امنیت سایت و روشهای آسان و تضمینی برای بالا بردن آن
شاید با خود فکر کنید در سایت اطلاعات مهمی ندارید که نگران از دست رفتن آن باشید. اما هکرها تنها به سایتی که اطلاعات به درد بخوری برای آنها داشته باشد حمله نمیکنند. در واقع بیشتر حملههایی که به سایتهای مختلف میشود، برای استفاده از سرورهایی است که، سایت بر روی آن میزبانی شده است. هکرها با استفاده از سرور شما، ایمیلهای تبلیغاتی یا همان اسپم ارسال میکنند. از سرورها حتی برای ذخیره فایلها و اسناد غیرقانونی نیز استفاده میشود که در نهایت میتواند گریبان گیر شما شود و امنیت سایت شما را به خطر بیاندازد.
روشهای دیگری نیز برای سواستفاده از سرور سایتهای حک شده وجود دارد. هکرها میتوانند از سرور شما برای استخراج انواع ارز دیجیتال یا باج گیری از افراد بی گناه استفاده کنند و در نهایت این شما هستید که مورد پیگرد قانونی قرار میگیرید! بیشتر حملههای امنیتی که به سایتها میشود، توسط اسکریپتهای خودکاری انجام میشود که به منظور رخنه به سوراخهای امنیتی سایت شما صورت میگیرند. در این مقاله از وبلاگ آرنیکاوب، 5 نکته برای افزایش امنیت سایت شما برایتان آماده کردهایم.
این روشها امنیت سایت شمارا تضمین میکند
امنیت وبسایت یک مسئله مهم و حیاتی برای بقای کسبوکارها و خدمات اینترنتی محسوب میشود. بنابراین سعی کنید امنیت سایت خودرا همواره حفظ کنید و از دادهها و اطلاعات خود و مشتریانتان به خوبی محافظت کنید. در این بخش راهکارهای ساده اما اثربخشی را به شما خواهیم آموخت که میتواند حجم زیادی از امنیت سایت شمارا تامین کند، با ما آرنیکاوب همراه باشید.
1. نرم افزارهای سایت خود را به روز نگه دارید
ممکن است به روز نگه داشتن همه نرم افزارهای سایت امری بدیهی به نظر برسد؛ اما شگفت زده خواهید شد اگر بدانید چه تعداد از صاحبان سایتها آنها را نادیده میگیرند! وقتی صحبت از به روز نگه داشتن نرم افزار سایت میشود، تنها منظورمان CMS، تالار گفتمان یا قالبهای HTML نیست که استفاده میکنید. در واقع سرورهایی که سایت شما را میزبانی میکنند نیز باید مرتب به روزرسانی شوند.
البته اگر از سرویس میزبانی مطمئنی استفاده کنید، نگرانیهایتان تقریبا نصف میشود. چرا که به روزرسانی نرم افزار سرورها به عهده آنها خواهد بود. پس در انتخاب سرویس میزبانی خود، نهایت دقت را به خرج دهید. همانطور که گفتیم با انتخاب سرویس میزبانی مناسب، نصف نگرانیهای شما از بین میرود اما نصف دیگر هنوز به عهده شما است. اگر از CMSها یا انجمن سازها استفاده میکنید، باید هر روز به روزرسانیهای امنیت آنها را چک کنید. اگر هم سایتی را به صورت شخصی برای شما نوشتهاند، باید از طراح بخواهید مرتب سایت شما را به روزرسانی کند.
2.رمز عبورهای قوی برای بخشهای مهم سایت خود انتخاب کنید
در حالت عادی شاید انتخاب رمزی قوی برای سایت خود هوش زیادی نخواهد. اما باید بدانید که بیشترین حملات به سایتها با کشف رمز ورود به این سایتها صورت میگیرد. رمز عبور باید پیچیده باشد و تا جای ممکن به نام کاربری، سال تولد خودتان یا کسانی که دوستشان دارید، مربوط نباشد. یک رمز عبور مناسب باید دارای چند حرف کاملا تصادفی، اعداد، حروف بزرگ و نمادکها باشد تا بتواند امنیت سایت شما را تضمین کند.
اگر قادر به انتخاب چنین رمزی نیستید، میتوانید از گوگل کمک بگیرید. هنگام انتخاب رمز روی فیلد مربوطه کلیک راست کنید و گزینه Suggest Strong Password را بزنید. گوگل رمزی بسیار قوی برای شما انتخاب میکند. گوگل می تواند آن را برای شما ذخیره کند تا نگرانی از بابت فراموشی آن نداشته باشید.
