برندینگ فروشگاه اینترنتی
برندینگ فروشگاه اینترنتی یا وب برندینگ اصطلاحی برای توسعه برندی خاص با استفاده از تمامی امکانات یا تولید امکانی جدید برای بیان پیام برند در فضای وب میباشد. درواقع از وب برندینگ میتوان بهعنوان بخشی از برند سازی که توسط مدیریت برای شناساندن محصول یا خدمتی تجاری به محیط کسبوکار است،نام برد. در این نوشته به توضیجاتی درباره وب برندینگ و برندینگ فروشگاه اینترنتی میپردازیم.
وب برندینگ و سئو
باید به فرق وب برندینگ و سئو (SEO) توجه داشت. سئو را میتوان ابزاری برای وب برندینگ دانست که با بهینهسازی وبسایت به دنبال پیشرفت جایگاه آن در موتورهای جستجو مانند گوگل است. بنابراین سئو زمینهساز رتبه بالاتر برای وبسایت است درحالیکه وب برندینگ در پی منتشر کردن بیشترین پیام برند موردنظر میباشد. بهبیاندیگر علیرغم ارزش بالای سئو، اما تنها با قرار گرفتن در رتبههای برتر در گوگل و دیده شدن در صفحه اول گوگل (که وظیفه اصلی سئو میباشد)، نمیتوان تضمینی برای موفقیت برند قائل شد. وب برندینگ با استفاده از یک استراتژی مناسب از سوی مدیران برند، توانایی ایجاد نیکنامی یا شهرت را برای کسبوکار موردنظر دارد.
وب برندینگ اصولی باعث آگاهی بیشتر از برند، افزایش ارزش برند، شناخت دقیقتر مشتریها، بازخوردگیری از مشتریان و برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه میشود. بنابراین با پیشرفت روز افزون فضای آنلاین بر زندگی افراد، وب برندینگ جایگاه مهمی در پیشرفت کسبوکارهای بزرگ و کوچک خواهد داشت.
برند، لوگو، شعار وتاثیرات آنها در طراحی و کاربردپذیری سایت یک فروشگاه آنلاین
تمامی این موارد نیاز به یک نوع محتوا دارند که محتوای هرکدام باید یکپارچه باشد و درنهایت به توصیف آن فروشگاه منجر شود. محتویاتی شامل رنگ، آوا، مشخصاتی عمومی و در دسترس ذهن و… مواردی هستند که در طراحی برند، شعار یا لوگو به کار میآیند.
برند چیست؟
برند (Brand) در واقع یک نام است، نامی که از نظر مفهوم آن فروشگاه را توصیف کند. برندی که از نظر آوایی راحتتر به زبان آید و به خاطر سپرده شود از برندهای موفق خواهد بود. وجود کلمات کلیدی در یک برند نیز میتواند در تأثیرگذاری آن مؤثر واقع شود(مانند دیجیکالا یا آرنیکاوب).
لوگو (Logo) نیز بهنوعی ارتباط تصویری یک برند با مشتریان و یا همان وسیلهی جذب مشتری از طریق حس بینایی است. افراد زیادی در دنیا هستند که علاقهی خاصی به دنیای ماشینها ندارند اما کمتر کسی وجود دارد که لوگوی محصولات بی ام و (BMW) را ببیند و نفهمد که آن خودرو متعلق به این کمپانی است. در بحث ساخت لوگو میتوان از رنگها و بازی با آنها نیز استفاده کرد. همچنین لوگو میتواند خود برند یا بخشی از آن را در خود جای دهد که این مطلب به کاربردی بودن لوگو میافزاید (مانند لوگوی سامسونگ یا اپل).
شعار (Slogan) نیز مانند برند، نوعی ارتباط شنوایی و ذهنی است. شعار باید دربردارندهی همه یا تعدادی از ویژگیهای یک فروشگاه باشد و بهگونهای طراحی شود که در ذهن مخاطب سؤال یا به نوعی درگیری ایجاد کند و به این شکل باعث جذب مخاطب شود. موضوع شعار شما با رقبای شما میتواند یکی باشد اما برای خاصتر شدن آن میتوان از بازی با کلمات نیز بهره گرفت؛ جملاتی مانند فروشگاه همیشه تخفیف یا فروشگاهی در جیب شما و… نمونههایی از شعارهای مربوط به یک فروشگاه اینترنتی میباشند.
درنهایت ارتباط گیری با مخاطب یا همان مشتری یک امر بسیار مهم در معرفی یک فروشگاه اینترنتی یا هر کسبوکار دیگر میباشد و برای استفاده بهتر از این نوع ارتباط تنها کمی توجه به محتوای کار و مقداری خلاقیت میتواند کافی باشد.
