ویژگی کسب و کار اینترنتی چیست؟
کسب و کار اینترنتی چیست؟
به طور کلی به فعالیتهای اینترنتی و الکترونیکی در بستر اینترنت را کسب و کار اینترنتی میگویند و بدون وجود اینترنت ادامه این نوع کسب وکار امکان پذیر نمیباشد.
اما کسب و کارهای اینترنتی انواع مختلفی دارند و هر کدام از ایده جدید و نو آورانهای ریشه میگیرند که برای قدم گذاشتن در مسیر هر یک از روشهای کسب و کار اینترنتی باید شناخت کافی از این مسیر و نیز هدف خود داشته باشیم.
ویژگی کسب وکارهای اینترنتی چیست؟
از جمله ویژگیهای مهم آن نبود محدودیت زمانی و مکانی فعالیت در فضای اینترنت میباشد که شاید این بزرگترین امتیاز و مهمترین دلیل انتخاب کسب وکارهای اینترنتی برای برخی افراد میباشد.
یکی دیگر ازمزیتهای این نوع کسب و کار نبود محدودیت سنی و بدون نیاز به مدرک تحصیلی میباشد که نیز شاهد موفقیت افراد مختلف با سن و تحصیلات مختلف در این بستر میباشیم. و نیز به دلیل اینکه برای شروع این نوع کسب وکارها احتیاج به سرمایههای هنگفت نیست میتواند گزینه خوبی برای شروع کسب و کار باشد و در نتیجه درصد ریسک پذیری آن نسبت به سایر کسب و کارها بسیار پایینتر است.
انواع مختلف افراد مشغول در کسب وکارهای اینترنتی
افراد مشغول در فضای اینترنت به دو دسته تقسیم می شوند: افرادی که کسب و کار شخصی خود را هدایت میکنند و افرادی که برای شرکتها یا سازمانهای فعال در این بستر کار میکنند.
مراحل راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی موفق
کسب وکارهای اینترنتی، به دلیل رشد و تأثیر روزافزون اینترنت بر زندگی، گستردگی و وسعت بسیاری دارند. این دسته از مشاغل دقیقا کارهایی هستند که در بستر اینترنت انجام میشوند و از این طریق میتوان انواع محصولات و خدمات را به مخاطبین و جامعه هدف ارائه کرد، پس محدودیت های ذهنی خود را کنار بگذارید و به مراحل زیر توجه کنید.
۱٫ برای موفق شدن هدف داشته باشید
منتظر نمانید که یک محصول خوب بر سر راه تان قرار گیرد تا با فروش و بازاریابی اینترنتی، به درآمدی قابل توجه برسید. ابتدا مهارتها و علائق خود را یادداشت کنید و سپس با توجه به توانمندیهای خود، نیازهایی که در میان مردم بی پاسخ ماندهاند را شناسایی کنید، اکنون در یک قدمی هدف طلایی کسب و کار خود قرار گرفتهاید.
به عنوان مثال، با افزایش کسب و کارهای اینترنتی، نیاز به طراحی وب سایتها چندین برابر شده است، این شغل بازار هدف خود را دارد و اگر در راستای علائق و تواناییهایتان باشد، درنگ نکنید و به یادگیری این مهارت بپردازید.
۲٫ طراحی پرسونای مخاطبین
به طور خلاصه، پرسونای مخاطب یعنی شناخت ویژگیهای مخاطب. شناخت ویژگیهای مخاطبین به شما کمک میکند تا بتوانید نیازها، الگوهای رفتاری و ویژگیهای شخصیتی جامعه هدف خود را شناخته و عملکردی مفید داشته باشید.
۳٫ یک سایت طراحی کنید و در شبکه های اجتماعی عضو شوید
در این مرحله و پس از مشخص کردن اهداف کاری خود و همچنین آماده کردن محصول و یا خدماتی که برای آن تلاش کرده و به مرحله فروش رسیدهاند، با خرید دامنه( نام سایت) و یک هاست دارای سرعت مناسب، سایت خود را راه اندازی کنید. علیرغم ایجاد وبسایت، به شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام توجه کرده و از طریق آن ها به جذب مخاطبین بپردازید.
در این مرحله رقبای کسب و کارتان را شناسایی کنید و با جدیت مطالب، محصولات و مشتریان آن ها را بررسی و ارزیابی کنید تا دید بهتری نسبت به کسب و کار خود پیدا کنید.
