آموزش برنامه نویسی از صفر تا صد | پروژه محور
به برنامهنویسی علاقه دارید؟ دوست دارید این مبحث را به صورت حرفهای شروع کنید؟ در این متن سعی داریم تا شما را با نکات مهمی در این زمینه آشنا کنیم. نکاتی که میتوانند تأثیر شایانی در امر آموزش برنامه نویسی داشته باشند.
مهمترین بخش برای یادگیری، کلاسی است که علاوه بر این که مطالب به روز را در آن یاد میگیرید با اساتید متخصص این حوزه هم در ارتباط باشید و از تجربیات آنها استفاده کنید. شما میتوانید در دورههای آموزش برنامهنویسی آرنیکاوب که با همکاری کالج رشدانا برگزار میشود شرکت کنید و تبدیل به یک متخصص در حوزه برنامهنویسی شوید و با گرفتن پروژهای مختلف کسب درآمد کنید.
در دوره آموزش برنامه نویسی چه زبانهای برنامهنویسی تدریس میشوند؟
آموزش فریمورک لاراول
لاراول محبوبترین فریمورک زبان برنامهنویسی PHP است که مبتنی بر معماری سه لایه MVC میباشد. از مزیتهای فریمورک لاراول نسبت به فریمورکهای دیگر میتوان به رایگان بودن، امنیت بالا، بهروز رسانی آسان، افزایش سرعت پروژه میتوان اشاره کرد.
سرفصلهای آموزش فریمورک لاراول:
- آشنایی با فریم ورک لاراول و تعریف امکانات و قابلیت ها
- آموزش نصب composer
- نصب و راه اندازی لاراول
- تعریف مسیریابی و کار با روتینگ ها
- ارسال پارامتر به روت
- ساخت view
- مدیریت خطاها و استثناها
- ثبت وقایع و logs
- کار با JSON در لاراول
- آموزش Route Model Binding
- یادگیری و آموزش Query Builder
- آموزش Migration
- یادگیری seeder ها
دوره پایتون مقدماتی
پایتون یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی میباشد که یک زبان تفسیری و سطح بالاست که در انجام کارهایی زیادی از جمله هوش مصنوعی، توسعه وب، ساخت اپلیکیشن های موبایل و دسکتاپ استفاده می شود.
مهم ترین ویژگی پایتون “سادگی و روانی” آن می باشد و بهترین گزینه برای افرادی است که قصد یادگیری برنامه نویسی را دارند. و این زبان به دلیل مفسری، چند منظوره و سطح بالا بودنش از شی گرایی و برنامه نویسی ساخت یافته به خوبی پشتیبانی میکند.
سرفصلهای آموزش پایتون مقدماتی:
- بررسی متغیرها و انواع آنها و روش تعریف و استفاده در Python
- تعریف عبارات ودستورات ونحوه استفاده از آنها در Python
- مفاهیم توابع وانواع آنها نحوه تعریف و استفاده در Python
- تعریف و استفاده از ماژولها
- پارامترها و آرگومانهای تابع و انواع آنها
- تعریف و نحوه استفاده از شرطیها و بازگشت
- تعریف عملگرها و نحوه استفاده از آنها
- توابع نتیجه دار در Python و توسعه برنامه با توابع
- بسته بندی و تعمیم و نحوه استفاده از دستورهای تکرار
- تعریف، پیمایش و شمارش رشتهها
- تعریف لیستها و کاربرد آنها و معرفی انواع لیستها
- مفاهیم عملگرهای مورد استفاده ودستیابی به اعضای لیست
- مفهوم چند تاییها ،نسبت دهی و چند تاییها به عنوان مقادیر بازگشتی توابع
- تعریف دیکشنری
- عملیات،متدها ،بدل سازی و کپی برداری در دیکشنریها
- تعریف فایلهای متنی ،نوشتن متغییر و دایرکتوری و اخطارها
- تعریف کلاسها و مشخصههای آنها
- الگوریتمها و نحوه پیاده سازی
- انتزاع کلاسها
- تعریف اشیا نحوه استفاده از آنها در Python
آموزش فریمورک ریاکت جی اسReact JS
فریمورک ری اکت جی اس (ReactJS Framework) یک کتابخانه متن باز (Open Source) براساس جاوا اسکریپت است که برای ایجاد ظاهر یا رابط کاربری وب اپلیکیشنها بخصوص اپلیکیشنهای تک صفحه ای مورد استفاده قرار میگیرد.
