تفاوت سایت اختصاصی با نیمه اختصاصی چیست؟
در دنیای اینترنتی و دیجیتالی امروز، برای اینکه بتوانید در کسب و کار خود موفق باشید؛ لازم است حتما حضوری فعال و پرانرژی در اینترنت و دنیای مجازی مبتنی بر وب داشته باشید. برای حضور در این دنیای جدید لازم است در ابتدا یک وبسایت حرفهای و کاربر پسند برای خود طراحی کنید. به همین دلیل عده زیادی از افراد سعی میکنند تا وبسایتی را برای خود و کسب وکارشان در نظر بگیرند. یا آن را مطابق با نیاز خود، طراحی کنند. همراه آرنیکاوب باشید تا به بررسی تفاوت سایت اختصاصی با نیمه اختصاصی بپردازیم.
طراحی وبسایت اختصاصی و یا نیمهاختصاصی
در این شرایط و با توجه به نیازهای جامعه کنونی برای پیشبرد کسب و کارها از طریق سایتهای اینترنتی، عدهای از افراد به دنبال طراحی یک سایت حرفهای و اختصاصی هستند. آنها میخواهند تمامی استانداردهای روز دنیا در زمینه طراحی چنین وبسایتی رعایت شده است. اما بعضی از افراد هم مایل هستند تا یک سایت نیمه اختصاصی برای خود طراحی کنند تا نسبت به سایتهای اختصاصی، هزینه کمتری هم بابت طراحی آن پرداخت نمایند.
به طور کلی لازم به ذکر است که شباهتهای بسیاری میان این دو نوع طراحی سایت وجود دارد. اما در میان این دو نوع طراحی سایت اختصاصی و نیمه اختصاصی، تفاوتهایی نیز به چشم میخورد. در این مقاله قصد داریم به بیان تفاوتهای سایت اختصاصی با نیمه اختصاصی بپردازیم تا از این طریق شناخت این دو نوع طراحی سایت نیز امکان پذیرتر گردد.
بیان مشخصات طراحی سایت اختصاصی
در ادامه به بررسی نیازهایی که یک سایت با طراحی اختصاصی نیاز دارد خواهیم پرداخت و هر کدام را به تفصیل بررسی میکنیم.
1- کد نویسی به صورت اختصاصی و طراحی قالب جدید برای سایت
ممکن است افرادی که قصد طراحی یک وبسایت برای کسب و کار خود دارند، برای انجام این کار به شرکت طراحی سایت مراجعه کنند. آنها یک ایده طراحی از سایت مورد نظر خود، در ذهن دارند. و علاقه دارند تا دقیقا طراحی سایت، مطابق میل و نظر آنها انجام شود. در چنین مواقعی که صاحب کار و ایده، از طرحی خاص در ذهن خود، برخوردار است. طراحان سایت برای اجرایی شدن این ایده، یک سایت اختصاصی برای وی طراحی میکنند. چراکه برای طراحی سایت برای این دسته از کارفرمایان، باید حتما کدنویسی به صورت کاملا اختصاصی انجام شود و طراحی قالب جدید نیز مورد نیاز است.
در این صورت، وقتی صاحب کسب و کار مورد نظر، به شرکت طراحی سایت مراجعه میکند، کارشناسان این مجموعه، ویژگیهای مورد نظر وی را مورد بررسی دقیق قرار میدهند. پس از آن لازم است تا برآورد دقیقی از هزینه مورد نظر، انجام شود و به کارفرمای مربوطه اعلام گردد. در این روش طراحی سایت، با توجه به ویژگیهای سایت که مدنظر کارفرما است از cms های آماده مانند وردپرس و یا جوملا استفاده میشود. یا چنانچه مطابق میل و نیاز کارفرما باشد طراحی سایت با cms های شخصی مد نظر وی و با استفاده از زبانهای برنامه نویسی پیشرفته، انجام میشود.
