۱۱ نکته برای مبتدیان در حوزه طراحی سایت
امروزه با توجه به اهمیت وبسایتها افراد زیادی به فعالیت در حوزهی طراحی سایت پرداخته و در حال کسب تجربه در این زمینه هستند. با این حال کاملا مشخص است که هیچ کس در اولین تلاشش بهترین سایت را طراحی نمیکند و توانمندی طراحی یک سایت خوب نیازمند تجربه و انگیزه زیاد برای یادگیری است. با این حال در این مقاله از آرنیکاوب سعی داریم نکاتی برای مبتدیان در حوزه طراحی سایت شرح دهیم تا بتوانید سریعتر مسیر حرفهای شدن را در این زمینه طی کنید.
زمان مورد نیاز برای حرفهای شدن در حوزه طراحی سایت
واقعیت این است که کسی نمیتواند یک زمان را برای حرفهای شدن در طراحی سایت اعلام کند چون زمانی که یک فرد نیاز دارد تا بتواند در زمینه طراحی سایت حرفهای شود کاملا بستگی به تلاش و انگیزه خود فرد در این دارد. در حقیقت طراحی سایت زمینهای است که انتها ندارد و شما هرچقدر هم که به یادگیری و کسب تجربه بپردازید باز هم موضوعی وجود دارد که درباره آن بی اطلاع باشید. پس اگر قصد حرفهای شدن را در حوزه طراحی سایت دارید باید تلاش و پشتکار زیادی داشته باشید.
نکاتی برای مبتدیان در حوزه طراحی سایت
در ادامه قصد داریم ۱۱ نکتهی کلیدی در حوزه طراحی سایت را با شما مطرح کنیم. فقط در نظر داشته باشید که برای حرفهای شدن در طراحی سایت به منابع زیادی نیاز دارید. در این مقاله سعی در بررسی نکاتی برای مبتدیان در حوزه طراحی سایت داریم.
استفاده از قالب مناسب برای سایت
از مهمترین اقداماتی که باید برای طراحی یک سایت مناسب انجام دهید، تهیه قالب مناسب برای آن است. درتهیهی قالب برای سایت خود دست و دلباز باشید و بیشتر به کیفیت آن توجه کنید. بسیاری از افراد صرفا به دلیل ارزان یا رایگان بودن، یک قالب بد را برای سایت خود انتخاب میکنند و با این کار آسیب زیادی به سایت خود وارد میکنند. علاوه بر این سعی کنید از قالبهای ساده ولی حرفهای استفاده کنید و به بیانی دیگر به سمت قالبهای شلوغ و غیر کاربردی نروید.
استفاده از رنگبندی مناسب در سایت
رنگها اهمیت زیادی در زمینه طراحی سایت دارند. به طوری که اگر سایت شما رنگبندی مناسبی نداشته باشد، کاربران زیادی را از دست خواهید داد. ترکیب رنگها و بهترین مکملهای رنگی موضوع بسیار گستردهای است که با تحقیق درست در آن میتوانید یک رنگبندی کلی مناسب برای سایتتان پیدا کنید. سعی کنید برای پس زمینه سایت خود از رنگهای تیره مثل سیاه استفاده نکنید چون باعث آزردگی چشم کاربر میشود و همچنین با استفاده از رنگهای متضاد کاری کنید المانهای سایتتان به خوبی جلوه کنند.
استفاده از تصاویر مناسب و بهینه شده
دقت کنید تصاویری که در سایت خود بارگذاری میکنید از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. اگر عکسهای بیکیفیت در سایت خود بارگذاری کنید، سایت شما غیر حرفهای به نظر خواهد رسید. و همچنین عکسی که قرار است در سایت قرار دهید را توسط نرمافرارهای موجود، بهینه سازی کنید تا با حجم زیاد، سرعت سایت را پایین نیاورند. دقت داشته باشید عکسهایی که برای قرار دادن در سایت انتخاب میکنید خلاقانه باشند. عکسهای خلاقانه میتوانند تاثیر به سزایی در جذب کاربر داشته باشند.