سرفصلهای دوره آموزشی فریمورک ریاکت جی اس:
- معرفی اجمالی جاوا اسکریپت
- مقدمه ای بر ریاکت و ویژگیهای آن
- کار کردن با لیستها و قیدها
- زیباسازی کامپوننتهای ری اکت و المانها
- خطایابی نرم افزارهای React
- سطح پیشرفته کامپوننتها
- کار با درخواست های HTTP و Ajax در ری اکت
- ایجاد نرم افزارهای تک صفحه ای با استفاده از Routing یا مسیردهی
- فرم ها و اعتبارسنجی آنها
- کار با Redux در React
- سطح پیشرفته Redux
- تست کردن نرم افزارهای React
- بارگذاری یک نرم افزار React در سرور واقعی
آموزش فریمورک ویو جی اسVueJS
فريمورك ويو جي اس يا همان Vuejs براي زبان برنامه نويسي جاوا اسكريپت مورد استفاده قرار ميگيرد كه در فرانت اند سايت شما ميتواند به كار رود. در واقع اين فريمورك ميتواند از ساير كتابخانههاي ديگر جاوا اسكريپت استفاده كند و هدف اصلي از ايجاد چنين فريموركي براي سايتهاي تك صفحهاي و يا spa بوده كه كمك به توسعه آنها ميكند.
سرفصلهای آموزش فریمورک ویو جی اس:
- نمونه ویو
- فرم ها و وی-مدل
- اتصال صفات
- تب ها
- رندر کردن شرطی
- مسیر ها (Vue router)
- رندر کردن لیستی
- مسیر داینامیک و مد تاریخچه
- هندل کردن Event ها
- کار با ای پی آی ها با Axios
- اتصال کلاس و استایل
- کامپیوتد ها و کامپوننت ها
- ارتباط ایونت ها
دوره آموزش مقدماتی جاوا اسکریپت و جی کوئری
یادگیری جاوا اسکریپت یکی از سه ارکان ظاهر صفحات وب را مشخص میکنند. جاوا اسکریپت (Java Script) یکی از زبانهای برنامه نویسی پویا و مبتنی بر شی( object-based) میباشد. Java Script صفحات وب را از حالت استاتیک به صفحات پویا و تعاملی تبدیل میکند و تجربه کاربری را بهبود میبخشد.
سرفصلهای آموزش مقدماتی جاوا اسکریپت و جی کوئری:
- مفاهیم ابتدایی برنامه نویسی با جاوا
- آشنایی با ساختار برنامه ها در java
- مفاهیم برنامه نویسی رویه ای
- مفاهیم برنامه نویسی شی گرایی(OOP)
- آشنایی با مفهوم Multi Thread
- معرفی دوره جی کوئری
- ساختار دستوری جی کوئری
دوره آموزش کدنویسی HTML5 و CSS3
دوره آموزشی HTML5 و CSS اولین قدم برای ورود به دنیای برنامهنویسی است. این دوره شما را کاملا برای طراحی قالب وبسایت آماده میکند. اگر به تازگی با دنیای صفحات وب آشنا شده اید و علاقه مند به حوزه کدنویسی می باشید، پیشنهاد ما به شما شرکت در دوره های آموزش کد نویسی HTML و CSS می باشد.
سرفصلهای آموزش کدنویسی HTML5 و CSS:
- آشنایی با کدنویسی و کدنویسی تحت وب
- کدنویسی واکنشگرا (responsive) و انواع روش های آن
- آشنایی با layout قالب ها
- کدنویسی مقرون به صرفه
- تکنیک های افزایش سرعت در کدنویسی
- انواع تگ های HTML و HTML۵
- روش صحیح بکارگیری تگ ها
- انواع تگ های CSS و CSS۳
- اجرای کامل یک قالب در HTML
- کدنویسی بهینه و تمیز
آموزش PHPمقدماتی
PHP به عنوان یک زبان پویا بیشتر خطاها را بهبود می بخشد و به عنوان یک زبان تایپ شده پویا و داینامیک بسیار انعطاف پذیر بوده به طوری که بسته به متن متفاوت میباشد و این موارد از جمله نکات مهمی است که برای آموزش برنامه نویسی پی اچ پی (PHP) باید از قبل بدانیم.
سرفصلهای آموزش PHP مقدماتی:
- انواع مختلف داده ها و متغیرها در PHP
- عملگرها در PHP
- ساختارهای شرطی در زبان PHP
- ساختارهای کنترلی : حلقه ها و آرایه ها
- کار با فرم ها و داده های ورودی کاربران
- آشنایی با اصول و مفاهیم پایگاه داده
مزایای آموزش برنامه نویسی در آرنیکاوب چیست؟
- تدریس صفرتاصد مباحث،
- پروژه محور بودن،
- آموزش تئوری و عملی مباحث،
- پشتیبانی آنلاین و مشاوره رایگان،
- اعطای مدرک معتبر.
