افیلیت مارکتینگ چیست و چگونه به درآمدزایی کمک میکند؟
این روزها روشهای خلاقانه بسیاری به منظور بازاریابی و جذب مشتری بیشتر پدید آمده است. درواقع فعالان حوزه بازاریابی دریافتهاند که با ابداع روشهای جدید میتوانند مخاطب بیشتری را به سوی کسب و کارهای موردنظرشان روانه کنند. یکی از روشهای جذاب بازاریابی که این روزها بسیار شناخته شده است، افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش میباشد. این روش تاکنون توانسته تاثیر خوبی در افزایش فروش مستقیم و برندسازی داشته باشد. اگر تمایل دارید با این شیوه از بازاریابی پورسانتی و مدل درآمدی فوقالعاده آشنا شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما در شرکت طراحی سایت آرنیکاوب در مشهد باشید.
افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش (Affiliate Marketing) چیست؟
همانطور که در بخش قبل بیان کردیم، افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش نوعی روش بازاریابی است که به آن بازاریابی پورسانتی نیز گفته میشود. پیش از آن که استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی به شکل امروز درآید، این روش به صورت آفلاین نیز انجام میشد. نمونه مشابه اقدامات سنتی آن را همه ما حداقل یک بار در فضای وب مشاهده کردهایم.
در این شیوه از تبلیغات، یک واسطه تبدیل به بستر نشر شده و در ازای رساندن کسب و کار موردنظر به اهدافش، درصدی از سود را دریافت میکند. اولین سایتی که با این شیوه شروع به کار کرد، آمازون بود. این سایت در سال 1996 راه اندازی شد و تا به امروز همچنان به فعالیت خود ادامه داده است.
شیوه کار افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش چگونه است؟
حال که دانستید افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش چیست، نوبت به آن میرسد که توضیح دهیم این نوع بازاریابی چگونه انجام میشود. در ابتدای امر، شاید این گونه به نظر برسد که عملکرد این سیستم بسیار پیچیده است. اما در واقعیت این گونه نیست و سازوکار کاملا آسانی دارد. تاکنون فروشگاههای اینترنتی و برندهای مختلفی توانستهاند با استفاده از افیلیت مارکتینگ فروش خود را دوچندان کنند.
امروزه همکاری در فروش به اشکال مختلفی انجام میشود که در ادامه درمورد آن توضیح خواهیم داد. عملکرد این نوع بازاریابی به این صورت است که سایت تبلیغ دهنده تبلیغات خود را که به صورت یک بنر یا یک متن آماده کرده، به سایت منتشرکننده تبلیغات میدهد. در ادامه کار، به ازای هر کلیک کاربران سایت بر روی لینک منتشر شده یا خرید محصول، هزینه یا درصدی از سود به سایت ناشر پرداخت میشود.
همچنین افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی میتواند به صورت توافقی و عقد قرارداد دوطرفه میان تبلیغ دهنده و ناشر نیز انجام شود. علاوه بر آن، سایتهای ناشر این امکان را دارند که در سیستم همکاری در فروش سایت فروشندگان ثبتنام کرده و لینکهای مشخص شده را در سایت خود قرار بدهند. سه بازیگر اصلی افیلیت مارکتینگ به شرح زیر است:
فروشندگان محصولات
منظور از این گروه همان سایتها و کسب و کارهایی است که قصد افزایش فروش از طریق بازاریابی پورسانتی یا همکاری در فروش را دارند.
ناشر تبلیغات
سایتهایی که در زمینه انتشار تبلیغات فعال هستند، به عنوان بستر اصلی افیلیت مارکتینگ شناخته میشوند. این سایتها در ازای قرار دادن بنرها و لینکهای کسب و کارهای متقاضی در سایت خود، سبب افزایش فروش محصول شده و دستمزد خود را به صورت درصدی دریافت میکنند.
کاربران یا مشتریان
این دسته از افراد کسانی هستند که بر روی لینک گذاشته شده در سایت ناشران کلیک میکنند. گاهی اوقات کاربران با کلیک بر روی لینکهای تبلیغاتی، قصد خرید محصول ندارند، بلکه به دنبال کسب امتیاز از جانب سایت ناشر هستند.
