خدمات طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

طراحی مینیمال در ui چیست و چگونه انجام می‌شود؟

اگر تا به حال در زمینه طراحی فعالیت کرده باشید، حتما می‌دانید که امروزه سلیقه مخاطب، ساده پسند شده است. دراقع این روزها کم‌تر کسی به طراحی‌های شلوغ و پر رنگ و لعاب علاقه نشان می‌دهد. طراحی UI هم مانند هر حوزه دیگری از این موضوع تاثیر گرفته و رو به مینیمال شدن پیش رفته است. در این مقاله، قصد داریم درمورد طراحی مینیمال در ui و سبک‌هایی که در این زمینه استفاده می‌شود، صحبت کنیم؛ پس با ما در آرنیکاوب همراه باشید.

منظور از طراحی مینیمال در ui چیست؟

همان‌طور که گفتیم مینیمال بودن، این روزها در طراحی همه چیز ترند شده است. این موارد می‌تواند طراحی پوشاک، طراحی دکوراسیون، طراحی پوستر، طراحی ui و… باشد. در فرهنگ لغات Merrian-Webster درمورد این کلمه آمده که نوعی سبک است که سادگی و پراکندگی به صورت افراطی در آن مشخص می‌باشد. به عنوان مثال، هنرمندانی که از این سبک در هنرهای تجسمی استفاده می‌کنند، صرفا به طراحی بخش‌های اصلی و ایجاد ظرافت، برای جلب توجه مخاطب می‌پردازند.

از آنجایی که طراحی رابط کاربری نیز نوعی هنر محسوب می‌شود، تحت تاثیر این سبک قرار گرفته است. به طوری‌که در سایت‌های بسیار کمی دیده می‌شود که از رنگ‌ها و تصاویر شلوغ استفاده کنند و طراحی همه آن‌ها در ساده‌ترین حالت ممکن صورت می‌گیرد. به طور خلاصه، می‌توان گفت که ویژگی‌های مینیمالیسم عبارتند از:

  • حذف عناصر تزئینی غیرضروری
  • ایجاد فضاهای خالی متعدد
  • وضوح
  • سادگی
  • توجه به جزئیات اصلی
  • پرداختن به نسبت و ترکیب عناصر
  • عملکردی بودن تک تک عناصر
  • استفاده از تایپوگرافی

طراحی مینیمال در ui

چگونه رابط کاربری مینیمال طراحی کنیم؟

همان‌طور که گفته شد، در طراحی امروزی UI همه چیز به صورت حداقلی استفاده می‌شود که به این سبک مینیمال می‌گویند. تا این قسمت به شما گفتیم که این مفهوم چه معنایی دارد. در این بخش، به شما خواهیم گفت که چگونه یک رابط کاربری مینیمال و کاربرپسند طراحی نمایید.

استفاده از پالت تک رنگ و یا رنگ‌های محدود

از آنجایی که رنگ‌ها قادر هستند ارتباط احساسی و ارتباطی با مخاطب برقرار کنند، در هر طراحی بیشترین نمود را دارند. در طراحی مینیمال یوآی، معمولا از پالت‌های تک رنگ و یا با حداقل رنگ‌ها استفاده می‌شود. استفاده از تعداد رنگ‌های محدود، سبب بیشتر دیده شدن همان رنگ‌های اصلی شده و به دلیل سادگی، تمرکز مخاطب را بر هم نمی‌ریزد. ازطرفی دیگر، رنگ‌ها این قدرت را دارند تا بر روی احساسات و تصمیمات افراد تاثیر داشته باشند. بدین ترتیب قادر خواهید بود با چالش کم‌تری، کاربران را به سمت اهدافی که مدنظر دارید، هدایت کنید.

 

طراحی فلت

یکی از سبک‌های مهم که در طراحی‌های ساده مورداستفاده قرار می‌گیرند، طراحی به صورت فلت می‌باشد. منظور از این سبک، این است که جزئیات بصری را در دو بعد به تصویر بکشید و با حداقل خطوط و فرم‌ها مفهوم را به مخاطب القا کنید. در این نوع طراحی‌ها، معمولا از استفاده از سایه، گرادیانت و یا لایت پرهیز می‌شود و همه چیز کاملا ساده است. با استفاده از این سبک در طراحی، می‌توانید طرح‌ها، دکمه‌ها، آیکون‌ها و تصاویری را خلق کنید و که حس سادگی و سبکی را به کاربر منتقل می‌کنند و در عین حال، زیبایی خاصی نیز دارند. لازم به ذکر است که مفهوم فلت و مینیمال با یکدیگر یکسان نیستند و فلت را می‌توان به نوعی زیرمجموعه سبک مینیمال دانست.

