خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

هاست اشتراکی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

همان‌طور که می‌دانید، یکی از الزامات راه‌اندازی هر وبسایت در مرحله اول، خرید هاست است. منظور از هاست، فضایی است که یک وبمستر می‌تواند دیتای خود را در آنجا نگه‌داری کند. به بیانی دیگر، هاست به فضایی گفته می‌شود که از رایانه‌های متصل به اینترنت میزبانی می‌کند. انواع مختلفی از هاست وجود دارد که شما می‌توانید بنا بر نیاز خود و سایتتان آن را تهیه کنید. یکی از انواع هاست، نوع اشتراکی آن است. در این مقاله، قصد داریم به طور کامل به شما بگوییم که هاست اشتراکی چیست و چه ویژگی‌ها و مزایایی دارد. اگر به تازگی تصمیم به راه‌اندازی یک سایت دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما در آرنیکاوب همراه باشید تا بتوانید بهترین هاست را برای خود انتخاب کنید.

هاست اشتراکی چیست؟

منظور از هاست اشتراکی فضایی است که در آن منابع یک سرور بین چند سایت اشتراک‌گذاری می‌شود. در اینجا منابع سایت همان پهنای باند، رم، سی پی یو، هارد دیسک و… است. با خرید این نوع هاست شما می‌توانید از طریق کنترل پنلی که در اختیارتان گذاشته می‌شود، سایت خود را مدیریت کنید. لازم به ذکر است که در چنین فضاهای اشتراکی، امکان دسترسی به فایل‌های اصلی و تنظیمات سرور برای مشترکین وجود ندارد.

این نوع هاست، معمولا برای سایت‌های نوپا که هنوز تعداد زیاد بازدیدکننده ندارند، مناسب است. درواقع وبسایت‌هایی که به صورت روزانه ترافیک سنگینی وارد آن می‌شوند، نمی‌توانند از این نوع استفاده کنند. چراکه فضای موجود پاسخگوی نیاز آن‌ها نیست و سایت را دچار مشکل می‌کند. برای آن‌که تمام سایت‌های موجود در یک فضای اشتراکی بتوانند به یک میزان از امکانات هاست استفاده کنند، معمولا محدودیتی برای آن‌ها به صورت لحظه‌ای اعمال می‌شود. این کار سبب می‌شود تا از استفاده بیش از حد از منابع سرور نیز جلوگیری گردد. در صورتی که متوجه شدید نیاز سایت شما بیش از ظرفیت موجود است، پیشنهاد می‌کنیم در اسرع وقت برای خرید انواع دیگری هاست اقدام کنید.

هاست اشتراکی

یک هاست اشتراکی چه ویژگی‌هایی دارد؟

تا اینجا با ماهیت هاست اشتراکی چیست آشنا شدید. همان‌طور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم، به دلیل محدودیت‌هایی که در چنین فضاهایی اعمال می‌شود، بهتر است وبسایت‌هایی که به تازگی راه‌اندازی می‌شوند و یا ترافیک سنگین ندارند، از آن‌ها استفاده نمایند. برای آن‌که بهتر بتوانید درمورد خرید و یا عدم خرید این نوع هاست تصمیم بگیرید، در ادامه به ویژگی‌های آن اشاره خواهیم کرد.

 

حتما بخوانید: هاست چیست؟

حجم دیسک

منظور از حجم دیسک یا همان Disc space فضایی است که شرکت پذیرنده از دیسک سرورهای خود به مشتریانش ارائه می‌دهد. فضای این دیسک‌ها می‌تواند بین چند مگابایت تا چند گیگابایت متغیر باشد. نکته‌ای که در رابطه با این موضوع لازم است بدانید این است که مجموع حجم فایل‌هایی که به سرور اجاره‌کننده می‌فرستید، باید کم‌تر از فضای اجاره و یا نهایتا مساوی آن باشد. در غیر این صورت در عملکرد سایتتان اخلال وارد می‌شود.

پایگاه داده و برنامه‌نویسی

همان‌طور که می‌دانید، برنامه‌نویسی تحت وب معمولا با استفاده از زبان PHP، ASP و یا ASP .NET صورت می‌گیرد. پشتیبانی از این دسته زبان‌ها و امکان ایجاد پایگاه داده برای MS SQL و My SQL در سرور موردنظر، از نکات مهمی است که در زمان انتخاب میزبان باید به آن دقت کنید.

