت به خرید آنلاین از سایت شما می‌شود.

چگونگی ثبت یک دامنه!

برای ثبت یک دامنه می‌توانید به صورت آنلاین به سایت شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، مراجعه کنید. البته دقت داشته باشید که در زمان انتخاب شرکت ارائه دهنده خدمات دامین، بهتر است گزینه‌ای را انتخاب کنید که در زمینه هاستینگ نیز فعالیت دارد. توصیه کارشناسان این حوزه این است که هاست و دامنه را از یک شرکت خریداری کنید. اما اگر برای این کار شرایط مساعدی پیدا نکردید، می‌توانید از خدمات شرکت‌های جداگانه هم استفاده کنید.

حتما بخوانید: آموزش ثبت دامنه ir

جمع بندی

یکی از مهم‌ترین مراحل راه‌اندازی یک وبسایت، انتخاب نام دامنه برای آن است. منظور از نام دامنه، دقیقا همان آدرسی است که برای سایت خود انتخاب می‌کنید و معمولا با نام برند نیز مشترک است. انتخاب دامنه ممکن است ابتدا کمی ساده به نظر برسد، اما فراموش نکنید که برای یک کسب و کار دائمی به منزله آدرس فروشگاه است. بنابراین نه تنها کم اهمیت نیست، بلکه از اهمیت بسیار بالایی هم برخوردار است. در این مقاله، به طور کامل درمورد دامین یا دامنه چیست و اصولی که در زمان ثبت آن باید در نظر داشته باشید، صحبت کردیم.

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×