مراحل یادگیری برنامه نویسی و طراحی سایت از کجا آغاز میشود؟
اگر به تازگی به طراحی سایت علاقمند شدهاید، اولین گامی که برای ورود به این عرصه باید بردارید، کسب مهارتهای لازم در این زمینه است. در این مطلب قصد داریم تا مراحل یادگیری طراحی سایت را با شما در میان بگذاریم و بگوییم که برای ورود به شغل آینده موردنظرتان از کجا باید شروع کنید؛ پس با ما همراه باشید تا گام به گام با این مراحل آشنا شوید.
هدف از یادگیری طراحی سایت چیست؟!
معمولا افرادی که به دنبال یادگیری طراحی سایت هستند، به دو دسته تقسیم میشوند:
- استفاده شخصی و دنبال کردن علاقمندیهای خود
- کسب درآمد از طراحی سایت برای کسب و کارهای مختلف
البته امکان وجود اهداف دیگر نیز وجود دارد، اما عمدهترین هدفها در این دو دسته گنجانده میشوند. به هر حال با هر هدفی که به سراغ این کار میروید، باید از مراحل یادگیری طراحی سایت سربلند بیرون بیایید تا به عنوان یک فرد حرفهای در این زمینه شناخته شوید.
مراحل یادگیری طراحی سایت را بشناسید
در ادامه به طور کامل بیان میکنیم که برای یادگیری طراحی سایت چه آموزشهایی نیاز دارید و چه مهارتهایی را باید به دست آورید:
گام اول: یادگیری زبان برنامه نویسی HTML
یکی از زبانهای استاندارد طراحی وبسایت که کاربردهای فراوانی نیز دارد، HTML میباشد. تمامی اجزای صفحه مانند: متن، عکس، و… به کمک تگهای این زبان در صفحات وب قرار میگیرند و به عبارتی دیگر تمامی زبانهای وب به نوعی به HTML وابسته هستند؛ بنابراین یادگیری آن بسیار اهمیت دارد. باید بدانید کهHTML زبان برنامهنویسی نیست بلکه زبان نشانه گذاری است. شما با این زبان به مرورگر نشان میدهیدکه کدام قسمت از برنامه شما پاراگراف است، کدام قسمت جدول، چه قسمتی عکس و کلا چه عناصری درصفحه وب وجود دارد.
در اینجا توضیحاتی میآوریم که در یادگیری شما موثر است:
- در این زبان با تعداد زیادی تگ روبهرو خواهید شد که امکان دارد زود فراموش کنید برای این کار بهتر است این تگها و توضیحات مربوط به آن را جمع آوری کنید.
- در HTML5 که نسخه جدید آن است با مواردی همچون گرافیک، مالتی مدیا و … مواجه میشوید که برای آن باید Javascript را یاد بگیرید؛ اما در این مرحله نیازی نیست وقت خود را برای آموزش بگذارید.
- باید بدانید که طراحی سایت مجموعه ای از زبانهای تحت وب است بنابراین در این مرحله فقط تگها و کارکردهای آن را بشناسید.
حتما بخوانید: تگهای اصلی html5
گام دوم: یادگیری زبان برنامه نویسی CSS
در CSS شما به روشهای دسترسی به تگها آشنا میشوید و از این به بعد استایل مورد نظر خود را به تگها میدهید. این زبان در طراحی شکل ظاهری و آرایش اجزای وبسایت، به شما کمک خواهد کرد. به عنوان مثال با استفاده از CSS میتوانید رنگ، سایز و اشکال هندسی عناصر مختلف صفحه خود را طراحی نمایید. برای تمرین میتوانید از سایتی که با این زبانها نوشته شده است کمک بگیرید و کامل آن را شبیهسازی کنید.
گام سوم: با یادگیری جاوا اسکریپت حرفهای شوید!
برای پویاتر کردن وبسایتی که طراحی کردهاید، بدون شک به جاوا اسکریپت نیاز دارید؛ بنابراین بهتر است در همان ابتدای کار به خوبی آن را بیاموزید. البته لازم به ذکر است که بعضی از طراحان سایت، در ابتدا به سراغ یادگیری جاوا اسکریپت نمیروند، اما اگر زمان لازم را دارید، پیشنهاد ما این است که در کنار سایر زبانها آن را نیز فرا بگیرید. جاوا اسکریپت زمانی به کار میرود که بخواهید در سایت خود انیمیشن یا منوی کشویی داشته باشید و سبب جذاب شدن وبسایت میشود.
جاوا تمام تعاملات بازدیدکنندگان با سایت را مدیریت میکند. اگر دیده باشید روی اسلایدها که کلیک میکنید عکس فعلی دیده نمیشود و عکس بعدی نمایش داده میشود، این کار با جاوا اسکریپت انجام میشود.
گام چهارم: JQuery یاد بگیرید
جیکوئری کتابخانه ای است که با استفاده از آن میتوانید بهتر کد نویسی کنید و حتما باید آن را یادبگیرید؛ زیرا سرعت برنامهنویسی را افزایش میدهد همچنین با داشتن انیمیشن و افکتهای پیش فرض طراحی شما را حرفه ای تر و زیباتر میکند.
برای راه اندازی سایت به دو سمت ،کد نویسی احتیاج دارید. یکی بازدیدکننده و دیگری سرور. که تا اینجا مراحل طراحی سایت در سمت کلاینت یا همان بازدید کننده آشنا شدید.(HTML, CSS, Javascript,JQuery).
گام پنجم: یک زبان برنامه نویسی سمت سرور را فرا بگیرید!
زبان سرور در زمان تبادل اطلاعات بین مرورگر و سرور به کار میرود. به عنوان مثال، به منظور ثبت اطلاعات کاربر در دیتابیس از این دسته زبانها استفاده میشود. در بین تمامی زبانهای سمت سرور، PHP و ASP.NET دو زبان قدرتمند و محبوب در این زمینه هستند که میتوانید پس از تحقیق و بررسی، یکی از آنها را برای یادگیری انتخاب کنید. البته به دلیل محبوبیت، سهولت در یادگیری، متن باز بودن و بسیاری از ویژگیهای خوب دیگر، پیشنهاد ما، یادگیری زبان PHP است.
سخن پایانی
آنچه که در این مطلب بیان کردیم در مورد مراحل یادگیری طراحی سایت بود. بنیاد یادگیری این حرفه، کسب تخصص و تسلط کامل به زبانهای برنامه نویسی است. برای اینکه بتوانید به یک فرد حرفهای در این زمینه تبدیل شوید، باید با صبر و پشتکار تمامی این آموزشها را فرا بگیرید.
برای شرکت در دوره آموزش طراحی سایت آرنیکاوب، به صفحه آموزش آنلاین طراحی سایت مراجعه کنید.