محدودیت انتخاب‌ها

یکی از مهم‌ترین اصولی که در طراحی مینیمالیست باید در نظر بگیرید، افزایش تمرکز کاربر می‌باشد. زمانی که تمرکز مخاطبتان بر روی عملکرد و سادگی معطوف شود، دیگر حواس او به سایه‌ها، رنگ‌های متعدد، جزئیات و حرکات اضافی پرت نمی‌شود. همین امر سبب می‌گردد تا کاربر بتواند سریع‌تر به هدف موردنظرش برسد و در سایت و یا اپلیکیشن به راحتی جستجو نماید.

استفاده از تایپوگرافی

در قسمت‌های قبل گفتیم که یکی از مشخصه‌های طراحی مینیمال، استفاده از تایپوگرافی، با هدف اطلاع‌رسانی درمورد محتوا و افزایش عملکرد بصری است. کسانی که در طراحی تایپوگرافی فعالیت می‌کنند، توجه زیادی به نحوه طراحی فرم موردنظرشان دارند؛ چراکه لازم است خیلی واضح و ساده منظورشان را به کاربر برسانند و نباید از فرم‌های پیچیده استفاده کنند. همان‌طور که رنگ قدرت انتقال احساسات را دارد، فونت و متن نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بنابراین در انتخاب تایپوگرافی باید توجه لازم را داشته باشید که چه حسی را به مخاطب خود القا می‌کنید.

نویگشین ساده و مختصر

یکی دیگر از اصولی که در طراحی مینیمال ui باید در نظر داشته باشید، سادگی نویگیشن است. درواقع طراح باید تلاش کند تا در ساده‌ترین حالت ممکن گزینه‌ها را به ترتیب اولویت، طبقه‌بندی کند و مواردی که ضروری نیستند را حذف نماید. از چالش‌هایی که در رابطه با این مورد مطرح است، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که انتخاب و چینش عناصر، باید طوری باشد که کاربر به راحتی به آنچه که در نظر دارد، دسترسی پیدا کند. یکی از دلایلی که بسیاری از طراحان به رویکرد مینیمالیستی انتقاد کرده‌اند، تاثیر منفی آن در تجربه کاربری به دلیل محدودیت دسترسی‌ها است.

 

حتما بخوانید: وایرفریم چیست؟ 

استفاده از تصاویر برجسته و سه‌بعدی

معمولا در رابط کاربری‌هایی که در سبک مینیمالیستی طراحی می‌شوند، تصاویر زیادی استفاده نمی‌شوند. اما همان گزینه‌های اندک نیز به گونه‌ای برجسته، آموزنده و زیبا هستند تا توجه مخاطب را به خود جلب نمایند. انتخاب تصویر در این سبک بسیار مهم است؛ به همین دلیل نیازمند بررسی دقیق و طولانی می‌باشد.

استفاده از تصاویر برجسته و سه‌بعدی در طراحی منیمال در ui

گریدها

اگر محتوای سایت را به صورت همگن برنامه‌ریزی کنید، در رابط کاربری مینیمال، سیستم شبکه‌ای ایجاد می‌شود و سبب سازماندهی آن خواهد شد. از دیگر مزایایی که گریدها دارند، پشتیبانی از طراحی ریسپانسیو است.

ایجاد فضای منفی

منظور از فضای منفی همان قسمت‌های سفیدی هستند که در رابط‌های کاربری مورداستفاده قرار می‌گیرند. به کارگیری فضای منفی، به منظور افزایش ظرافت و مشخص کردن عناصر کلیدی صورت می‌گیرد. علاوه بر این، از آنجایی که در این نوع طراحی، پالت تک رنگ و یا رنگ‌های محدود استفاده می‌شوند، فضای سفید یا همان منفی نیز نقش مهمی در به وجود آوردن کنتراست و خوانا بودن طراحی دارد.

جمع بندی

طراحی UI هم مانند هر حوزه دیگری، به مرور زمان دست‌خوش تغییرات قرار می‌گیرد و همین امر باعث می‌شود تا سبک‌های نوین در این زمینه تغییراتی ایجاد کنند. یکی از سبک‌هایی که امروزه بسیار موردتوجه طراحان و کاربران قرار گرفته، مینیمالیست است. این سبک به استفاده از حداقل عناصر در طراحی می‌پردازد. در این مقاله، به تفصیل درمورد طراحی مینیمال و اصول طراحی آن اشاره کردیم.

 

خواندن مطالب زیر را نیز به شما پیشنهاد میکنیم:

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×