همه چیز درمورد طراحی سایت استاتیک

به طور کلی، طراحان و برنامه‌نویسان می‌توانند به دو صورت سایت‌ها را طراحی و راه‌اندازی کنند که این دو روش به نام‌های دینامیک و استاتیک شناخته می‌شوند. اسمی که برای هرکدام از این روش‌های طراحی انتخاب شده، متناسب با ویژگی‌های هر یک از آن‌هاست که در ادامه بیشتر درمورد این موضوع توضیح می‌دهیم. در این مطلب می‌خواهیم درمورد طراحی سایت‌ استاتیک و ویژگی‌های آن صحبت کنیم؛ پس تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

سایت استاتیک

 

منظور از سایت استاتیک چیست؟

علاوه بر آنچه که گفته شد، طراحی یک وبسایت استاتیک به این شکل است که در زمان طراحی، تمام مواردی که می‌خواهید در آن درج شود را به طراح می‌دهید و او هم‌زمان با کدنویسی و راه‌اندازی سایت، موارد موردنظرتان را در سایت وارد می‌کند. این بدان معنا است که پس از تحویل پروژه، صاحب آن قادر به تغییر چیزی نیست و برای اعمال کوچک‌ترین تغییر، باید به طراح آن مراجعه شود.

پیشنهاد آرنیکاوب به شما این است که از سایت های داینامیک برای راه اندازی پایگاه اینترنتی خود استفاده کنید. اما میوانید طراحی سایت استاتیک خود را به ما بسپارید و در حداقل زمان ممکن آن را تحویل بگیرید.

بررسی مزایای سایت‌های استاتیک

یکی از دلایلی که باعث می‌شود برخی افراد روش طراحی سایت استاتیک را برای سایت خود برگزینند، مزایایی است که این روش برای کارفرما یا همان صاحب سایت به ارمغان می‌آورد. در این بخش به بررسی این موارد می‌پردازیم.

امنیت بالا

امروزه اکثر سایت‌های دینامیک در فضاهایی مانند وردپرس و یا موارد مشابه آن ایجاد می‌شوند. چنین وبسایت‌هایی به شدت مورد حمله هکرها قرار می‌گیرند و به گونه‌ای امنیت آن در هر لحظه در خطر است. درواقع زمانی که کدها باید بر روی هر درخواست کاربر پردازش کنند و یا هر زمان که کاربر چیزی را وارد کند، یک حفره امنیتی ایجاد شده و همین امر موجب می‌شود تا امنیت سایت در معرض خطر قرار بگیرد. برای جلوگیری از هک شدن، مدیران آن باید به صورت مداوم سیستم‌های امنیتی خود را آپدیت کنند. اما این مشکلات مربوط به سایت‌های استاتیک نمی‌شود؛ چراکه در آن‌ها صرفا یک وب سرور برای صفحات HTML ایجاد شده و اعمال تغییرات و نفوذ به آن‌ها تقریبا غیرممکن است.

سرعت قابل توجه

یکی از مهم‌ترین مزایایی که برای وبسایت‌های ایستا عنوان شده، سرعت بالای آن است. همان‌طور که می‌دانید، در این نوع سایت‌ها هیچ درخواستی از دیتابیس و هیچ پردازشی بر روی درخواست‌ها انجام نمی‌گیرد. به همین دلیل کل سایت صرفا چند فایل استاتیک HTML را در بر دارد که روی وب سرور قرار می‌گیرند و در انتظار ارسال هستند. بنابراین زمانی که کاربر می‌خواهد وارد چنین سایتی شود، درخواستش به سرعت اجرا می‌گردد.

سهولت در رتبه‌بندی

از آنجایی که سایت‌های استاتیک مجموعه‌ای از فایل‌های CSS و کدهای HTML هستند، موتورهای جستجو مانند بینگ، گوگل و… می‌توانند این نوع سایت‌ها را خیلی راحت رتبه‌بندی کنند.

مقرون به صرفه و هاست کم هزینه

اگر بودجه کمی را به طراحی سایت خود اختصاص داده‌اید، راه‌اندازی یک سایت استاتیک می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد. البته خوب است بدانید که با انتخاب این نوع سایت، از امکانات یک وبسایت دینامیک محروم خواهید شد!

بررسی معایب سایت‌های استاتیک

در کنار مزایایی که در بخش قبل آن‌ها را معرفی کردیم، سایت‌های استاتیک معایبی نیز دارند که باعث تاثیر مستقیم بر روی کیفیت عملکرد آن‌ها می‌شوند.

معایب سایت های استاتیک

محدودیت در عملکرد

بدون شک باتوجه به نوع کدنویسی صفحات ایستا، تمام کارهایی که می‌توانید در یک سایت دینامیک انجام دهید را نمی‌توان در آن‌ها انجام داد. در این نوع از وبسایت‌ها، این امکان وجود دارد که محتوای متنی، ویدئویی و تصویری منتشر کنید، اما عملکرد آن صرفا به همین موارد محدود شده و قابلیت اضافه کردن آپشن دیگری وجود ندارد.