2- طراحی گرافیکی به صورت اختصاصی برای طراحی سایت
سایت اختصاصی، علاوه بر داشتن کدنویسی خاص و قالب مورد استفاده، باید دارای طرح گرافیکی خاص و مطابق میل کارفرما نیز باشد. در این مرحله نیز لازم است تا حتما طرح گرافیکی که به آن، PSD نیز گفته میشود به صورت کاملا شخصی و مطابق با میل و نوع نیاز و سلیقه شخصی کارفرما و یا صاحب کسب و کار، توسط گرافیست شرکت طراحی سایت انجام شود.
این طرح تا زمانی که به طور کامل توسط صاحب کسب و کار و یا کارفرما، تایید نشده باشد قابل پیاده سازی در سایت نیست. پس لازم است تا زمان تایید وی، به طور دائم ویرایش شود تا نظر وی جلب گردد. قالب سایت مورد نظر با طراح گرافیکی مورد پسند کارفرما، آماده و اجرا میشود.
پس از آماده سازی سایت و در مرحله نهایی نیز لازم است تا کار تکمیل شده، در اختیار کارفرمای مربوطه، قرار گیرد. تا وی بررسیهای مورد نظر و نیاز خود را بر آن اعمال نماید. پس از تایید کامل کارفرما، سایت اختصاصی تهیه شده، بر روی دامنه اصلی بارگزاری میشود. در بعضی از شرایط نیز آموزشهای لازم برای نحوه کار با سایت، به کارفرما آموزش داده خواهد شد.
بیان مشخصات طراحی سایت به صورت نیمهاختصاصی
در بسیاری از مواقع، کارفرمایانی که برای طراحی یک سایت به یک شرکت و یا آژانس طراحی سایت مراجعه میکنند، طرح و یا ایده مشخصی در ذهن خود ندارند. آنها تنها هدف خود را ایجاد و طراحی یک سایت حرفهای میدانند. که با نوع مشغله و فعالیت آنها و کسب و کارشان، همسویی داشته باشد و نیاز آنها را پاسخ دهد. بنابراین طرح مورد نظر چنین کارفرمایانی، یک سایت نیمه اختصاصی خواهد بود. شما می توانید برای طراحی یک سایت نیمه اختصاصی، از قالبهای از پیش آماده شده که طراحان شرکت از قبل آن را آماده کردهاند، استفاده کنید.
در این شیوه، طرح سایت مورد نظر با کارفرما در میان گذاشته میشود و چنانچه کارفرما و یا صاحب کسب و کار، طرح مورد نظر را مورد پسند و اقبال قرار داد؛ لازم است تا مجموعهای از تغییرات لازم بر روی طرح مورد نظر، اعمال شود. تا سایت، بهینه سازی شده و به صورت حرفهای و اختصاصی در اختیار کارفرما قرار داده شود.
درنهایت
پس از انتخاب این تغییرات و اعمال آنها، لازم است تا حتما دموی سایت، در اختیار صاحب کار قرار داده شود تا او آن را تایید کند. چنانچه سایت مورد نظر، تایید نهایی خود را از کارفرما دریافت نمود سایت نیمه اختصاصی مورد نظر بر روی دامنه اصلی بارگزاری میشود. پس از انجام این کار نیز لازم است تا آموزشهای مورد نیاز در زمینه نحوه استفاده از پانل مدیریت سایت و همچنین ویرایشهای مورد نظر و تولید محتوای سایت در اختیار کارفرما، قرار بگیرد. که این آموزشها نیز توسط طراحان سایت در شرکت طراحی، به وی ارائه خواهد شد.
لازم به ذکر است که طراحی سایت به صورت اختصاصی، از آن جا که تحت نظر و مطابق سلیقه کارفرما انجام میشود. هزینه بالاتری نیز خواهد داشت و زمان تحویل آن به کارفرما نیز طولانیتر و زمان برتر خواهد بود.