خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

مراحل طراحی سایت را به خوبی بشناسید!

وقتی کسب و کار خود را وارد دنیای مجازی می‌کنید، اولین چیزی که به ذهن شما خطور می‌کند، راه اندازی یک وب‌سایت یا وبلاگ است. فکر کردن به راه اندازی سایت می‌تواند دلهره آور باشد چرا که قاعدتا خیلی از ما دانش کافی برای طراحی یک وب‌سایت را نداریم. اما لازم نیست نگران باشید! در این سال‌ها که مشغول این کار بوده‌ایم، هزاران بار با مراحل راه اندازی سایت برخورد داشته‌ایم. ما در آرنیکاوب از همین تجربه برای آماده سازی این مقاله استفاده کردیم؛ تا بتوانید بیش از پیش با مراحل این کار آشنا شوید.

مراحل طراحی سایت که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • هدف خود از طراحی سایت را مشخص کنید.
  • نام دامنه و شعار سایت خود را انتخاب کنید.
  • میزبانی مناسب برای وبسایت خود را پیدا کنید.
  • انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب (CMS).
  • انتخاب پوسته مناسب برای سایت.
  • در صورت نیاز افزونه‌های مورد نیاز را نصب کنید.
  • محتوای اولیه را آماده کنید.

مرحله‌های راه اندازی وب‌سایت

هدف خود را از راه اندازی سایت مشخص کنید!

شاید خیلی ساده به نظر برسد و فکر کنید این قدم، ارتباط زیادی با راه اندازی سایت ندارد. اما قبل از شروع هر کاری باید هدف خود را مشخص کنید. طراحی سایت هم از این قاعده مستثنا نیست. باید بدانید هدف سایتی که در نظر دارید، انتشار خبر است؟ فروش محصولات در فروشگاه است؟  شخصی یا شرکتی است؟! پاسخ به این سوالات به صورت کاملا مستقیم بر روی مراحل دیگر تاثیر می‌گذارد پس وقت بگذارید و به این مسئله فکر کنید.

نام دامنه و شعار سایت خود را انتخاب کنید

یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی سایت انتخاب نام و شعار وبسایتتان است. نام دامنه سایت شما، همان آدرسی است که برای دسترسی به سایت در مرورگر وارد می‌کنید. نام دامنه چیزی است که مخاطبان، با آن شما را می‌شناسند و با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند پس انتخاب نام دامنه‌ای مناسب، امری ضروری است. یک دامنه مناسب، دارای ویژگی‌های زیر است.

  • کوتاه است، به راحتی می‌توان آن را تلفظ کرد و به خاطر سپرد.
  • نام کسب و کار شما را یدک می‌کشد.
  • منحصصر به فرد است و کار شما را توصیف می‌کند. هر چه نام دامنه شما خاص‌تر باشد، به خاطر سپردن آن نیز آسان‌تر می‌شود.
  • نباید در طول زمان، زیاد تغییر کند. اگر نامه دامنه شما دائما در حال تغییر باشد، به راحتی مخاطبان خود را از دست خواهید داد.
  • معتبر است. دامنه‌های .Ir، Com.، .Org از دامنه‌هایی چون .Tk معتبرتر هستند و مخاطبان به خوبی این را درک می‌کنند.

اگر هدف شما سایت شرکتی باشد، احتمالا همین الان هم شعاری دارید که می‌توانید برای سایت خود استفاده کنید. اگر هدف شما طراحی سایت فروشگاهی و یا شخصی است، باید شعاری انتخاب کنید که گویای ویژگی برجسته شما باشد.

انتخاب نام دامنه و هاست برای سایت

میزبانی مناسب برای سایت خود پیدا کنید

شرکت‌های ارائه دهنده میزبانی سایت، در واقع فضایی را برای زندگی کردن سایت شما، در اختیارتان قرار می‌دهند. در دنیای امروزی ما تعداد شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی، خیلی زیاد شده است. این شرکت‌ها معمولا خدمات متفاوتی را با شرایط و قیمت‌های مختلف به شما ارائه می‌دهند. اینجا است که قدم اول برای انتخاب سرویس میزبانی مناسب به کمک شما می‌آید. با توجه به هدفی که از راه اندازی سایت دارید، می‌توانید فضا و قدرت سرویس میزبانی خود را مشخص کنید. مثلا یک سایت شرکتی، به فضای ذخیره سازی زیادی نیاز ندارد اما باید بتواند بازدیدهای زیادی را در طول روز پردازش کند.

انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب

در این بخش دو حق انتخاب دارید. می‌توانید از سیستم‌های مدیریت محتوای آماده مثل وردپرس، جوملا و … استفاده کنید؛ یا کار را تخصصی تر کنید و از طراحان حرفه‌ای سایت بخواهید سیستم مدیرت محتوایی اختصاصی برای شما طراحی کنند. توصیه ما به کسب و کارهای نوپا و افرادی که می‌خواهند با کمترین هزینه سایت خود را راه اندازی کنند، استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوای آماده است. چرا که اکثر آن‌ها رایگان هستند، راه اندازی ساده و سریعی دارند و با استفاده از افزونه‌ها می‌توان قابلیت‌های زیادی را به آن‌ها اضافه کرد.

انتخاب پوسته مناسب برای سایت

صرف نظر این‌که چه سیستم مدیریت محتوایی را انتخاب می‌کنید، باید پوسته‌های مناسب با زمینه فعالیت خود انتخاب کنید. پوسته‌ای که بتواند به سایت شما شخصیت و هویت ببخشد! در انتخاب یک پوسته مناسب، باید به نکاتی از جمله رنگ‌های اصلی، فونت‌ها و دیگر عناصر طراحی دقت کنید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از انتخاب، حتما نظرات و نقد و بررسی‌های پوسته انتخابی را بررسی کنید؛ چرا که ممکن است پوسته انتخابی شما ظاهرا مناسب باشد، اما باگ‌های زیادی داشته باشد.

افزونه‌های مورد نیاز را نصب کنید

افزونه‌ها، برنامه‌های کوچک و سبکی هستند که بر روی سیستم مدیریت محتوای شما نصب می‌شوند و ویژگی‌های جدیدی را به آن اضافه می‌کنند. برای مثال، فرض کنیم شما سایتی فروشگاهی دارید و می‌خواهید بخش حمل و نقل آن را به اداره پست متصل کنید. سیستم‌های مدیریت محتوا چنین ویژگی ندارند؛ اگرهم بخواهید خودتان برای چنین کاری کد نویسی کنید، کاری زمان بر را شروع کرده‌اید که نتیجه نهایی آن هم مشخص نیست. پس دقت به افزونه‌های مورد نیاز و نصب آن‌ها، یکی از مراحل مهم طراحی یک سایت است.

انتخاب افزونه‌های مناسب در راه اندازی سایت

محتوای اولیه را بارگذاری کنید

حالا که مراحل اولیه راه اندازی سایت را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اید، وقت آن رسیده تا محتوای اولیه را بارگذاری کنید. محتوای اصلی از این جهت اهمیت دارد که تا بارگذاری نکردن محتوای اولیه، طراحی سایت، عملا به چشم نمی‌آید و ممکن است خیلی از ایرادات موجود را متوجه نشوید. اگر قبل از بررسی ایرادات موجود و رفع آن‌ها سایت خود را منتشر کنید، ممکن است تاثیری منفی در سئو سایت بگذارید؛ پس این مرحله را ساده نگیرید.

کلام آخر

در دنیای امروزی، مرزهای جهان مجازی و حقیقی، هر روز بیشتر از دیروز محو می‌شوند. این ما هستیم که باید خودمان را با چنین جهانی سازگار کنیم. اولین قدم برای سازگاری کسب وکارها، طراحی سایت یا وبلاگ است. در این مقاله، مراحل راه اندازی سایت را بررسی کردیم و به شما نشان دادیم که برای طراحی یک سایت باید به چه ترتیبی عمل کنید؛ البته در نهایت، همه چیز به تجربه برمی‌گردد که در طول زمان می‌توانید به دست بیاورید.

 

5/5 - (2 امتیاز)

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×