استفاده از فونت مناسب
فونت هم از مسئلههای مهم در زمینه طراحی یک سایت خوب است. سعی کنید از فونتهای خوانا برای محتواهای سایتتان استفاده کنید. و همچنین همهی محتوای سایت خود را با یک فونت ننویسد و از فونتهای متنوع استفاده کنید. دقت کنید سایز فونت خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نباشد. از سایز استاندارد استفاده کنید تا چشم مخاطب را خسته نکند.
انتخاب دامنه مناسب
یکی از مشخصههای سایت خوب، داشتن دامنهی متناسب با محتوای آن سایت است. در زمینه انتخاب دامنه برای سایت، دقت داشته باشید حتما از نام برند خود در دامنه استفاده کنید. چون استفاده از برند در دامنه سایت به تدریج موجب برندسازی و مطرح شدن نام برند شما میان کاربران میشود.
قرار دادن فاصله مناسب میان عناصر سایت
باید بین المانهای وبسایت خود فاصله مناسبی قرار دهید به طوری که هم المانها به خوبی از یکدیگر تشخیص داده شوند و هم بین آنها فضای خالی و سفید زیادی قرار نگیرد. این فاصلهگذاری مناسب باعث راحتی بیشتر در بازدید کاربر از سایت شما میشود و در نتیجه میتواند تاثیر زیادی روی رضایت کاربر از سایت بگذارد.
توجه به سئو سایت
طراحی یک سایت خوب ارتباط مستقیمی با سئو سایت دارد. پس اگر میخواهید یک سایت خوب داشته باشید، باید از اصول اولیه سئو مطلع باشید و آن را روی سایت خود پیاده سازی کنید. اگر سایت خود را با رعایت کردن اصول سئو طراحی کنید میتوانید به صفحات بالای گوگل رسیده و در نتیجه تعداد بازدید از سایتتان را بیشتر کنید.
استفاده از محتوای مناسب
در سایت خود از متنهای خیلی طولانی و خسته کننده استفاده نکنید. همچنین از استفاده از کلمات خیلی پیچیده یا خیلی ساده خودداری کنید. چون متن پیچیده کاربر را خسته میکند و متن خیلی ساده باعث سر رفتن حوصله کاربر میشود. پس تعادل را در تولید محتوا حفظ کنید. سعی کنید متنهای خلاصه شده و کاربردی را در سایت قرار دهید.
دقت به چیدمان المانها
با توجه به نوع سایتی که شما ممکن است داشته باشید، چیدمانهای متفاوتی پیشنهاد میشود. به عنوان مثال بهترین چیدمان برای عناصر یک سایت فروشگاهی با یک سایت آموزشی متفاوت است. پس فقط این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از شروع به طراحی چیدمان سایت، هدف و طرح اولیه را برای خود رسم کنید تا یک پیش زمینه کلی در ذهنتان داشته باشید. این کار میتواند هنگام چیدمان اصلی عناصر سایت کمک به سزایی به شما بکند.
دقت به جزئیات سایت
در طراحی سایت بهتر است به جای فکر کردن به سایت شلوغ به فکر طراحی یک سایت ساده ولی جذاب باشید. یکی از بهترین راههای رسیدن به این هدف این است که بعد از طراحی چهارچوب اصلی سایت، توجه زیادی به ریزهکاری ها و جزئیات سایت کنید. خیلی وقت ها یک ویژگی کوچک در یک سایت میتواند رضایت کاربر را به قدری جلب کند که کاربر همیشگی سایت شما بشود.
قرار دادن بخش بیوگرافی یا درباره ما در سایت
با قرار دادن بخش درباره ما در سایت و توضیحاتی در رابطه با فعالیت و اعضای تیم میتوانید حس اعتماد را در مخاطبان سایت به وجود آورید. حتی میتوانید در صورت امکان تصاویری را از اعضا به اشتراک بگذارید. دیدن تصاویر، احساس صمیمیت بیشتری در مخاطب ایجاد میکند.
با استفاده از نکات ارائه شده سعی کنید سایت حرفهای تری را برای خود یا مشتری خود آماده کنید. فقط در نظر داشته باشید برای طراحی سایت حرفهای نیاز به تجربه و مهارت زیادی دارید. پس کارتان را با نکاتی برای مبتدیان در حوزه طراحی سایت شروع کرده و به دنبال ارتقاء تواناییهای خود در این زمینه باشید.