۴٫ با گوگل دوست شوید
برای شناخته شدن در بازار و معرفی برند خود، نیاز به تولید محتوای متنی، تصویری، ویدئویی و… دارید. در این مرحله برای نمایش وبسایت خود در نتایج اول گوگل، باید کلمات کلیدی کسب و کارتان را توسط ابزارهایی مانند KWFinder پیدا کنید و بر اساس همان کلمات و عبارات کلیدی به تولید محتوای مورد پسند گوگل بپردازید.
۵٫ مخاطبینتان را به مشتریان وفادار تبدیل کنید
در این مرحله، برای جذب حداکثری مخاطبین و تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریانی وفادار با استفاده از استراتژیهای بازاریابی و کمپینهای تبلیغاتی همانند ایمیل مارکتینگ، بازاریابی ویروسی و… نرخ تبدیل کسب و کارتان را افزایش داده و به موفقیت و سوددهی در ادامه مسیر امیدوار باشید.
انواع مختلف کسب و کار های اینترنتی چیست؟
۱-فروش محصول و کالا
۲-فروش خدمات
۳-فروش محصولات دیجیتالی ومحتواهای آموزشی
حتما بخوانید: ۱۰ ایده برتر راه اندازی کسب و کار اینترنتی مطمئن
معایب کسب و کارهای اینترنتی چیست؟
از جمله معایب کسب وکارهای اینترنتی عدم اعتماد برخی کاربران به انواع کسب و کارهای اینترنتی میباشد. همچنین شروع یک کسب و کار موفق نیازمند ایده و برنامهریزی دقیق و بینقص همچنین صبر و حوصله دارد و به همین دلیل همهی کسانی که تصمیم به فعالیتهای مجازی کرده اند موفق نیستند. این کسب و کار دارای حساسیت بیشتری نسب به سایر کسب و کارها را داراست.
بازاریابی اینترنتی
از جمله مواردی که برای ترویج کسب و کارتان مفید است بازایابی و تبلیغات مستمر درباره آن است که بسته به نوع کسب و کار راهکار آن هم متغیر میباشد. بسیاری از کسب و کارها از طریق بازاریابی موفق خود سود بسیار خوبی میبرند. پس شما ابتدا باید با روشهای بازاریابی و تبلیغ کسب و کار به طور کامل آشنا شوید تا بتوانید در این امر نیز موفق باشید.
بطورکلی موفقیت و یا شکست یک کسب وکار ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. اما مهمترین نکته داشتن ایده و شروع کسب و کار باهدف شناخته شده از طرف شماست.
نحوه راه اندازی کسب کار اینترنتی
برای شروع یک کسب و کار اینترنتی موفق، ابتدا باید ایده ناب خود را انتخاب کرده و برای آیندهی آن به طور کامل برنامه ریزی کنید. پس از آن باید رقیبان آینده خود رامورد بررسی قرار دهید و برای کسب و کار خود امتیازاتی قرار دهید تا آن را از دیگر کسب و کارها متمایز کند، تاعلاوه برجذب مشتریان جدید مشتریان سایر رقیبانتان را هم جذب کنید. حال باید بازارکار مورد نظر خود را مورد بررسی قرار داده و آینده کاری خود را برنامه ریزی کنید.
برای شروع کسب و کار راه های مختلفی وجود دارد. بهترین مورد افتتاح سایت کاری خود میباشد ولی برای شروع راههای دیگری غیر از سایت هم وجود دارد که هرکدام بسته به شرایط ممکن است تاثیرگذاری متفاوتی داشته باشد. برای مثال پیام رسانها، شبکههای اجتماعی، بازایابی و… .
نیچ مارکتینگ گزینه مناسب کسب و کارهای کوچک
پیشنهاد ما به افرادی که تصمیم جدی به راه اندازی کسب و کار اینترنتی گرفته اند، این است که برای موفقیت در این مسیر، به مفهوم نیچ مارکتینگ، توجه داشته باشند. نیچ مارکتینگ، آن بخشی از بازار است که رقبا و شرکت های بزرگ سراغ آن نرفته اند. در واقع تمرکز فعالیت بر یک حوزه کوچک از کسب و کار است و نه بخش بزرگی از کار. زیرا، کسب و کارهای نوپا در بخش های کوچکتر، سریع تر و آسان تر به اهداف شان میرسند.