سرویس های کاربردی گوگل برای وردپرس
گوگل، سرویسهای متفاوت و متنوعی را ارائه میدهد. اگرچه، گوگل ابتدا به عنوان یک موتور جستو کار خود را آغاز کرد اما در حال حاضر با توجه به نیازهای کاربران خدمات متفاوتی را ارائه میدهد. گوگل همچنین با توجه به پیشرفتهای موجود در زمینه طراحی وب، قادر به پاسخگویی به نیازهای طراحان و توسعهدهندگان وب نیز است. در این مقاله از آرنیکاوب، به اشاره مطالبی در رابطه با خدمات و برنامههای کاربردی گوگل برای کاربران وردپرس میپردازیم.
جستجوی شخصی گوگل
با این ویژگی میتوانید برای وبسایت خود جستجوی شخصی ایجاد کنید. شما میتوانید این امکان را برای محتوای اصلی خود ایجاد کنید. کاربران میتوانند با استفاده از این امکان از تمامی مطالب وبسایت و یا بخشی از عناوینی که مورد نظر آنها است و یا وبسایتهای مرتبط آگاهی یابند.
فونتهای مخصوص وبسایت گوگل
یکی از بهترین امکاناتی که در اختیار طراحان و توسعه دهندگان وبسایت قرار گرفته فونتهای گوگل است. طراحانی که به دنبال استفاده از فونتهای غیر متعارف در طراحی پروژههای خود هستند بیشترین استفاده را از این امکان میبرند. این دایرکتوری فونت، این امکان را میدهد تا شما به آسانی تکنیکهای فونت CSS را پیاده سازی کنید.
فونتهای گوگل کاملا رایگان بوده و در طی چند دقیقه قابل اجرا میباشند. شما همچنین میتوانید از پلاگین و یا دستور @import در بالای فایل CSS خود استفاده کنید( و به آسانی عنوان فونت خود را در صفحه طراحی قرار دهید) به عنوان مثال:
@import url(‘http://fonts.googleapis.com/css?family=Droid+Sans’); #body { font: normal normal normal 14px/20px ‘Droid Sans’, Arial, sans-serif; }
مدیریت تبلیغات
اگر به دنبال قراردادن تبلیغات در وبسایت خود هستید؛ مدیریت تبلیغات گوگل آسانترین روش برای انجام این کار است. مراحل آموزشی زیادی وجود دارد تا بتوانید موارد مورد نیاز خود را در مورد مدیریت تبلیغات در گوگل فرابگیرید. همچنین با استفاده از پلاگینهای موجود میتوانید سیستم مدیریت تبلیغات گوگل را در وبلاگ وردپرس خود پیاده کنید.
علاوه بر این، میتوانید با توجه به این ویژگی، از کلید واژه جستجو برای دیدن روند جستجو برای کلمات کلیدی خاص استفاده کنید.
کوتاه کننده لینک
وردپرس از نسخه کوتاه کننده لینک مخصوص خود استفاده میکند. این ویژگی به خوبی خود را با Jetpack تطبیق داده است. هرچند گوگل معتقد است که نسخه کوتاه کننده لینک این شرکت بهترین نسخه موجود است. اگر شما تا کنون از نسخه گوگل استفاده نکردهاید؛ اکنون میتوانید با استفاده از مراحل آموزشی موجود آن را فرا گرفته و از آن استفاده کنید. همچنین میتوانید از پلاگینهای موجود در این زمینه نیز استفاده کنید.
فیدبرنر – خبرخوان گوگل
امروزه فیدبرنر کاملا شناخته شده است. با این ابزار میتوانید مراحل پیشرفت وبسایت خود، تعداد اعضا، مدیریت RSS و ایمیلهای موجود را علاوه بر تنطیم وبلاگ دنبال کنید.
تجزیه و تحلیل گوگل
در حال حاضر اکثر افراد از تجزیه و تحلیلگر گوگل استفاده میکنند. با استفاده ار امکانات این برنامه، مراحل پیشرفت وبسایت، تعداد کلیکها، تبلیغات، مراجعه کنندگان و سایر اطلاعات مرتبط را پیگیری کنید. شما میتوانید بخشهای موجود در وبسایت خود را دسته بندی کنید. همچنین درمییابید که کدام قسمت از بخشهای وبسایت شما بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. برای کاربران وردپرس، استفاده از این امکان میتواند بسیار جالب باشد همچنین آنها میتوانند از برنامههای آموزشی موجود نیز برای یادگیری بهتر استفاده کنند.
بهینه ساز وبسایت گوگل
این امکان را به شما میدهد تا با امتحان و آزمایش موارد مختلف دریابید که چه حالتی برای وبسایت شما بهتر است. همچنین میتواند کارآیی وبسایت شما را افزایش دهد. به عبارت دیگر میتواند برای سنجش بخشهای متفاوت وبسایت شما مفید باشد.
البته این برنامه بسیار پیشرفته است و شما برای استفاده از آن باید از پلاگینهای موجود وردپرس استفاده کنید.
رابط برنامه نویسی گوگل
شامل چارچوبهای کدگذاری است که میتواند در بسیاری از سیستم عاملها از جمله وردپرس استفاده میشود. ساده ترین راه برای ادغام چارچوب کتابخانه گوگل با استفاده از پلاگین است اما اگر شما در این مورد به دنبال ماجراجویی هستید، میتوانید آن را به صورت دستی و به صورت زیر کد گذاری کنید:
<?php wp_deregister_script(‘jquery’); wp_register_script(‘jquery’, ‘http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js’); wp_enqueue_script(‘query’); ?>
کتابخانه گوگل در حال حاضر از Chrome Frame, Dojo, Ext Core, jQuery, jQuery UI, MooTools, Prototype, script.aculo.us, SWFObject, Yahoo! User Interface Library (YUI), and WebFont Loader پشتیبانی می کند.