برای یادگیری برنامه نویسی از کجا باید شروع کنیم؟
امروزه کامپیوترها بخش مهمی از فعالیتهای روزمره ما را تحت تاثیر خود قرار میدهند و لازم است که زبان آن را بدانیم. مهارت برنامهنویسی یکی از مهمترین مهارتهایی است که امروزه حوزههای شغلی مختلف و کار با کامپیوتر وابسته به یادگیری آن میباشد. اولین سوالی که به نظر افراد می آید چه مقدمات و شرایطی برای شروع برنامه نویسی لازم است؟ به طور کلی مهمترین مسئله برای یادگیری برنامهنویسی انتخاب زبان مناسب بر اساس علاقهمندی شما است و بعد از آن میتوانید با شرکت در دورههای آموزشی مهارت خود را افزایش دهید.
با آرنیکاوب همراه باشید تا این نکات را با هم مرور کنیم و بتوانیم در کنار هم راحتتر از قبل یاد بگیریم.
1. یادگیری الگوریتم
اگر میخواهید به صورت خیلی جدی وارد این عرصه شوید توصیه میکنیم ابتدا بر روی یادگیری الگوریتمها تمرکز کنید. الگوریتمها میتوانند در درک آموزش برنامه نویسی ای که میبینید و یا کلاس آموزش برنامه نویسی ای که میروید و حتی در خود کار (انجام پروژه های مختلف که بعداََ خواهید گرفت) به شما کمکهای فراوانی کنند. کامپیوترها و در کل تمام جهان بر اساس الگوریتمهایی بسیار پیچیده تا آسان کار میکنند.
شما میتوانید این الگوریتمها را بیشتر در ابزار های الکترونیکی و یا هوش مصنوعی مشاهده کنید. از این روی اگر شما یک الگوریتم را به خوبی متوجه شوید میتوانید به راحتی یک مشکل در برنامه نویسی و یا کد نویسی را حل کنید. حتی ممکن است مشتریان شما مواردی را از شما طلب کنند که تا به آن موقع چنین چیزی را ننوشتهاید ولی بیس اصلی کدها را میدانید و در این مراحل شما باید مقداری خلاقیت به خرج داده تا بتوانید خواسته مشتریان خود را انجام دهید.
2. تحقیقات اولیه
نکته مهم بعدی تحقیقات اولیه کار است. ممکن است شما این مورد را از دوستانتان شنیده باشید و در رابطه با آن اطلاعات خوبی داشته باشید اما بهتر است باز هم در این باره از گوگل استفاده کنید و در آن جستجویی انجام دهید. هر شخص قبل از طی کردن مراحل آموزش برنامه نویسی باید با اصول اولیه این کار مانند اینکه: سیستم پردازش و انتقال اطلاعات چگونه است؟ چه زبانهایی در چه بخشهایی کار میکنند؟ برای حوزه مورد نظر شما کدام زبان بهتر است؟ کدام بخش ها پایهای تر هستند و اگر آن ها را به صورت عالی فرا نگیرید در آینده به چه مشکلاتی بر خواهید خورد؟ و غیره آشنا شود.
علاوه بر این سوالات سعی کنید درباره اصطلاحات رایج در کد نویسی و برنامه نویسی و همچنین ادیتور های خوب و مواردی از این قبیل اطلاعاتی داشته باشید. شاید شما در هنگام درس دادن استاد و یا دیدن فیلم های آموزشی کلمه ای را متوجه نشوید و تا مدت ها در همان بخش مشکل داشته باشید؛ از این رو بهتر است قبل از ایجاد مشکل ار وقوع آن جلوگیری کنیم.
3. شناخت زبان برنامه نویسی
همانطور که در مقاله آموزش برنامه نویسی در مشهد اشاره شد زبانهای بسیاری برای برنامه نویسی وجود دارند. برای اینکه بدانید باید با کدام زبان شروع کنید، بهتر است بدانید که زبان های پایه مانند سی و و جاوا ابتدای کار هستند. شما میتوانید با فرا گرفتن آموزش برنامهنویسی سی یا جاوا به مقداری از دیگر زبانها نیز تسلط پیدا کنید. در واقع این دو زبان تشابه زیادی با زبانهای دیگر دارند و اگر این دو را فرا بگیرید بقیه روند آموزش آسان تر خواهد بود.
