12 راهکار برای افزایش سرعت سایت
در دنیای امروز بیشتر مشاغل، یک وبسایت برای کار خود طراحی کرده و از این طریق کسب درآمد میکنند. در چنین سایتهایی راضی نگه داشتن کاربر از سایت از اهمیت زیادی برخوردار است و یکی از مهمترین راههایی که میتوان با آن کاربر را از وبسایت راضی نگه داشت، بالا بردن سرعت سایت است. حال افزایش سرعت سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه با آرنیکاوب باشید تا آنها را بررسی کنیم.
چرا باید سرعت سایت را افزایش بدیم؟
فرض کنید میخواهید دربارهی موضوعی اطلاعات جمعآوری کنید. ابتدا آن موضوع را در مرورگر خود جست و جو کرده و سپس سایتی که به نظر مرتبط میآید را باز میکنید؛ ولی متوجه میشوید سرعت سایت پایین است و زمان زیادی میبرد تا محتوای سایت برایتان به نمایش در بیاید. به احتمال زیاد با این که این سایت مطلب مورد نظرتان را دارد، شما سایت را ترک کرده و سایت دیگری را باز میکنید. سرعت سایت میتواند عاملی تاثیرگذار در پیشرفت یا پسرفت یک سایت باشد. پس باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. طبق تحقیقات 50٪ بازدیدکنندگان انتظار دارند که سایت مورد نظرشان قبل از 2 ثانیه باز شود و 40٪ از این 50٪ درصد بعد از ثانیه سوم از سایت خارج میشوند.
زمان مناسب برای باز شدن سایت چقدر است؟
طبق گزارشات و تحقیقات انجام شده بهترین زمان برای باز شدن یک سایت سه ثانیه است و بیشتر کاربرن پس از گذشت این زمان از سایت خارج میشوند. در حال حاضر اکثر سایتهای موجود فاصلهی زیادی با این زمان دارند. البته سرعت اینترنت کاربر و تعداد کاربران حاضر در سایت هم بی تاثیر نیستند.
ابزارهایی برای تعیین سرعت سایت
قبل از این که به فکر راهکارهایی برای افزایش سرعت سایت خود باشید، بهتر است از سرعت پاسخگویی سایت خود مطلع شوید. رایجترین ابزاری که میتوانید از آن استفاده کنید، PageSpeed Insights است. این قابلیت به صورت رایگان توسط گوگل ارائه شده و برای کار با آن فقط کافی است URL سایت خود را وارد کرده و سپس از سرعت آن مطلع شوید.
راهکارهایی برای افزایش سرعت سایت
تا اینجا متوجه شدیم که سرعت بالای سایت چه اهمیتی دارد اما سوال اینجاست که چگونه سرعت سایت را بالا ببریم؟ در ادامه به شما 12 راه کلی برای بهبود بخشیدن سرعت سایت معرفی میکنیم.
تهیه یک هاست بهتر
اولین و مهمترین اقدامی که میتوانید برای بالا بردن سرعت سایت خود انجام دهید، ارتقاء هاست خود یا تهیه هاست از یک شرکت بهتر است. اکثر مردم هاست اشتراکی برای سایت خود تهیه میکنند؛ پس این طبیعی است که اگر سایت خیلی پر بازدید شود، هاست اشتراکی دیگر جوابگوی سرعت بالا برای سایت نباشد. پس در این صورت بهتر است به جای خرید یک هاست ارزان یا اشتراکی یک هاست بهتر برای سایت خود تهیه کنید.
حذف افزونههای اضافی
هر پلاگین برای اجرا شدن به منبعهای زیادی نیاز دارد و منابع بیشتر باعث کند شدن سرعت سایت میشوند. پس اگر پلاگینهای غیر ضروری در سایت خود به کار گرفتهاید، زودتر برای حذف آنها اقدام کنید.
فشردهسازی فایلهای کد توسط Gzip
یکی از دلایل سرعت پایین سایت، حجم بالای فایلهای کدی است که در سایت استفاده میکنید. از موثرترین روشها برای بالا بردن سرعت سایت، فشرده کردن فایل کد است. با استفاده از Gzip میتوانید حجم فایلهای مورد نظر خود را تا 70٪ کاهش دهید.