نحوه پرداخت دستمزد در افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش چگونه است؟
هرچند که عملکرد فرآیند بازاریابی پورسانتی کاملاساده و واضح است، اما میتوان آن را به روشهای گوناگون پیادهسازی کرد. به همین دلیل، روشهای مختلفی در نظر گرفته شده تا به وسیله آنها ناشران بتوانند درآمدهای متفاوتی داشته باشند و سایت تبلیغ دهنده نیز به خواستههای خود برسد. در این بخش، به شرح روشهای مختلف نحوه محاسبه پورسانت و انواع روشهای انجام افیلیت مارکتینگ میپردازیم.
پرداخت به ازای هر عمل (CPA)
همانطور که در تبلیغات کلیکی یکی از رایجترین شیوهها، پرداخت به ازای عمل یا Cost Per Action است، در این روش از بازاریابی پورسانتی و شراکتی نیز نوعی پرداخت شبیه به آن وجود دارد. این شیوه نسبت به سایرین، نرخ تبدیل بیشتر و عملکرد دقیقتری دارد. همچنین در این روش، تنها زمانی هزینه پرداخت میشود که اقدام موردنظر سفارش دهنده تبلیغ انجام شود. این عمل میتواند کارهایی مانند خرید محصول، پر کردن فرم ثبتنام، عضویت کاربر در خبرنامه، شرکت در نظرسنجی، دانلود اپلیکیشن، لایک و کامنت در شبکههای اجتماعی و… باشد. محاسبه برخی موارد ساده است اما تسویه حساب برخی دیگر، مانند مشارکت و فعالیت در شبکههای اجتماعی مقداری پیچیده است.
پرداخت به ازای هر فروش (CPS)
یکی از مهمترین و پرکاربردترین زیرشاخههای افیلیت مارکتینگ، پرداخت به ازای هر فروش یا همان Cost Per Sale است. در این روش، تبلیغ دهنده معمولا به دنبال این است که سایت ناشر برای او مشتری واقعی ایجاد کند و میزان فروش آن را افزایش دهد. پورسانت CPS به طور معمول بین 4 تا 10 درصد از کل فروش است که بستگی به اعتبار برند تبلیغ دهنده نیز دارد.
پرداخت به ازای هر لید (CPL)
در کسب و کارهای آنلاین، سرنخ یا همان مشتریان بالقوه که هنوز تبدیل به مشتری بالفعل نشدهاند، بسیار مهم هستند که به آنها لید (Lead) گفته میشود. کسب و کارها و برندهای ریز و درشت زیادی این روزها تلاش میکنند تا به روشهای مختلف لیدهای ارزشمند را جمعآوری کنند. در این شرایط، کاربران هدف باید بر روی لینک مشخص شده کلیک کرده و به صفحه فرود وارد شوند.
پس از آن باید اقدامات موردنظر و مفید مانند عضویت در سایت، عضویت در خبرنامه، ثبتنام، ثبت ایمیل یا ثبت شماره موبایل را انجام دهند. در صورت انجام چنین اقداماتی، پورسانت تعیین شده به سایت ناشر پرداخت میشود. این روش از بازاریابی پورسانتی زمانی جواب میدهد که شرایط فروش سریع محصول وجود نداشته باشد و برای این که جامعه هدف تبدیل به مشتریان بالفعل شوند، نیاز است زمانی صرف برقراری ارتباط و تبلیغات شود. به همین دلیل است که در چنین موقعیتهایی از روش Cost Per Lead استفاده میشود.
پرداخت براساس نمایش آگهی
این روش از افیلیت مارکتینگ به این معنا است که به ازای نمایش آگهیها به هر 1000 کاربر منحصر به فرد، به سایت ناشر، هزینه پرداخت میشود. این شیوه معمولا در برندسازی و معرفی محصولات کاربرد دارد.