پس از یادگیری زبانهای پایه و مهم، بسته به نوع علاقه شما و حوزه ای که میخواهید در آن به فعالیت بپردازید بایستی زبانی مناسب را انتخاب کنید. برای اینکه به طور دقیق با زبان برنامه نویسی پر کاربرد آشنا شوید و بدانید که هر کدام در چه حوزه ای کاربرد دارند مطالب مربوط را در سایت مطالعه کنید.
4. استفاده از ادیتور
با توجه به تحقیقاتی که اول به آن اشاره کردیم مناسب با زبان و مقدار تخصص در زبان انگلیسی میتوانید از ادیتورهای مختلف استفاده کنید. ادیتورها برنامههایی برای نوشتن کدها هستند. بعضی از این برنامهها بعد از نوشتن چند حرف اول یک دستور، دستورهای مشابه را به شما نمایش میدهند و در سرعت شما بسیار مؤثرند. این ادیتورها برای افرادی که خیلی در زبان انگلیسی تخصص ندارند نیز خوب است. در مقابل ادیتورهایی نیز وجود دارند که این ویژگیها را ندارند اما فضای آنها ساده تر است و فقط برای کارهای تستی استفاده میشوند. با توجه به سابقه آرنیکا وب در این زمینه پیشنهاد ما به شما ادیتورهای دریم ویور (از جمله برنامه های عالی شرکت ادوبی) و پی اچ پی استورم است.
نکته ای که در این بخش وجود دارد و بی ربط با آموزش برنامه نویسی نیست این است که اگر شما با ادیتورهای حرفه ای مانند مثالهای بالا کار کنید اصطلاحاََ تنبل خواهید شد؛ زیرا همانطور که گفته شد این ادیتورها برای راحتی کار کدنویس یا برنامهنویس دستورات را به صورت پیشفرض نمایش میدهد و شما کم کم با دستورات بیگانه میشوید.
اینکه در محیطی حرفهای کار کنید بسیار خوب است اما برای زمانی که شما نیز، حرفهای باشید. برای شروع اولیه بهتر است از ادیتورهایی مانند notepad++ استفاده کنید تا دست به کدتان بهتر شود و همچنین در نوشتن صحیح دستورات مشکلی نداشته باشید. بعد از مدتی اگر احساس کردید که زمانتان بر سر این موارد در حال تلف شدن است میتوانید از نرم افزار های معرفی شده به صورت حرفه ای استفاده کنید.
5. بهبود زبان تخصصی
فعالیت دیگری که در آموزش برنامه نویسی میتواند تاثیر مهمی در فرایند یادگیری برنامهنویسی موثر باشد تلاش برای بهتر کردن زبان تخصصیتان در زمینه آی تی است. برای این کار از مقالات و یا کتابهای مناسب استفاده کنید و هر روز با اصطلاحات بهروز آشنا شوید.
یکی از معایب برنامه نویسی گیرکردن کدها بعد از ساعتها کدنویسی یا برنامه نویسی است. در این زمان شما باید نهایت صبر خود را به کار ببردید و چندین خط کد را به دنبال ایرادها بگردید. حتماََ برای شما نیز پیش خواهد آمد که در طول برنامه نویسی چیزی که میخواهید اجرا نمیشود و به هر صورت خطایی در سیستم به وجود می آید اما باید بدانید که برنامه نویسی همین است و این مشکلات از آن جدا نیست.
از دست و پنجه نرم کردن با خطاها ناامید نشوید و سعی کنید از این مشکلات و خطاها چیزهای جدید را یاد بگیرید تا در آینده از این تجربه خود استفاده کنید.
جمعبندی:
در این متن شما را با تمام نکات کاربردی و مهمی که پیش از یادگیری هر زبان برنامهنویسی نیاز است آشنا کردیم. تمرکز بر یادگیری الگوریتم، تحقیقات در خصوص سیستم پردازش و انتقال اطلاعات، کاربرد هر زبان برنامهنویسی، کدنویسی و شناسایی و استفاده از ادیتورها، شناخت زبانهای برنامه نویسی، بهبود زبان تخصصی و از همه مهمتر انتخاب کلاس را جزو مهمترین نکاتی که پیش از یادگیری زبان برنامهنویسی باید به آن توجه کرد برشمردیم.
تلاش آرنیکاوب بر این بوده است تا بتواند علاوه بر این که مطالب بهروز، کاربردی، مهم و مفید را در اختیار شما عزیزان بگذارد، در بحث آموزش هم همراه شما باشد تا نیروهای انسانی متخصص و قدرتمند را به جامعه تحویل دهد.
خیلی کامل بود