ابزارهای توسعه دهنده گوگل کروم(Chrome)
در حال حاضر حدود 10 درصد از کاربران اینترنت از مرورگر گوگل کروم استفاده میکنند. این مرورگر دارای ابزار توسعه دهندهای است که میتوان آن را با Firebug فایرفاکس مقایسه کرد. با توجه به استقبال روز افزون از مرورگرها انتظار میرود که استفاده از مرورگر نیز به نحو چشمگیری افزایش یابد.
میزبانی پروژه گوگل
با استفاده از میزبانی پروژه گوگل، پروژه خود را به صورت آنلاین حفظ کنید. این برنامه در نحوه اجرا بسیار شبیه Github عمل میکند. شما میتوانید هر پروژه را تا حجم 2 گیگابایت به صورت رایگان میزبانی کنید و همچنین از مزایای دیگر این برنامه مانند اطلاعات پروژه، ردیابی موضوعی و تغییر پروژه استفاده کنید. از دیدگاه کاربران وردپرس این برنامه میتواند در پروژههای بسیار عظیم مورد استفاده قرار گیرد.
وارسی گوگل
این برنامه شبیه به Paypal عمل میکند. یکی از بهترین مزایای این برنامه، هماهنگی با سایر سرویسهای گوگل مانند مدیریت تبلیغات گوگل است. با اینکه این برنامه در حال حاضر در اختیار کشورهای محدودی قرار دارد.
اما استفاده از آن، به عنوان یک راه حل جایگزین پرداخت در کنار Paypal تصمیم درستی به نظر میرسد. برای کاربران وردپرس، پلاگینهای بسیاری وجود دارد تا به کمک آنها بتوان این برنامه را در وبسایت وردپرس پیاده سازی کرد. برخی از این برنامهها عبارتند از: Simple Google Checkout and LBAK Google Checkout.
گوگل داک
مجموعهای مبتنی بر وب است که به شما این امکان را میدهد تا اسناد، صفحات، ارائهها و فرمهای خود را ویرایش، ایجاد و اشتراک گذاری کنید. شما همچنین میتوانید اسناد خود را به صورت آنلاین و به کمک چندین کاربر ویرایش کنید. این برنامه میتواند در صورت تمایل طراحان، در وبسایتهای وردپرس نیز استفاده شود. همچنین با ابزارهای طراحی جدول گوگل، قادر هستید در وبلاگ خود جدول و چارت ایجاد کنید.
نقشههای گوگل
مزایای نقشه گوگل بر کسی پوشیده نیست. شما میتوانید از چندین پلاگین که بهترین آن MapPress است در وبلاگ خود استفاده کنید. همچنین با MapPress قادرید از نقشههای موجود به آسانترین شیوه در وبسایت وردپرس خود استفاده کنید.
YouTube
این برنامه یکی از سرویسهای پر طرفدار گوگل است که به کاربران این امکان را میدهد تا فایلهای تصویری خود را آپلود و اشتراک گذاری کنند. شما از طریق وبلاگ خود میتوانید حجم عظیمی از فایلهای تصویری را در YouTube آپلود کنید. با توجه به پیشرفت HTML5 شما قادر خواهید بود فایلهای تصویری موجود در You Tube را در وبسایت وردپرس در عرض چند دقیقه آپلود کنید.
اما اگر قصد دارید که فایلهای صوتی آپلود شده را کنترل کنید باید از پلاگینهایی مانند TubePress و Viper’s Video Quicktags استفاده کنید.
Google Reader
ابزاری مبتنی بر وب است که قابلیت اجرای فایلهای RSS را دارد. اگر میخواهید تعدادی از مطالب RSS خود را به اشتراک بگذارید کافی است گزینه ‘Send to’ را برای وبسایت وردپرس خود قرار دهید.( چنین تنطیماتی در وبسایتهایی مانند فیس بوک و توییتر و چندین وبسایت دیگر وجود دارد.)
شاید شما بخواهید کاربرد گزینه ‘Press This’ را برای وردپرس خود فعال کنید. اما این امکان به دلیل اینکه این کاربرد جاوا اسکریپت است؛ در google reader نیاز به یک لینک کامل دارد.
در چنین مواقعی شما باید مستقیما press-this.php را پست کنید. بدین منظور به قسمت ‘Send To’ در تنظیمات گوگل رفته و بر روی گزینه ‘Create a custom link’ کلیک کنید. در قسمت لینک، لینک مورد نظر را با توجه به مثال زیر در وبسایت خود وارد کنید.
http://www.sample-website.com/wp-admin/press-this.php?u=${url}&t=${title}&s=${source}&v=2
مطمئن شوید که ‘sample-website’ را جایگزین لینک وبسایت خود کرده اید.
مجموعهای از کدهای گوگل
در حالیکه این ویژگی، فرمت یا برنامه تلقی نمیشود اما فرصت خوبی را برای افراد با استعداد فراهم میکند تا با استفاده از آن بتوانند از این ویژگی گوگل استفاده کنند. وردپرس از سال 2007 از این امکان استفاده میکند. شما میتوانید برای اطلاع از آخرین پیشرفتها به codex. مراجعه کنید.
نتیجه گیری
همانطور ک ملاحظه کردید گوگل (علاوه بر جی میل و جستجو) سرویسهای زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد که میتوانند در وبلاگهای وردپرس مورد استفاده قرار بگیرند.