پرداخت به ازای کلیک (CPC)
این مدل از بازاریابی پورسانتی که به آن پرداخت به ازای کلیک یا Cost Per Click میگویند، یکی دیگر از زیرشاخههای تبلیغات کلیکی است و مانند CPM بیشتر به منظور آگاهی از برند به کار میرود. خوب است بدانید که این شیوه، عملکرد بهتری نسبت به CPM دارد؛ چراکه مشخص میشود آیا کاربر بر روی لینک موردنظر ما کلیک کرده است یا خیر.
پرداخت با تعرفه ثابت
در این روش، سایت ناشر به ازای قرار دادن تبلیغات در سایت خود و کلیک مخاطبین بر روی آن، دستمزد ثابت دریافت میکند. البته کارشناسان حوزه بازاریابی پیشنهاد میکنند در افیلیت مارکتینگ تنها به سراغ استفاده از یک روش نروید، بلکه بهتر است از روشهای گوناگون آن به صورت ترکیبی استفاده نمایید.
مزایا و نقاط قوت افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش را بشناسید
یکی از روشهای مرسوم افزایش فروش، افیلیت مارکتینگ است که در سراسر جهان نیز به کار میرود. مزایایی که برای این مدل از بازاریابی مطرح شده، شامل حال کسب و کارها و ناشران میشود. برخی تصور میکنند که بازاریابی پورسانتی تنها مختص کسب و کارهای بزرگ و شناخته شده است. در صورتی که مشاغل نوپا نیز میتوانند به خوبی از این سیستم استفاده کنند و به سوددهی برسند. در ادامه به توضیح چند مورد از مهمترین مزایای این روش از بازاریابی میپردازیم:
عملکرد محور
افیلیت یک روش بازاریابی کاملا عملکرد محور است. در واقع زمانی شما ملزم به پرداخت پورسانت هستید که اقدام موردنظرتان اتفاق افتاده باشد و از طرفی دیگر، ناشران نیز انگیزه لازم برای تحقق اهداف شما را به دست میآورند.
افزایش اعتبار
بازاریابی پورسانتی به افزایش اعتبار کسب و کارها کمک میکند. در واقع کسانی که اقدام به تبلیغ کسب و کار شما میکنند، بارها و بارها محصولات یا خدمات شما را معرفی کرده و این کار سبب افزایش اعتبار برند و شناخته شدن کسب و کار میشود.
مقرون به صرفه و ارزان
این شیوه از بازاریابی یکی از روشهای ارزان و به صرفه است. درواقع هزینهای که به تبلیغات از روش افیلیت مارکتینگ تعلق میگیرد، نسبت به خروجی آن بسیار مقرون به صرفه میباشد. دلیل این موضوع این است که پرداخت هزینه تنها درصورت محقق شدن اهداف تبلیغ دهنده صورت میپذیرد.
افزایش سریع ترافیک و فروش
از آنجایی که هرچه سایتهای بیشتری اقدام به قرار دادن لینک یک کسب و کار کنند، افراد بیشتری با آن برند آشنا میشوند، افزایش ترافیک و فروش بسیار سریع رخ میدهد.
نقاط ضعف و چالشهای افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش
در کنار تمامی مزایای بینظیر این روش بازاریابی، معایبی نیز برای آن مطرح شده که عبارتند از:
- عدم کنترل ناشران بر روی برنامه بازاریابی پورسانتی
- عدم کنترل کسب وکارها و ناشران بر روی عملکرد رقبا
- مراجعه محدود کاربر و یا مشتری به کسب و کار موردنظر
- عدم ضمانت کافی برای رسیدن به درآمد موردنظر برای ناشران
- احتمال بالای حمله اسپمرها و ترافیکدزدها و ایجاد کلیکهای غیرواقعی و تقلبی
جمع بندی
یکی از روشهای سریع افزایش فروش که امروزه در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد، افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش میباشد. این شیوه بازاریابی، نوعی قرارداد دوسر سود است که هم تبلیغ دهنده و هم تبلیغ کننده به سود خوبی میرسند. بازاریابی پورسانتی به روشهای مختلفی انجام میشود که در این مقاله به شرح هریک از آنها و بیان مزایا و معایب آن پرداختیم.