3. برای امنیت بیشتر سایتتان از فایروال مناسب استفاده کنید
برای انتخاب فایروال مناسب با توجه به سایت خود، CMSای که استفاده میکنید و سرور خود، انتخابهای بسیار زیادی دارید. برای مثال برای ایمن کردن سایتهای وردپرسی، میتوان از افزونههای مختلفی از جمله Wordfence security و SecuPress استفاده کرد. اکثر افزونهها و نرمافزارهای فایروال پولی هستند اما بالابردن امنیت سایت، از هزینههای گزاف آینده جلوگیری میکند.
4. برای افزایش امنیت سایت، از گواهی SSL استفاده کنید
اگر هنگامی که سایتهای مختلف را در مرورگر خود باز میکنید، به آنها دقت کرده باشید؛ احتمالا آیکون سبز رنگی را دیدهاید که در کنار آدرس برخی سایتها به نمایش در میآید. این آیکون سبز رنگ در کنار آدرس سایتهایی ظاهر میشود که از گواهی SSL استفاده میکنند. این گواهی با رمزنگاری اطلاعات دسترسی و استفاده از اطلاعات کاربران در دیتابیس سایت شما را برای هر متجاوزی سخت میکند.
استفاده گواهی SSL، نه تنها امنیت سایت شما را بالا میبرد، بلکه در سئو کلی سایت شما نیز تاثیر میگذارد؛ چرا که گوگل به امنیت سایتهایی که به کاربران معرفی میکند نیز اهمیت میدهد. مزیت دیگر استفاده از این گواهی این است که اعتماد کاربران و مشتریان نسبت به سایت شما بیشتر میشود.
5. به طور منظم از سایت خود بک آپ بگیرید
اگر تمامی نکات بالا را رعایت کردید اما هکرها باز هم به سایت شما حمله کردند، تنها یک بک آپ کامل میتواند سایت شما را نجات دهد. تنظیمات بک آپ از سرور را میتوانید روی سرویس میزبانی خود مشخص کنید. البته برخی میزبانیها این تنظیمات را محدود میکنند. به همین علت بهتر است قبل از انتخاب سرویس و ارائه دهنده میزبانی خود، با یک فرد حرفهای در این زمینه مشورت کنید.
به خاطر داشته باشید که بک آپهای سایتتان را هم در سرور و هم خارج از سرور خود ذخیره کنید. این کار امنیت سایت شما را تضمین میکند چرا که در برخی حملات، هکرها تمام دادههای سرور را پاک میکنند تا صاحب سایت، زمان بیشتری را صرف پس گرفتن سرور، و برگرداندن اطلاعات بکند.
6. اجازه ندهید کاربران سایت، هر فایلی که میخواهند را آپلود کنند
اجازه دادن به کاربران برای آپلود فایل روی سرورهای شما، خطر هک شدن را بیش از همیشه افزایش میدهد. کوچکترین فایلی مانند یک آواتار هم میتواند اسکریپتهای خطرناکی با خود به همراه داشته باشد. که به هنگام اجرا تمام امنیت سایت شما را از کار میاندازند. در نتیجه اگر مجبورید به کاربران خود اجازه آپلود فایل بدهید، با کمک یک فرد حرفهای مطمئن شوید که هیچ خطری از آن جانب، امنیت سایت شما را هدف قرار نمیدهد.
کلام آخر؛ امنیت سایت حرف اول را میزند
سایت شما نماینده شما در فضای مجازی است. خواه سایت شما تجاری باشد یا یک سایت شخصی که خاطرات خود را در آن به اشتراک میگذارید. یک سایت خوب و پایدار که امنیت کاربران را نیز تضمین کند، مشتریان و مخاطبین بیشتری را به سمت شما جذب میکند. چرا که تمام الگوریتمهای موتورهای جست و جو، امنیت سایت شما را نیز بررسی میکنند. تنها دلیل بالا بردن امنیت سایت، این نیست. هر چقدر که بیشتر پیشرفت کنید و دیده شوید، احتمال حملات به سایت شما نیز بالا میرود. پس چه بهتر که از همین حالا سایت خود را برای مقابله با هکرها آماده کنید.