نداشتن رابط کاربری برای مدیر سایت

همان‌طور که می‌دانید، اگر بخواهید در سایتی که با استفاده از وردپرس ایجاد شده، پستی بگذارید، در عرض چند دقیقه این کار امکان‌پذیر است و حتی می‌توانید با استفاده از تلفن همراه خود این امر را عملی کنید. اما در سایت‌های ایستا، انجام چنین کاری غیرممکن است؛ چراکه هرکدام از پست‌ها را باید در ابتدا درون ویرایش‌گرها بنویسند و پس از آن با استفاده از زبان‌هایی مانند Textile یا Markdown فرمت کنند. درواقع می‌توان این‌طور گفت که برای انتشار هر پست، لازم است کدهای سایت مجددا نوشته شود و فایل‌ها بر روی سرور قرار گیرند. مسلما انجام چنین کاری با استفاده از موبایل غیرممکن است و این مسئله نشان‌دهنده دشواری آن است.

دشواری در به‌روزرسانی

از بزرگ‌ترین ایراداتی که به وبسایت‌های استاتیک وارد شده این است که اعمال هر نوع تغییراتی در محتوای آن بسیار دشوار است و هر کس نمی‌تواند این کار را انجام دهد. به منظور اضافه و یا کم کردن محتوا به سایت‌های استاتیک، حتما به کمک یک توسعه‌دهنده وب نیاز دارید و صاحب سایت نمی‌تواند چنین اقداماتی را انجام دهد. درواقع در این نوع صفحات برای ایجاد کوچک‌ترین تحولات، لازم است تمام فایل‌های HTML تغییر داده شوند.

سایت‌های دینامیک چه تفاوتی با وبسایت‌های استاتیک دارند؟

معمولا صاحبین سایت‌ها، زمانی روش طراحی استاتیک را انتخاب می‌کنند که نیازی به تغییر اطلاعات آن نداشته باشند. این نوع وبسایت‌ها معمولا به منظور معرفی شخص و یا برند استفاده می‌شوند و به‌روزرسانی آن خیلی کم انجام می‌گیرد. علاوه بر این موارد، همان‌طور که در بخش قبلی نیز گفتیم، هزینه طراحی آن‌ها بسیار کم‌تر از طراحی یک سایت دینامیک است. البته از آنجایی که برای هر به‌روزرسانی، به کمک یک متخصص نیز نیاز دارید، می‌توان گفت که هزینه آن به صورت مداوم اضافه می‌شود.

درمقابل، سایت‌های پویا قابلیت آپدیت را دارند و از آنجایی که این کار چندان پیچیده و تخصصی نیست، صاحب سایت بدون کمک طراح هم می‌تواند این کار را انجام دهد. هزینه طراحی سایت‌های دینامیک به دلیل قابلیت‌هایی که دارند، مسلما بیشتر از گونه دیگر آن است، اما در عوض هزینه‌های بعدی ندارد و همه امور به دست صاحب آن انجام می‌شود. علاوه بر موارد ذکر شده، سایر تفاوت‌های این دو نوع سایت عبارتند از:

  • وبسایت استاتیک با استفاده از زبان HTML نوشته می‌شوند، در صورتی که سایت‌های پویا با زبان‌های
    PHP و جاوااسکریپت و سایر موارد مشابه طراحی می‌شوند.
  • سرعت صفحات استاتیک بیشتر از دینامیک است.
  • پسوندهای URL صفحات استاتیک است، درحالی که صفحات داینامیک دارای پسوندهای URL مانند php، asp و jsp می‌باشند.

چرا استفاده از سایت‌های استاتیک منسوخ شده است؟

با به روی کار آمدن برنامه‌های سایت‌ساز، امکان طراحی صفحات دینامیک بسیار ساده‌تر شده و از همین رو هزینه‌های ناشی از آن نیز کاهش یافته است. از آنجایی که قابلیت‌های سایت‌های پویا بسیار بیشتر از نوع استاتیک آن است و هزینه‌های طراحی آن نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده، اکثر افراد این نوع سایت‌ها را انتخاب می‌کنند و کم‌تر کسی به سراغ استفاده از نوع ایستا آن می‌رود.

علاوه بر این، اگر به هردلیل سایت استاتیک را انتخاب کنید و فرض کنید که هیچ‌گاه به تغییر آن نیاز ندارید، باز هم با گذر زمان اطلاعات درج شده بر روی آن قدیمی می‌شود و ناچار خواهید بود با کمک یک برنامه‌نویس تغییرات موردنظرتان را اعمال کرده و سایتتان را به‌روزرسانی کنید. به دلیل همین مشکلاتی که ممکن است چنین سایت‌هایی برای صاحبانشان ایجاد کنند، امروزه کم‌تر کسی به سراغ آن‌ها می‌رود.

جمع بندی

به طور کلی، وبسایت‌ها در دو نوع استاتیک و دینامیک طراحی می‌شوند. سایت‌های استاتیک آن‌هایی هستند که تمام محتوای آن در زمان طراحی و کدنویسی وارد شده و افراد غیرمتخصص نمی‌توانند هیچ‌گونه تغییراتی در آن اعمال کنند. در حالی که در مقابل، سایت‌های دینامیک که به آن پویا هم گفته می‌شود، قابلیت تغییر مداوم توسط صاحب سایت را دارند.

از نظر بعضی افراد، صفحات استاتیک می‌توانند مقرون به صرفه‌تر باشند و نگهداری آن‌ها نیز راحت‌تر است. اما به دلیل محدودیت‌هایی که دارند، مناسب هر کسب و کاری نیستند. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب و ویژگی‌های آن پرداختیم تا بتوانید راحت‌تر درمورد انتخاب نوع طراحی سایتتان تصمیم بگیرید.

پرسش و پاسخ، نظر

سوال یا نظری دارید؟ بنویسید و ارسال کنید.

طراحی شده توسط تیم توسعه و طراحی آرنیکاوب
×