با ویژگیهای طراح رابط کاربری آشنا شوید
برای ورود به هر شاخه و تخصصی، باید ابتدا به مهارتهای حداقل آن حوزه واقف باشید تا آگاهانه قدم در آن مسیر بگذارید. یکی از تخصصهایی که این روزها بازار داغ و پرطرفداری دارد، طراحی رابط کاربری یا User Interface Design است که به اختصار به آن UI Design هم میگویند. در این مقاله میخواهیم به تعدادی از مهمترین مهارتها و ویژگیهای طراح رابط کاربری آشنا شویم. اگر شما هم به تازگی با این رشته آشنا شدهاید و میخواهید وارد حوزه طراحی UI شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید.
ویژگیهای طراح رابط کاربری
شغل طراحی رابط کاربری یکی مشاغل حساس و مهم است که برای موفقیت در آن باید در زمینههای مختلف مهارت کسب کنید؛ بعضی از این مهارتها در حوزه فردی و بعضی دیگر در گروه مهارتهای شغلی هستند. به طور کلی، ویژگیهای کاربردی برای یک طراح رابط کاربری موفق عبارتند از:
مهارت کار با ابزار طراحی
یکی از اصلیترین مهارتهای یک فرد طراح، میزان تسلط وی روی ابزارهای کار و طراحی است. نرمافزارهای مختلفی در این زمینه وجود دارند که میتوانید از آنها برای طراحی رابط کاربری استفاده کنید. یادتان باشد، اصول طراحی در تمام شرایط یکسان است و تفاوت ابزار، دلیل اختلاف شگرد یا روش نیست اما هر نرمافزاری نحوه کار خود را دارد. بهتر است به یک یا دو ابزار در این حوزه به طور کامل مسلط شوید.
دانش طراحی اصولی
از دیگر ویژگی های طراح رابط کاربری تسلط روی مباحث و اصول دانش طراحی است که بین یک طراح معمولی و حرفهای تمایز ایجاد میکند. اگر میخواهید طراحیهای کاربرپسند خلق کنید، نسبت به این مهارت، بیتوجه نباشید. بهروز نگه داشتن اطلاعات در زمینه نحوه چینش فونتها، تصاویر و آیکونها برای ایجاد تعادل مناسب بین عناصر مختلف، از موارد مهم این حوزه است. طراحی ساختارمند را با فراگیری دانش طراحی اصولی شروع کنید.
دانش عناصر طراحی
عناصر یکی از بخشهای مهم طراحی رابط کاربری هستند که اجزاء مختلف آن را میسازند. ابتدا لازم است که به این عناصر کاملا مسلط شوید تا در جا و مفهوم درست از هر یک استفاده کنید. شاید از خودتان بپرسید منظور از عناصر چیست؟ فونت، آیکون، تصاویر و تمام اجزائی که برای طراحی رابط کاربری مورد استفاده قرار میگیرند، در گروه عناصر طبقهبندی میشوند.
خلاقیت و کار تیمی
یکی از مهمترین ویژگی های طراح رابط کاربری توانمندی طراح در برقراری ارتباط با تیم و گروه است. طراحی یکی از کارهایی است که باید به شکل گروهی انجام شود؛ یعنی شما به عنوان عضوی از یک گروه دو تا چند نفره هستید که باید به شکل موازی و هماهنگ با هم کار کنید تا پروژه به ثمر برسد. هر یک از بازوهای تیم که دچار مشکل و اختلال شود، کل تیم متضرر خواهد شد. بنابراین، لازم است قبل از هر چیزی به عنوان طراح، روی توانمندی و مهارتهای نرم خود مانند کار گروهی، زمان بگذارید.
سخن پایانی
در این مطلب، درباره ویژگی های طراح رابط کاربری صحبت کردیم. اگر به شغل طراح رابط کاربری علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم موارد فهرست شده در این نوشته را به خوبی در کنار آموزش خود به کار بگیرید؛ چون این مهارتها جزو اولین و اصلیترین ویژگیهای یک طراح محسوب میشوند و هر چقدر مهارت خود را افزایش دهید، در کارتان حرفهایتر خواهید شد.