ویژگیهای طراحی قالب سایت یک فروشگاه
یک سایت فروشگاهی را میتوان به مکان یک فروشگاه فیزیکی تشبیه کرد. به همان میزان که طراحی داخل یک فروشگاه مانند چیدمان دکور، قفسهها، ترکیب رنگ دیوارها، چیدمان وسایل و… حائز اهمیت است، طراحی قالب سایت فروشگاهی نیز از همین اهمیت برخوردار است.
یک سایت فروشگاهی باید جذاب و نه پر زرق و برق، ساده و شکیل، کاربردی و کاربر پسند باشد. استفاده از رنگها باید بهگونه ای باشد که موجب دیده نشدن رنگ و شکل محصولات نشود. همچنین باید به نوعی ارتباط موضوعی با محتوای کلی سایت فروشگاه داشته باشد.
دستهبندیها و طرز قرار گرفتن محصولات در هر دسته باید بهگونهای انجام شود که موجب سردرگمی کاربر در سایت نشود و بتواند تمامی محصولات مرتبط با یکدیگر را بهراحتی و با گشتن در همان دسته مورد نظر پیدا کند. وجود باکسها و دکمههای کاربردی مانند سرچ بار(search bar)، وجود دکمه خرید در صفحه هر محصول، وجود سبد خرید با قابلیت حذف یا اضافه کردن محصولات و…. از مسائل کاربردی هستند.
در کنار اینها میتوان با عضویت افراد در فروشگاه هم از مزیت جذب مشتری استفاده کرد و هم میتوان به سبب موضوعات مختلف مانند جشنوارهها و عیدهای مختلف برای آنها تخفیف یا کدهای تخفیف در نظر گرفت.
حال به بررسی موضوع چگونگی طراحی یک سایت فروشگاهی با قالبهای آماده میپردازیم.

طراحی فروشگاه اینترنتی با سیستمهای آماده:
موضوع برپایی فروشگاه اینترنتی با وردپرس یا هر cms دیگری همچون جوملا، دروپال و … چیزی است که در ابتدا ذهن افراد درگیر میکند. حال سؤال بعدی این است که ساخت این فروشگاه چقدر هزینه میبرد؟ اصلاً داشتن فروشگاه مزیتی برای ما دارد؟ آیا واقعاً در جذب مشتری از خارج از محله شهر تأثیری هم دارد؟ و دیگر سؤالاتی ازایندست که برای ما پیش میآید.
استفاده از وردپرس در راهاندازی فروشگاه اینترنتی چه فوایدی دارد؟
فروشگاه اینترنتی که با وردپرس ساختهشده موجب صرفهجویی در هزینهها شده است. همچنین سیستم مدیریت محتوای وردپرس به علت گستردگی و تنوعی که در انواع قالبهای خود و افزونههایش دارد، دستمان رو برای ایجاد هر نوع فروشگاه اینترنتی درزمینهٔ های فروش و خرید محصولات فیزیکی و یا محصولات الکترونیکی بازتر میگذارد.
هزینه کم نسبت با دیگر سیستمها ، تنوع بالا در قالبهای ووکامرس و همچنین در افزونههای آن، امکان دریافت گزارش کامل از فروش محصولات، گستردگی در جذب مشتری در سطحی بزرگ ، بازاریابی و تبلیغ محصولات به روشهای مختلف و با هزینه کم , فروش خودکار در هر لحظه از هر مکانی موجب شده فروشی خوب داشته باشیم.
ابتدا با انتخاب دامین مناسب و هاست و سپس با نصب وردپرس و درنهایت نصب و راهاندازی قالب ووکامرس فعالیت را شروع میکنیم. حال میشود با استفاده از درگاههای اینترنتی به دو روش برای پرداخت هزینه محصولات توسط مشتریان بپردازیم:
1- درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم: سامان کیش و …
2- درگاه پرداخت اینترنتی واسط: زرین پال و pay.ir و …
درنهایت که سایت آماده شد باید به مسئله سئو سایت بپردازیم تا سایت ما با اولین سرچها در لیست بهترینها و اول قرار گیرد. هر چه محصولات فروشگاه توضیحات بیشتر داشته باشد، و ویدئو هرچند مختصری درباره محصول داشته باشیم، بخشی را به نقد و بررسی محصول در اختیار مشتریان و کاربران قرار بدهیم و با دادن کدهای تخفیف به مناسبتهای مختلف موجب جذب مشتری شده و… رنک سایت بالاتر خواهد رفت.
برای سفارش طراحی سایت و طراحی قالب وردپرس اینجا را کلیک کنید.