امنیت سرور

ازجمله ویژگی‌هایی که در انتخاب هاست، به ویژه هاست‌های اشتراکی باید به آن توجه کنید این است که امنیت آن به طور کامل تامین شده باشد. مکانیزم امنیتی هاست‌ها معمولا در گستره وسیع استفاده از ابزارهایی مانند تشخیص‌گرهای نفوذ، ضدویروس‌ها، فایروال‌ها و… قرار می‌گیرد.

محدودیت در انتقال داده

ترافیک ماهانه یا میزان انتقال داده‌ها، اشاره به مقدار تبادل اطلاعات با کامپیوتر میزبان دارد. به عبارتی دیگر، مجموع فایل‌های دریافت شده یا ارسال شده به فضایی که اجاره کردید، یک مقدار مشخص در ماه است و نباید از این حد تجاوز کند. لازم به ذکر است که در هر دفعه‌ای که کاربر از سایت شما بازدید می‌کند، مقداری اطلاعات بین سرور میزبان و کامپیوتر کاربر مبادله می‌شود. به همین دلیل چنانچه تعداد دفعات از سایت شما بیشتر و بیشتر شود، باتوجه به نوع فایل‌هایی که در سایتتان استفاده کرده‌اید، بخش قابل توجهی از پهنای باند استفاده خواهد شد.

هاست اشتراکی و سرور اختصاصی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

برای اینکه راحت‌تر متوجه تفاوت این دو مورد شوید، بهتر است این موضوع را با استفاده از یک مثال توضیح دهیم. اگر شما اقدام به خریداری یک مغازه در یک مجتمع تجاری کنید، استفاده از برخی امکانات آنجا مانند راه پله‌ها، آسانسور، پارکینگ، محوطه و… بین واحدها مشترک خواهد بود. این در حالی است که تمام آنچه که در واحد خریداری شده وجود دارد، به صورت صد در صد در اختیار شما خواهد بود. از طرفی، پیروی از قوانینی که برای کل مجموعه وضع شده نیز ازجمله وظایف تمام مشترکین مجتمع می‌باشد. این مثال را می‌توان به هاست اشتراکی تعمیم داد که در ادامه بیشتر راجع به آن توضیح می‌دهیم.

حال اگر بخواهیم با ذکر یک مثال درمورد سرور اختصاصی صحبت کنیم، می‌توانیم آن را به خرید یک واحد مستقل تجاری تشبیه نماییم. در چنین واحدی، تمام امکانات مربوط به پارکینگ، محوطه و… به صورت اختصاصی در اختیار شما قرار می‌گیرد. شما می‌توانید بدون محدودیت در مغازه خود فعالیت داشته باشید. به طور کلی، تمام اختیارات با خودتان است و قادر خواهید بود هر تغییری که بخواهید در ملک خود ایجاد کنید. با توجه به این دو مثال، می‌توانید به راحتی به تفاوت میان هاست اشتراکی و سرور اختصاصی پی ببرید.

همان‌طور که از نام هاست اشتراکی پیداست، شما می‌توانید تنها از امکانات و منابعی که در اختیارتان قرار دارد استفاده نمایید و در کل باید از قوانین سرور میزبان پیروی کنید. در چنین هاستی، مدیریت به عهده مدیر سرور است و شما قادر به دخل و تصرف در آن نیستید. ازنظر اقتصادی هزینه فضای اشتراکی مقرون به صرفه‌تر از سرور اختصاصی است. در حالی که اگر برای راه‌اندازی سایتتان اقدام به خرید هاست اختصاصی کنید، تمام اختیارات با خودتان می‌باشد و این امکانات مستلزم پرداخت هزینه بالاتری است.

جمع بندی

یکی از انواع هاستی که شما می‌توانید برای وبسایت خود تهیه کنید، هاست اشتراکی نام دارد. همان‌طور که مشخص است، در چنین فضایی چندین وبسایت در کنار هم فعالیت می‌کنند. بنابراین باید در همان ابتدای کار از امنیت آن اطمینان حاصل کنید. لازم به ذکر است که اگر سایت شما پربازدید است، این نوع هاست به درد شما نمی‌خورد و با افزایش تعداد کاربران، سایت شما دچار مشکل خواهد شد. بنابراین در زمان خرید باید به نکات جانبی آن توجه کنید. در این مقاله، به طور کامل توضیح دادیم که هاست اشتراکی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد.

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×