تهیه قالب خوب
بعضی وقتها به دلیل رایگان یا ارزان بودن، قالبی را برای سایت خود تهیه میکنید که کدنویسی ضعیف و غیرقابل قبولی دارد. چنین قالبهایی باعث پایین آمدن سرعت سایت شما خواهند شد. بهتر است به فکر قالبهای بهتری باشید و کیفیت را فدای هزینه آن نکنید.
بهینه سازی تصاویر سایت
قرار دادن تصاویر در محتوایی که در سایت خود بازگذاری میکنید میتواند کاربران را نسبت به ماندن در سایت شما ترغیب کند. ولی باید در نظر داشته باشید که عکسهایی که روی سایت خود بارگذاری میکنید، توسط نرم افزارهایی بهینه شده باشند تا حجم آنها بدون تغییر کیفیت پایین بیاید و فضای کمتری را به خود اختصاص دهد. این گونه تایم کمتری برای لود شدن تصاویر نیاز است.
توجه به بهروزرسانیهای سایت
اگر سایت شما یک سایت وردپرسی است، بهتر است به آپدیتها توجه کرده و سایت خود را به روز نگه دارید. هم افزونهها و هم قالب و حتی خود ابزار وردپرس هر چند وقت یک بار بهروزرسانی شده و در سری جدید، تعدادی از مشکلات و باگهای خود را رفع میکنند، پس همیشه به بخش بهروزرسانیهای ابزار وردپرس سر بزنید.
پخش کردن نظرات کاربران در صفحههای متعدد
یکی دیگر از عواملی که باعث کاهش سرعت سایت میشود، این است که کامنتهای سایت خود را در یک صفحه قرار دهید. بهتر است با تقسیم صفحات کامنت به چندین صفحه به سرعت سایت خود بهبود ببخشید.
پخش کردن محتواهای بلند در صفحات متعدد
اگر محتوایی که قرار است در سایت خود به اشتراک بگذارید خیلی طولانی باشد، زمان نسبتا زیادی میبرد تا بر روی سایت بارگذاری شود. خوب است چنین محتواهایی را به چندین صفحه تقسیم کنید. این گونه در هر صفحه حجم کمتری اشغال میشود و دیگر مشکلی برای بارگذاری نخواهید داشت.
استفاده از افزونه اسلایدر سرعت بالا
افزونههای اسلایدر معمولا باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحات میشوند. پس هنگام انتخاب افزونهی اسلایدر سعی کنید پر سرعتترین افزونه را پیدا کنید.
عدم بارگذاری همزمان کدهای CSS و JS
شما قادر هستید در سایت خود کدهای CSS و جاوا اسکریپت را هم به صورت همزمان هم به صورت جدا فراخوانی کنید. اگر بارگذاری این دو کد همزمان باشد در بارگذاری اول همهی فایلها توسط مرورگر دانلود شده و ذخیره میشوند. در نتیجه این امر سرعت سایت را پایین میآورد.
فعال کردن قابلیت کش مرورگر
فعالسازی این قابلیت میتواند مقدار زیادی به سرعت وبسایت شما بیفزاید. Cashing به پروسه ذخیرهسازی اطلاعات موجود در وبسایت شما مثل عکسها، ویدئوها، فایلهای مربوط به کدها و قالب سایت، در مرورگر کاربران گفته میشود. در صورتی که شما این قابلیت را فعال کنید، فایلهای ذکر شده فقط یک بار نیاز به لود شدن دارند و برای دفعات بعدی نیازی به دانلود دوباره فایلها به منظور بارگذاری کامل یک وبسایت نیست.
فعال کردن Keep Alive
وقتی یک کاربر وارد یک سایت میشود، برای این که سایت برای او به نمایش دربیاید، مرورگر کاربر به سروری که آن سایت را میزبانی میکند، درخواستی برای برقراری ارتباط اولیه میفرستد. در اصل این ارتباط با هدف گرفتن اجازه برای دسترسی به اطلاعات آن سایت میباشد. برای دسترسی به اطلاعات هر صفحه از این سایت این پروسه صورت میگیرد. شما میتوانید با فعال کردن قابلیت Keep Alive این مشکل را برطرف کرده و طبق این قابلیت سرور سایت فقط یک با درخواست را دریافت کرده و سپس تمام اطلاعات را به مرورگر ارسال میکند. با استفاده از این روش میتوانید تاثیر به سزایی در سرعت سایتتان بگذارید.
با توجه به مطالب گفته شده حالا میدانیم چگونه سرعت سایت را بالا ببریم و از این راه مخاطب را از خدمات خود راضی نگه داریم.