زبان برنامه نویسی پایتون و آشنایی با آن
پایتون یکی از زبان های نسبتا معروف در زمینه علم داده ها( داده کاوی یا کاری که گوگل انجام میدهد)، طراحی و توسعه وب، واسطه های برنامه نویسی و… است. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا باید برنامه نویسی پایتون را یاد بگیریم و یا اصلا ارزش یادگیری و گذاشتن وقت روی آن را دارد یا خیر؟ در این مقاله آرنیکاوب میخواهد در این مورد اطلاعات را با کاربران خود در میان بگذارد.
پایتون تقریبا یک تازه وارد در دنیای برنامه نویسی است. اما با این حال توانسته جای خود را در بین برنامه نویسان باز کند. این زبان در پروژه های بسیاری مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر موارد گفته شده برنامه نویسی پایتون توانسته در زمینه های مدیریت سیستم ها، تجزیه و تحلیل اطلاعات، هوش مصنوعی و حتی وب ورود کند. این که شما در رزومه خود برنامه نویسی پایتون را هم قید کنید یعنی میتوانید در بسیاری از فعالیت های دنیای برنامه نویسی شرکت داشته باشید و در واقع هر جایی قرار بگیرید حرفی برای گفتن دارید.
چرا پایتون؟
پایتون از ابتدای کار برای ساده تر کردن کار های برنامه نویسی و اسکریپت های طولانی وارد دنیای برنامه نویسی شد. قبل از ورود این زبان به دنیای برنامه نویسی ممکن بود در پروژه هایتان مجبور شوید چندین اسکریپت تکراری را پشت سر هم بنویسید. یا برای اینکه بتوانید یک نمونه اولیه از پروژه دیگری را بسازید از برنامه نویسی های خسته کننده رنج ببرید. شما میتوانید با یادگیری برنامه نویسی پایتون و آموزش آن از دست برنامه نویسی های طولانی راحت شوید.
نقطه ضعف پایتون چیست؟
قطعا هر چیزی نقاط ضعف خود را دارد و این اصل درباره پایتون نیز صدق میکند. شاید برنامه نویسی با زبان های کند برای بعضی از افراد خیلی مهم و آزار دهنده نباشد؛ اما اگر شما جزو افرادی هستید که از کار کردن با زبان های کند احساس رضایت نمی کنید این نکته را باید در نظر داشته باشید که پایتون در دسته زبان های کند قرار میگیرد. این کم بود سرعت شاید مهم ترین نقطه ضعف این زبان باشد.
کاربرد های پایتون
برای چه کارهایی از برنامه نویسی پایتون استفاده میکنند؟ در ادامه به معرفی و توضیح کاربردهای زبان برنامهنویسی پایتون میپردازیم و شما را با ویژگیهای این زبان برنامه نویسی آشنا خواهیم کرد.
میتواند نیاز های زیادی را در حوزه های مختلف برطرف کند.
با توجه به توضیحات کارنامه افتخار پایتون نیازی به پرداختن درباره مزیت های پایتون نیست. همین که شما بدانید برنامه نویسی را با این زبان میتوان بسیار بسیار آسان تر کرد، برای یادگیری این زبان کافیست!
یادگیری نسبتا ساده ای دارد.
اگر هنوز برنامه نویسی را شروع نکرده اید این زبان با سادگی ای که دارد میتواند برای شروع خیلی خوب باشد. عبارات داخل پایتون به زبان صریح و ساده باعث شده اند که برای یادگیری آن نیاز به دانش خاصی نداشته باشید. این مزیت باعث شده است که مراکز آموزشی نیز بر روی این زبان توانایی مناور بیشتری داشته باشند.
با تمام این موارد درباره سرعت این زبان برنامه نویسی باید بدانید که اگر می خواهید یک سکوی اصلی، و سیستم عامل خاص بنویسید این زبان بسیار عالی عمل می کند. به همین جهت در سیستم عامل ها از این زبان بهره می گیرند. به طور کلی این زبان برای برنامه های خاص طراحی شده و معمولا با آن پروژه هایی با کیفیت و خاص را طراحی می کنند. برای مثال در حوزه وب این زبان برای نوشتن اسکریپت های مختلف استفاده می شود زیرا میتواند اعمال سنگین مدیریتی و یا فعالیت های عظیم را در وب سایت ها و همچنین خودکار سازی فعالیت ها انجام دهد.
زبان پایتون یک زبان برنامه نویسی چند منظوره و شی گراست. به همین دلیل از آن برای توسعه وب سایت های پویا، تحلیل داده ها و نوشتن برنامه های دکستاپ استفاده می شود. با این حال اصلی ترین کاربرد برنامه نویسی پایتون نوشتن اسکریپت نویسی و خودکار سازی است. شما با کمک پایتون می توانید اسکریپت های اضافی را پاک کرده و یک اسکریپت به جای تمامی آن ها بنویسید و علاوه بر این با آن تعامل بیشتری بین سایت خود و مرورگر و کاربر ایجاد کنید و از دیگر کاربرد های این زبان میتوان به برنامه های گرافیکی اشاره کرد.
پشتیبانی قدرتمند و کاربرد گسترده
همانطور که میدانید معمولا به زبان هایی خوب و ارزشمند گفته می شود که محبوبیت را در کنار کاربرد گسترده داشته باشند. خوشبختانه پایتون جزو این زبان هاست. به عنوان مثال در حال حاضر موتور جستجوگر گوگل در حال استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون برای داده کاوی های خود است. این به کار بردن پایتون توسط گوگل میتواند برای اثبات محبوبیت این زبان و دیدن آموزش برنامه نویسی پایتون کافی باشد.
پایتون در ارتباط با ماشین های داده کاو
پیش از این درباره فعالیت برنامه نویسی پایتون در حوزه داده کاوی گفتیم. با توجه به اینکه نسل سوم وب در حال ساخت است و در این نسل از وب ما نیاز بسیار بیشتری نسبت به داده کاوی داریم. این زبان میتواند کاربردش را روز به روز افزایش دهد. حتی میتوان گفت که این زبان در حال رشد است و جا برای بزرگ شدن دارد.
در پی رشد اهمیت تحلیل اطلاعات در سیستم ها و حتی وب سایت ها نیاز است تا از پایتون نیز به عنوان مکمل دیگر زبان های برنامه نویسی استفاده کنیم. وقتی این اهمیت در کنار محبوبیت پایتون همراه می شوند، باعث می شود تا تعداد زیادی از کتابخانه ها زبان پایتون را به عنوان رابط های ویژه ارائه کنند.
پابتون برنامه نویسی متاپروگرمینگ را انجام میدهد
شاید بپرسید متاپروگرمینگ چیست؟ این نوع برنامه نویسی به شما امکان دستکاری توابع خود برنامه را می دهد. در واقع شما می توانید به کمک پایتون فرایند خواندن، تحلیل و ساختن برنامه ها و مدیریت خود برنامه در زمان اجرا را به راحتی انجام دهید. این قابلیت یکی از مزیت های فوق العاده پایتون است که بعضی از زبان ها به هیچ وجه نمی توانند این کار را انجام دهند و در برخی از آن ها نیز این کار به سختی قابل انجام است.
چه کسانی از پایتون استفاده میکنند؟
از میان صدها زبان برنامه نویسی موجود، پایتون همچنان یک انتخاب محبوب در میان شرکت ها و سازمان های متعدد است. برخی از نامهای آشنا که از پایتون استفاده میکنند عبارتند از: Google، Facebook، Venmo، Spotify، Netflix و Dropbox.
چه نوع شغل هایی از پایتون استفاده می کنند؟
از آنجایی که پایتون یک زبان همه منظوره است، در زمینه ها و صنایع مختلف استفاده می شود. لیست زیر فقط نمونهای از مشاغل هستند که از پایتون استفاده میکنند.
Developer
Data analyst
Data scientist
Ethical hacker/penetration tester
Software engineer
Data journalist
Cloud architect
QA engineer